Danske bands

Chamber 88 var Danmarks første nazirockband. Deres debut var 29. maj 1999 i Sneslev Forsamlingshus ved en Blood & Honour-koncert. Allerede fire uger senere, den 25. juni 1999, spillede de igen, denne gang i det såkaldte Festung Langeland, der var Blood & Honours klubhus på Langeland. De spillede samme sted igen 7. august 1999 efter Blood & Honours hemmelige Hess-march i Svendborg. 25. september samme år spillede de ved en Blood & Honour-koncert i Himlingøje syd for Køge. Det er deres sidst kendte koncert.

Et af bandets medlemmer var den tidligere DNSB-aktivist Morten Baldur Karrebæk Pust, til daglig kendt som Baldur. Han er dømt for en lang række voldsforbrydelser, bl.a. en bevidst påkørsel af en 11-årig indvandrerdreng i Kalundborg. Han er også straffet for besiddelse af 17 kg hash. Han har desuden arbejdet i den Hells Angels-ejede tatoveringsbutik Tattoo World.

Chamber 88 var husorkester for Blood & Honour Denmark i organisationens første levetid (1997-2005). Bandet har ikke spillet koncerter for andre end Blood & Honour. Det er uklart hvornår bandet blev opløst.

Tilknyttet: Blood & Honour Denmark

Daneskjold bestod DNSB-medlemmer fra hovedstadsområdet. De havde base i DNSBs hovedkvarter i Greve. Bandet spillede sin første koncert i efteråret 2006 ved et DNSB-arrangement i Fårhus Forsamlingshus ved den dansk-tyske grænse. Bandet spillede i perioden 2006-2009 i alt fem koncerter ved DNSBs arrangementer. De udgav to cd'er,"Den danske legion" (2006) og "Til kamp for Danmark" (2008).

I 2009 blev det afsløret, at bandets forsanger, Carsten Ovesen, havde haft et forhold til et andet bandmedlems 12-årige datter. Han blev ekskluderet af både bandet og DNSB. Han blev senere idømt tre måneders fængsel for det upassende forhold.

Martin Topp Juul Jensen, der var hovedmand i Daneskjold, fortsatte senere med en række andre musikprojekter i DNSB-regi.

Det østjyske band, De indre Svinehunde, blev først lanceret på det svenske nazisite Nordisk.nu af Vederfølners bestyrelsesmedlem, Lars Rask Eriksson, i juni 2008. Bandets udgav en enkelt cd, der har titlen "Danmark". Den blev blandt andet forhandlet af netbutikken NordiskFrihed.dk, der var tilknyttet den svenske nazistorganisation Nordiska Förbundet. Bandet har ikke givet lyd fra sig siden da.

I februar 2011 lancerede Martin Topp Juul et nyt band, som han kalder for Dommedag. Bandet består af tre DNSB-medlemmer og spiller metalinspireret punkmusik. Bandets første koncert skulle have været den 6. august 2011, men få dage inden gik bandet i opløsning, da interne stridigheder i bandet brød ud i lys lue. Konflikten havde baggrund i utilfredshed med Martin Topp Juul Jensens enerådige og aggressive opførsel overfor de andre bandmedlemmer.

Genre:
Punkrock / råpunk (Metalinspireret)

Hvid Røvfuld Band er formentligt det største naziband herhjemme. Det udspringer af miljøet omkring hooligangruppen White Pride i Aarhus og blev dannet i 1997. Bo Summer, der er forsanger i det kendte metalband Illdisposed, var medlem af Hvid Røvfuld Band frem til 2002. Du kan læse mere om Bo Summers tid i Hvid Røvfuld Band her.

Hvid Røvfuld Band startede i 1997, på opfordring fra folk fra det store, danske metalband Illdisposed. Det forklarer bagmanden, Jesper Hviid Petersen i en booklet-tekst i 2008:

”Navnet Hvid Røvfuld fulgte med over helt naturligt, da nogen personer fra et kendt aarhusiansk heavy metal-band, der også var læsere af BORGEN (AGF-fanmagasin, drevet af personkredsen omkring White Pride, red.), en dag foreslog at vi skulle lave nogle numre i stil med den engelske oi-musik, der så småt var ved at blive kendt i Danmark.”

Jesper Hviid Petersen har i mange år været med i White Pride, men har samtidig haft nære relationer til nogle af de store, upolitiske fangrupper på AGFs fanscene. Jesper Hviid Petersen var tekstforfatter, forsanger og organisator i Hvid Røvfuld Band. Jesper Hviid Petersen var, udover White Pride, også medlem af det racistiske netværk Dansk Front, og idag har han nære relationer til Vederfølner. Han har tidligere været i politiets søgelys i forbindelse med en række trusselsbreve rettet mod en person, der havde udtalt sig kritisk om White Pride, men der blev aldrig rejst tiltale mod ham.

Hvid Røvfuld Band har udgivet følgende albums:

  • Tøfting (1999)
  • Når det siger klik i mit hoved (2000)
  • GF Metal Oi!...og bajer! (2001)
  • 176 (2002)
  • Alle skal dø! (2005)
  • Lorten Duncan (2006)
  • Morderen Olsen (2007).

I 2008 blev der udgivet en opsamlings-dvd med al det materiale Hvid Røvfuld Band har udgivet, inklusive en række booklets med fyldige kommentarer fra Jesper Hviid Petersen.

Musikken, som Hvid Røvfuld Band spiller, er for så vidt ikke interessant. Det er teksterne derimod. Tekstuniverset handler primært om bandets kærlighed til AGF og had til indvandrere og venstreorienterede. Teksterne er skrevet i et brutalt sprog og efterlader ingen tvivl om, at bandet mener hvad de synger. Et par af de mere rabiate eksempler.

Fra sangen ”§266b” på albummet ”GF Metal Oi!...og bajer!” fra 2002:

nu er der sgu’ aber på stadion igen,
tre hottentotter, 6000 hvide mænd
OB i er fandme mega til grin
stille op med sorte zambianer-svin

Fra sangen ”Lortensmagten” på samme album:

du er sgu’ så skide nem at provokere
din kone får den i sheriffen af en neger
jeg knepper din datter hun er vist kun fjorten
synd for ham morten han fik huller i skjorten!

Fra sangen ”Når det siger klik i mit hoved”, fra albummet af samme navn:

guldøl, støvler og en kæmpe stanleykniv
men du er ikke en kat, du har kun et liv
der er ingen forskel på de onde og de gode
de ryger alle sammen ned når det siger klik i mit hoved

Tilknyttet: Ultra White Pride

I november 2010 blev et nyt DNSB-band offentliggjort. Det var Martin Topp Juul Jensens enmandsprojekt Hvid Ungdom, der bestod af genindspilninger af gamle Daneskjold-numre. Hvid Ungdoms musik er primært lavet til internettet og ender med kun at lave fem sange. Den sidste blev offentliggjort på YouTube i februar 2011.

Genre:
Punk (Metalinspireret)

Jewthanasia var et White Pride-relateret band, der udsprang af kredsen omkring Hvid Røvfuld Band. Bandet udgav i 2003 pladen "Jewthanasia" med numre som "Say Sieg Heil for your race" og "AGF White Pride". Coveret på albummet forestiller en nazist med en jødisk mands afhuggede hoved i hånden. Så vidt vides har bandet ikke været aktivt siden debutalbummet.

Tilknyttet: Ultra White Pride

Ravnebanner er arvtager til Daneskjold, der måtte lukke efter pædofiliskandalen (se selvstændigt opslag om Daneskjold).

I marts 2010 blev Ravnebanners første nummer, "Ragnarok", lagt på internettet. Det får en blandet modtagelse fra DNSBs medlemmer. Ravnebanner gør i deres lancering meget ud af, at de ikke vil være Daneskjold version 2, men på trods af dette bliver de hurtigt DNSBs nye husorkester og overtager, hvor Daneskjold slap. Tre af de fire bandmedlemmer har en fortid i Daneskjold.

Ravnebanner afholder deres første koncert i DNSBs hovedkvarter i Greve den 4. september 2010 og udgiver samtidig deres debutalbum. I begyndelsen af 2011 holder Ravnebanner et halvt års pause, og samles igen for at spille til DNSBs koncert i Greve den 6. august 2011, men i tiden op til koncerten melder to af bandets medlemmer sig ud af DNSB og bandet, mens en tredje blot forlader bandet. Udmeldelserne har sin rod i forsangeren Martin Topp Juul Jensens "enerådige og aggressive opførsel overfor de andre bandmedlemmer".

Genre:
Hardcorepunk (Metalinspireret)

Den 29. september 2009 blev første sang med titlen "Racekamp" fra "det nye, nationalsocialistiske projekt, Skjoldungerne" lagt på YouTube. Skjoldungerne bestod af de to daværende kærester, og DNSB-medlemmer, Martin Topp Juul Jensen og Maria Christensen.

Skjoldungerne adskiller sig fra de tidligere DNSB-bands ved ikke at spille hård rock, men i stedet akustisk folkemusik. Den type musik har været meget efterspurgt i nazibevægelsen, da mange mener, at rockmusikken skræmmer flere potentielle sympatisørere væk end den trækker til sig.

Ved kommunalvalget i 2009 stod duoen bag DNSBs officielle valgsang "Et dansk alternativ". Ved DNSBs koncert den 6. august 2011 i Greve spillede Skjoldungerne som erstatning for de to opløste bands Ravnebanner og Dommedag.

Genre:
Akustisk folkemusik

I januar 2012 startede Martin Topp Juul Jensen endnu et enmandsband, denne gange ved navn §266b, en henvisning til racismeparagraffen. Han lægger i løbet af årets første måned tre indspilninger på YouTube, hvor han bl.a. hylder DNSB.

Genre:
Hardcorepunk (metal-inspireret)

Æresblod er et dansk topersoners NSBM-band (NSBM: Nationalsocialistisk black metal), som blev startet i 2008. Bandet består af Brian Bay Nielsen (kaldet "Nalgir"), der spiller guitar, bass og trommer og Mikkel Hangaard (kaldet "Natteulven"), der synger og skriver bandets tekster.
Æresblods tekstunivers handler hovedsagligt om opfordringer til etnisk udrensning, antisemitisme, racekamp og nationalsocialisme. I 2010 indspillede Æresblod en hyldestsang til DNSBs afdeling i Midtjylland. Æresblod udgav i september 2012 nummeret "White Revolution".
Da bandet i 2008 startede, var begge medlemmer tilknyttet DNSB, men de brød ud sammen med den store udbrydergruppe i 2011, og er i dag aktive i Danskernes Parti.

Tilknyttet: DNSB
Genre:
NSBM