Oversigt

Dato:
Mandag d. 26. januar 2015
Sted:
København
Antal deltagere:
55
Arrangør:
Pegida Danmark
Deltagende organisationer:
Danskernes Parti, Danish Defence League, Fremskridtspartiet / Frihedspartiet, Pegida Danmark

En uge efter den første demonstration, demonstrerede Pegida for anden gang i København. Demonstrationen talte blot 55 deltagere, der i silende regn og anført af initiativtager Nicolai Sennels sjoskede af sted ad samme rute som ugen før, fra Statens Museum for Kunst til Den Lille Havfrue på Langelinie og tilbage igen. Demonstrationen var pakket ind i et massivt politiopbud og omkring 20 presefolk.

Deltagerantallet var åbenbart for begrænset til, at Pegida-demonstrationen kunne få lov af Politiet til at gå på kørebanen. Den antimuslimske gåtur foregik derfor på fortorvet.

Blandt demonstranterne var enkeltpersoner fra Danskernes Parti og Danish Defence League. Også højrefløjsveteranen Åse Clausen Bjerg fra Frihedspartiet deltog i demonstrationen

 

Dato:
Mandag d. 26. januar 2015
Sted:
Århus
Antal deltagere:
10
Arrangør:
Pegida Danmark

Som opfølgning på demonstrationen en uge før, afholdt det århusianske Pegida igen en mindre mandagsdemonstration, der gik fra Den Gamle By til Klostertorv. Demonstrationen talte dog kun 10 deltagere, mens Aarhus for Mangfoldigheds moddemonstration samlede omkring 150 personer.

Dato:
Mandag d. 19. januar 2015
Sted:
Århus
Antal deltagere:
30
Arrangør:
Pegida Danmark

Samtidig med en lignende demonstration i København, var der også i Århus indkaldt til en Pegida-inspireret demonstration. Her dukkede omkring 30 personer op på Skt. Pauls Kirkeplads for at demonstrere imod "fundamentalistisk islam." Herfra gik den lille flok til Harald Jensens Plads mandsopdækket af politi.

En moddemonstration i den anden ende af byen arrangeret af Aarhus for Mangfoldighed tiltrak næsten 12 gange så mange mennesker, nemlig omkring 350.

Dato:
Mandag d. 19. januar 2015
Sted:
Esbjerg
Antal deltagere:
70
Arrangør:
Stop Islamiseringen Af Danmark
Deltagende organisationer:
Stop Islamiseringen Af Danmark

Samme aften som de to første Pegida-demonstrationer i København og Århus, havde Stop Islamiseringen af Danmark (SIAD) indkaldt til en Pegida-inspireret demonstration i Esbjerg mod islam. Demonstrationen var en opfølgning på SIAD's demonstration i Esbjerg 5. januar. Til demonstrationen i Esbjerg mødte omkring 70 personer op foran Esbjerg Råhus, heraf en række SIAD-medlemmer og Karsten Holt fra Jylland Først. Demonstrationen gik en kort tur gennem Esbjerg med fakler, og SIAD's formand Anders Gravers holdt en tale.

SIAD blev i Esbjerg mødt af en stor moddemonstration, der ifølge Politiet talte omtrent 400 personer. 

Dato:
Mandag d. 19. januar 2015
Sted:
København
Antal deltagere:
240
Arrangør:
Pegida Danmark
Deltagende organisationer:
Danmarks Nationale Front, Pegida Danmark, Danish Defence League, Danskernes Parti

Inspireret af den tyske Pegida-bevægelses mandagsdemonstrationer i Dresden, havde den tidligere folketingskandidat for Dansk Folkeparti, Nicolai Sennels, under navnet PEGIDAdk indkaldt til gåtur i København "mod fundamentalistisk islam".

Demonstrationen startede kl. 18 ved Statens Museum for Kunst og samlede omkring 240 deltagere, heraf en hel del pressefolk. Omkring 35 nazister og personer fra fascistiske miljøer deltog i demonstrationen, bl.a. en gruppe fra Danmarks Nationale Front og en række medlemmer af Danish Defence League og Danskernes Parti. Også et tidligere Blood & Honour-medlem deltog, ligesom den nazistiske "provokunstner" Dan Park og Mogens Camre fra Dansk Folkeparti gik med i demonstrationen. Sennels havde ellers i indkaldelsen til demonstrationen bedt racister, nazister og militante blive væk, men to dage før demonstrationen udtalte Sennels til Redox, at nazister var velkomne som enkeltpersoner.

Ved Statens Museum for Kunst holdt Nicolai Sennels tale og opfordrede de forsamlede til at opføre sig ordenligt. Derfra bevægede det brogede optog sig med fakler ud til Den Lille Havfrue, hvor man sang Nordahl Griegs "Kringsatt Av Fiender." Under sangen blev en fotograf fra Redox forsøgt overfaldet. Samtidig blev nogle unge moddemonstranter omringet og overfaldet af agressive pegida-demonstrater, der kaldte dem for arabere og slog den ene flere gange. Herefter fortsatte demonstrationen tilbage til Statens Museum.

Dato:
Mandag d. 5. januar 2015
Sted:
Haderslev
Antal deltagere:
40
Arrangør:
Stop Islamiseringen Af Danmark
Deltagende organisationer:
Stop Islamiseringen Af Danmark, Frit Danmark

Antimuslimske aktivister fra blandt andet Stop Islamiseringen af Danmark (SIAD) og Frit Danmark stod mandag eftermiddag bag en mindre demonstration igennem Haderslev. Marchen var den første af sin slags i hvad, der var en ny tendens i Danmark, nemlig forsøget på at kopiere de tyske antimuslimske Pegida-marcher, der siden efteråret 2014 var blevet gennemført en en række tyske byer.

Marchen i Haderslev talte  cirka 40 personer, hovedsagligt ældre og kun en håndfuld under 40 år. Til gengæld var antallet af organiserede højreradikale lavt. Repræsentanter fra SIAD og Frit Danmark var til stede, og det samme var Karsten Holt Larsen, der tidl. har demonstreret sammen med Dansk Front. Den tredje arrangør, Maj-Britt Krittenstein fra facebookgruppen “Nej til kriminelle indvandrere og islam” dukkede til gengæld ikke op.

Ved demonstrationen annoncerede Anders Gravers, at samme arrangørkreds vil marchere i Esbjerg den 19. januar. Herefter vil de demonstrere i andre byer hver anden uge indtil de til sidst vil gennemføre det, de selv kalder en ‘stor demonstration’ i København på indtil videre ikke fastlagt dato.

Dato:
Lørdag d. 10. maj 2014
Sted:
København
Antal deltagere:
50
Arrangør:
Danmarks Nationale Front
Deltagende organisationer:
Danmarks Nationale Front, DNSB, Blood & Honour

Som kulmination på en længere gadeoffensiv i København, indkaldte Danmarks Nationale Front til en demonstration på Christiansborg Slotsplads den 10. maj. Det var første gang siden besættelsestiden at organiserede nazister gennemførte en opreklameret demonstration i hovedstaden, men den blev dog ikke den ønskede succes.

Hovedparten af de omtrent 50 nazister fra Danmark, Sverige og Tyskland, der deltog i demoen, samledes i det sydvestlige København og tog sammen en bus til Christiansborg Slotsplads. Her havde en massiv mængde politi afspærret en lille del af pladsen, lige ud for indkørslen til Prins Jørgens Gård. Blandt deltagerne var foruden DNF folk fra DNSB og Blood & Honour Sverige.

Demonstratione havde kun været i gang i cirka ti minutter, før deltagerne i al hast blev eskorteret ud af byen i politiets sikrede mandskabsvogne, da flere hundrede antifascistiske moddemonstranter løb slotspladsen over ende. Derefter faldt der for en stund ro over området, før en gruppe på 10 højreradikale fra gruppen Rightwings dukkede op nær Christiansborg. De blev dog jaget på flugt af en fem-seks gange så stor gruppe antifascister, hvorfor de måtte søge ly bag politiets kæder. Her blev de anholdt og ligesom DNF kørt ud af området af politiet.

DNF og deres udenlandske venner fra bl.a. Tyskland og Sverige satte sig herefter på et værtshus i Hvidovre og drak øl under bevogtning af politiet. Ud på aftenen satte hovedparten af dem sig på et tog, men nåede ikke mange stationer, før de blev anholdt efter at have skabt uro i toget. Efter at have tilbragt et par timer på Bellahøj politistation blev nazisterne løsladt i mindre grupper, og igen kom de i problemer. Flere af de små grupper blev nemlig angrebet af ventende antifascister.

Dato:
Onsdag d. 29. januar 2014
Sted:
København
Antal deltagere:
12
Arrangør:
Danmarks Nationale Front
Deltagende organisationer:
Danmarks Nationale Front, DNSB, Nordfront / Den Nordiske Modstandsbevægelse

I forbindelse med en stor venstrefløjsdemonstration imod salget af det danske energiselskab DONG på Christiansborg Slotsplads, gennemførte 12 nazister primært fra DNF, men også det gamle naziparti DNSB og udbrydergruppen Nordfront, en kort manifestation nær demonstrationen. Efter kort tid og lidt tumult, blev nazisterne fulgt af Politiet til Nørreport Station og på toget ud af byen.

Dato:
Lørdag d. 18. januar 2014
Sted:
Korsør
Antal deltagere:
20
Deltagende organisationer:
Rightwings

Efter en del medieskriverier om ballade i boligområdet Motalavej i Korsør, havde den tidligere Danish Defence League-talsmand, André Eiby, indkaldt til et arrangement, som han kaldte "Gi´på munden i Korsør."

Efter planen, der var blevet konkretiseret i en lukke Facebook-gruppe, skulle en stor gruppe rascister storme boligområdet Motalavej for overfalde personer med anden etnisk baggrund end dansk. André Eiby hævdede at have tilsagn fra 150 deltagere, der ville medvirke. Sådan gik det dog ikke. Politiet sad tungt på både Korsør Station, hvor racisterne skulle samles. Det betød at André Eiby, to biler med maskerede unge mænd fra Rightwings samt en håndfuld uorganiserede racister ikke kunne gøre som planlagt.

Gruppen mødtes i forhallen på stationen, hvor de havde fået tilladelse af politiet til at gennemføre en gående demonstration. Det var de dog ikke interesserede i, og efter lidt venten gik gruppen i opløsning.

Dato:
Fredag d. 2. august 2013
Sted:
Kettegård Allé, 2650 Hvidovre
Antal deltagere:
24
Arrangør:
Stop Islamiseringen Af Danmark
Deltagende organisationer:
Danish Defence League

Stop Islamiseringen af Danmark havde indkaldt til demonstration foran Hvidovre Hospital efter at der i dagspressen var blevet gjort et stort nummer ud af, at hospitalet brugte halalslagtet kød i sin madlavning.

SIAD fik af politiet anvist en demonstrationsplads mellem to administrationsbygninger placeret i det allerfjerneste hjørne af hospitalsområdet i forhold til hovedindgangen og i god afstand til selve hospitalsafdelingerne. Omkring 24 halalmodstandere, heriblandt en gruppe fra Danish Defence Leagues Københavnsafdeling, dukkede op til demonstrationen, der varede i 45 minutter.

Efterfølgende forsøgte en større del af demonstrationsdeltagerne, fortrinsvis unge folk, at komme ned i den anden ende af hospitalsområdet, hvor en moddemonstration arrangeret af Antifascistisk Aktion var forsamlet. Dette blev dog forhindret af en talstærk politistyrke.

Dato:
Onsdag d. 3. juli 2013
Sted:
Torvet, 7400 Herning
Antal deltagere:
Ca. 50
Deltagende organisationer:
Danskernes Parti

Demonstrationen var en reaktion på Gullestrup-sagen, hvor en ung mand med somalisk baggrund blev dømt for voldtægt. Efter at Vestre Landsret havde gjort udvisningen af gerningsmanden betinget, indkaldte den 19-årige herningenser Thomas Rosendahl til demonstrationen.

Thomas Rosendahl havde forud for demonstrationen taget kontakt til Dansk Folkeparti og Danskernes Parti, hvoraf kun Danskernes Parti ønskede at deltage. Det nynazistiske parti stillede med en mindre delegation, heriblandt partileder Daniel Carlsen, og partiet havde medbragt en partifane. Demonstrationen gik fra Herning Byret gennem byen til Torvet, hvor Thomas Rosendahl og Daniel Carlsen talte til de forsamlede. Efterfølgende udtalte arrangøren sin tilfredshed med Danskernes Partis støtte og deltagelse.

Dato:
Søndag d. 26. maj 2013
Sted:
Rådhuspladsen, 1566 København K
Antal deltagere:
37
Deltagende organisationer:
Danmarks Nationale Front, Danskernes Parti, Vederfølner, Danish Defence League, DNSB

Demonstrationen var, sammen med lignende demonstrationer mod moskéer i Odense, Aarhus og Aalborg samme weekend, indkaldt af administratoren for den antimuslimske Facebookside ”Nej til moskéer i Danmark”, der talte næsten 145.000 fans.
Demonstrationerne i provinsbyerne blev imidlertid aflyst kort før deres afholdelse, og på trods af næsten 700 tilmeldte deltagere på Facebook dukkede blot 37 moskémodstandere op på Rådhuspladsen i København søndag formiddag kl. 10, mens arrangøren af demonstrationen selv valgte at blive væk til stor ærgrelse for de fremmødte. En antifascistisk moddemonstration var kort forinden blevet fjernet fra Rådhuspladsen af Politiet. Deltagerne i anti-moskédemonstrationen var fortrinsvis medlemmer af forskellige nazistiske og nynazistiske grupper, der heilede og råbte racistiske slagord. Således deltog en større gruppe fra Danmarks Nationale Front, der optrådte uniformeret og meget aggressivt over for tilskuere og fotografer, samt enkeltpersoner fra bl.a. DNSB, Danskernes Parti og Danish Defence League. Også det hedengangne Dansk Fronts talsperson Julius Børgesen deltog, mens formanden for Vederfølner, Lars Grønbæk Larsen leverede demonstrationens eneste tale. Demonstrationen sluttede efter en lille time.

Dato:
Lørdag d. 23. februar 2013
Sted:
Søtorvet, 1371 København K
Antal deltagere:
25
Arrangør:
Stop Islamiseringen Af Danmark
Deltagende organisationer:
Danish Defence League, Rightwings, Vederfølner

Stop Islamiseringen af Danmark havde under parolen ”I dag er vi alle jøder” indkaldt til demonstration på Søtorvet i København i kølvandet på en debat i pressen om chikane mod jøder på Nørrebro. Demonstrationen, der blev afholdt under massivt politibeskyttelse, samlede 25 deltagere, heriblandt initiativtageren, Anders Gravers fra SIAD, en gruppe på 12 militante fascister fra Danish Defence League, Right Wings og Vederfølner, samt forskellige fortrinsvist ældre personer fra det antimuslimske miljø. Demonstrationen blev forstyrret af en moddemonstration, der talte omkring 500 personer, og efter blot tre kvarter sluttede SIAD-demostrationen. Det skete, da gruppen af militante fascister forlod demonstrationen og Anders Gravers blev eskorteret væk af sine bodyguards.

Dato:
Søndag d. 10. juni 2012
Sted:
Thyborøn, 8620 Thyborøn
Antal deltagere:
17
Arrangør:
Danish Defence League, Stop Islamiseringen Af Danmark

I en pressemeddelelse annoncerede Danish Defence League og Stop Islamiseringen af Danmark, i kølvandet på demonstrationerne i Aarhus og Horsens, en fælles demonstrationsrække hen over sommeren i udvalgte jyske byer, med det formål at hverve medlemmer til de to organisationer. Første demonstration blev indkaldt til at finde sted i Thyborøn den 10. juni kl. 15.00. Da et større antal lokale beboere og en gruppe aarhusianske antiracister imidlertid havde samlet sig i det centrale Thyborøn, valgte den talstærke politistyrke at rykke demonstrationsruten væk fra bymidten og ud i et øde villakvarter. Demonstrationen, der talte 17 medlemmer af DDL og SIAD varede i en lille time og blev den første og sidste i den planlagte demonstrationsrække.

Dato:
Fredag d. 18. maj 2012
Sted:
Langmarksvej 45, 8700 Horsens
Antal deltagere:
38
Arrangør:
Danish Defence League
Deltagende organisationer:
Stop Islamiseringen Af Danmark, Danmarks Nationale Front, Ultra White Pride

Fredag aften forsøgte Danish Defence League under ledelse af gruppens daværende leder, Kasper Mortensen, at gennemføre en anmeldt men ikke annonceret, racistisk manifestation foran kulturhuset Yunus Emre Moské i Horsens for ”danskernes ret til at ytre sig”. Knap var en gruppe på ca. 40 fascister, fortrinsvist medlemmer af Danish Defence League, SIAD, Danmarks Nationale Front og en gruppe fra den nynazistiske hooligangruppe White Pride nået frem til deres aftalte mødested på Burger Kings parkeringsplads, før en massiv politistyrke rykkede ind og anholdt alle præventivt. Efter en grundig visitering, registrering og beslaglæggelse af forskellige effekter og slagvåben, blev demonstrationsdeltagerne eskorteret hen til en af politiet anvist parkeringsplads nogle hundrede meter fra kulturhuset. Her gennemførte de en kort manifestation i et hjørne af pladsen, hvorefter hovedparten af deltagerne kørte til DDL-Sønderjyllands daværende klubhus i Bov, hvor der om aftenen var arrangeret fest.

Dato:
Lørdag d. 31. marts 2012
Sted:
Mølleparken, 8000 Aarhus
Antal deltagere:
324
Arrangør:
Danish Defence League
Deltagende organisationer:
English Defence League, Finnish Defence League, Rightwings, Stop Islamiseringen Af Danmark, Vederfølner

En stort anlagt international demonstration, arrangeret af Danish Defence League og gruppens britiske moderorganisation, English Defence League, samlede mere end 300 racister, tilskuere og pressefolk i Mølleparken i det centrale Aarhus. En stor moddemonstration i en anden del af byen tiltrak op mod 4000 antiracister.

Blandt de deltagende organisationer i den racistiske demonstration var foruden Danish Defence League og English Defence League også repræsentanter fra og de norske, finske og tyske afdelinger af Defence League-netværket. I demonstrationen deltog endvidere Vederfølner, SIAD med Anders Gravers i spidsen, RightWings fra Kalundborg, medlemmer af udbrydergruppen Danske Defence League og en lang række enkeltpersoner fra den alleryderste højrefløj.

Der blev holdt en række taler fra de forskellige organisationers ledere, og undervejs blev demonstrationen afbrudt, da en større gruppe moddemonstranter kom gående ind i parken råbende antiracistiske slagord. Det kom til sammenstød mellem folk fra EDL-demoen, der kastede flasker, og politiet, der lagde sig imellem fascisterne og moddemonstranterne. Efterfølgende kom det til sammenstød med antiracistiske moddemonstranter. Det skete, da politiet valgte at forkorte den racistiske demonstration og forsøgte at eskortere demonstrationsdeltagernes bus væk fra det centrale Aarhus.

Dato:
Torsdag d. 24. november 2011
Sted:
Gullestrup, 7400 Herning
Antal deltagere:
20
Arrangør:
Danish Defence League
Deltagende organisationer:
Danish Defence League

Den antimuslimske gruppe, Danish Defence League, havde den 24. november 2011 planlagt at gå på gaden i den lille landsby Gullestrup lidt uden for Herning. Dette skete i anledning af en stærkt omtalt voldtægtssag, hvor en dengang 16-årig dreng af somalisk herkomst senere blev dømt skyldig for voldtægt af en kun 10-årig pige. En gruppe på cirka 20 personer fra DDL's afdelinger på Djursland og i Sønderjylland mødtes om aftenen på værtshuset ”Murphy’s” i Herning, hvorefter de kørte til Gullestrup og satte et stort antal klistermærker op.

Dato:
Søndag d. 11. september 2011
Sted:
Christiansborg Slotsplads, 1240 København K, Dag Hammarskjölds Allé 17, 2100 København Ø
Antal deltagere:
25
Arrangør:
Danish Defence League

Danish Defence League havde annonceret en manifestation fra Christiansborg til Den Amerikanske Ambassade i København i forbindelse med 10-årsdagen for terrorangrebet i USA 11. september 2001. En gruppe på omkring 25 personer, hvoraf langt hovedparten var iført DDL-trøjer, mødtes ved 11-tiden foran Christiansborg. Kort efter mødte en talstærk politistyrke op og visiterede gruppen, hvorefter ordensmagten fortrak. Efter at have tilbragt yderligere to timer i området ved Højbro Plads, begav gruppen af DDL’ere sig ved 14-tiden ad Strøget til Vesterport Station og derfra med tog til Den Amerikanske Ambassade på Dag Hammarskjölds Allé, hvor de tog opstilling ved 15-tiden. Manifestationen gik herefter i gang og varede to begivenhedsløse timer frem til kl. 17, hvor gruppen som da var nede på 10 personer forlod stedet.

Dato:
Lørdag d. 12. marts 2011
Sted:
Østergade 9, 7400 Herning, Tinghuspladsen, 7400 Herning
Antal deltagere:
40
Arrangør:
Stop Islamiseringen Af Danmark
Deltagende organisationer:
Ultra White Pride, Danish Defence League, Danmarks Nationale Front, Stop Islamiseringen Af Danmark

SIAD havde indkaldt til demonstration under parolen "Vores piger skal kunne gå i fred" i forbindelse med den såkaldte Gullestrup-sag, hvor en 10-årig pige blev voldtaget af en teenagedreng med somalisk baggrund i Herning-forstaden Gullestrup. Til demonstrationen dukkede omkring 40 personer op, fortrinsvis fra de fascistiske organisationer SIAD og Danish Defence League, men også enkeltpersoner fra de nynazistiske grupper White Pride og Danmarks Nationale Front. 100 meter derfra på Torvet deltog små 50 personer i en antiracistisk demonstration. De to demonstrationer forløb uden episoder, men da SIAD-demoen på vej væk passerede moddemonstrationen kom det til en del råben og tumult mellem racisterne og politiet, der lagde sig imellem de to demonstrationer.

Dato:
Fredag d. 21. januar 2011
Sted:
Søren Kierkegaards Plads, 1221 København K
Antal deltagere:
200-300, heraf ca. 15 fascister
Deltagende organisationer:
Danmarks Nationale Front, DNSB, Stop Islamiseringen Af Danmark, Trykkefrihedsselskabet

I forbindelse med et møde på Den Sorte Diamant i København arrangeret af den højreorienterede islamiske organisation, Hizb ut-Tahrir, var der indkaldt til en moddemonstration ude foran biblioteket. Side om side med et bredt udsnit af folketingsmedlemmer fra Enhedslisten til Dansk Folkeparti, hele otte ministre fra VK-regeringen og 200-300 andre demonstranter deltog en gruppe på cirka ti medlemmer af den nynazistiske organisation, Danmarks Nationale Front, en lille gruppe DNSB’ere, og enkeltpersoner fra SIAD og Trykkefrihedsselskabet. De fremmødte nazister maskerede sig og prøvede at komme i klinch med deltagerne i Hizb ut-Tahrirs møde som de råbte af, ligesom at de udviste en truende adfærd over for de få fremmødte antifascister.

Dato:
Lørdag d. 11. september 2010
Sted:
Dag Hammarskjölds Allé 17, 2100 København Ø
Antal deltagere:
12

Da demonstrationen til minde for ofrene d. 11. september 2001 startede kl. 13 var der kun ankommet 12 deltagere, der var mandsopdækket af et stort politiopbud. Deltagerantallet forblev det samme og kl. 14 sluttede demonstrationen. To ud af de tre annoncerede talere havde på forhånd meldt afbud, Farshad Kholghi p.g.a. en kritisk artikel på venstrefløjsmediet Modkraft.

Dato:
Lørdag d. 5. juni 2010
Sted:
Skt. Clemens Bro, 8000 Aarhus C
Antal deltagere:
10
Arrangør:
DNSB

Om formiddagen på grundlovsdag dukkede Daniel Carlsen og en lille gruppe på 10 DNSB’ere op i det centrale Aarhus og afholdt en minidemonstration på Skt. Clemens Bro. Herfra gik gruppen samlet op ad Søndergade til Østergade og videre til deres parkerede biler i Amaliegade.

Dato:
Fredag d. 21. maj 2010
Sted:
Danmarksgade, 9000 Aalborg
Antal deltagere:
15
Arrangør:
Stop Islamiseringen Af Danmark
Deltagende organisationer:
DNSB

SIAD havde indkaldt til demonstration mod en moské i Danmarksgade i det centrale Aalborg. I starten af demonstrationen var en lille gruppe DNSB-folk fra nazipartiets Østjyske afdeling imidlertid dukket op medbringende et hagekorsbanner for at deltage i den racistiske demonstration. Dette provokerede SIAD's formand Anders Gravers i sådan en grad, at det kom til håndgemæng mellem Gravers og nazisterne. Politiet måtte lægge sig imellem og anholde tre nazister, heriblandt Daniel Carlsen.

Herefter kunne demonstrationen starte. De blot 15 moskémodstandere blev efter kort tid stoppet af politiet, der ikke kunne garantere for deres sikkerhed, da mellem 200 og 300 lokale borgere og antiracister befandt sig ved demonstrationsruten og i en moddemonstration på Louise Plads. Politiet valgte derfor at køre moskémodstanderne ud af Aalborg i politibiler.

Dato:
Fredag d. 28. august 2009
Sted:
Christiansborg Slotsplads
Antal deltagere:
40
Arrangør:
Stop Islamiseringen Af Danmark
Deltagende organisationer:
Danmarks Nationale Front

Efter at have fået politiforbud mod at demonstrere foran et planlagt moskébyggeri i Københavns Nordvestkvarter samledes cirka 40 SIAD-medlemmer og -sympatisører. Med i demonstrationen var blandt andet seks personer fra kredsen omkring Danmarks Nationale Front (DNF). I udkanten af demonstrationen står tre kendte DNSB'ere og holder øje med både SIAD-demonstrationen og de cirka 50 fremmødte antifascister. Efter demonstrationen eskorteres de seks DNF'ere af politiet til Københavns Hovedbanegård og ind i et tog.

Demonstrationen var fra SIAD's side slået stort op. På sin hjemmeside skrev de 39 dage inden demonstrationen:

Nu allerede en måned inden demonstrationen mod Stor-moské byggeriet i København har over 500 mennesker givet tilsagn om at møde op til demonstrationen. 228 bekræftede SIOE medlemmer fra udlandet og en melding fra Polen lyder på at der vil komme flere busser (dem er der ikke tal på endnu) og over 100 på SIAD facebook og 180 direkte tilmeldinger til SIAD.

Demonstrationen samlede, inklusive de nysgerrige DNSB'ere, 40 deltagere.

Dato:
Lørdag d. 25. juli 2009
Sted:
Torvet, Silkeborg
Antal deltagere:
11
Arrangør:
DNSB

11 DNSB'ere, anført af Daniel Carlsen, tog midt i lørdagshandlen, opstilling på torvet med hagekorsbanner, Dannebrog, megafon og løbesedler. De blev ifølge lokalpressen "gennet væk" af lokale beboere, der ikke ville have dem i deres by. Herefter fortsatte DNSB'erne, der talte medlemmer fra hele Jylland, til Viborg, hvor de gennemførte en lignende demonstration.

Dato:
Lørdag d. 25. juli 2009
Sted:
Viborg
Antal deltagere:
11
Arrangør:
DNSB

Efter at være blevet gennet ud af Silkeborg ankom 11 DNSB'ere anført af Daniel Carlsen til Viborg, hvor de gennemførte en lignende demonstration.

Dato:
Søndag d. 22. februar 2009
Sted:
Prøvestensvej 3, 3000 Helsingør
Antal deltagere:
13
Deltagende organisationer:
Blood & Honour Denmark, Danmarks Nationale Front

Efter fængslingen af to højtstående nazister mobiliserede kredsen omkring Blood & Honour og Danmarks Nationale Front til en solidaritets-demonstration ved Helsingør Arrest. Demonstrationen blev dog en massiv fiasko, da kun 13 personer dukkede op. De to fængslede nazister blev senere udleveret til retsforfølgelse i Tyskland - de blev sigtet for at have stået bag produktion og indsmugling af nazistisk musik til Tyskland. I forbindelse med demonstrationen overfaldtes en svensk nazist af autonome.

Dato:
Lørdag d. 25. oktober 2008
Sted:
Aalborg
Antal deltagere:
-
Arrangør:
Stop Islamiseringen Af Danmark

En sparsom gruppe SIAD-medlemmer demonstrerede mod EU.

Dato:
Lørdag d. 23. august 2008
Sted:
Rådhuspladsen, 8000 Aarhus
Antal deltagere:
20
Arrangør:
Stop Islamiseringen Af Danmark

SIAD demonstrerede til støtte for de grønlændere, der var blevet forfulgt i Gellerup. Gruppen udgjorde en snes personer inkl. SIOE-medlemmer fra England.

Dato:
Torsdag d. 12. juni 2008
Sted:
Adelgade 27, 9500 Hobro
Antal deltagere:
10
Arrangør:
Stop Islamiseringen Af Danmark

SIAD stillede endnu engang op foran Sparekassen Hobro, i protest mod "sharia-banking". Gruppen, med Anders Gravers i front, bestod af højst 10 personer.

Dato:
Torsdag d. 8. maj 2008
Sted:
Boulevarden 8, 9000 Aalborg
Antal deltagere:
-
Arrangør:
Stop Islamiseringen Af Danmark

En lille gruppe SIAD-medlemmer demonstrerede endnu engang i Aalborg, denne gang i selskab med enkelte aalborgensiske hooligans.

Dato:
Lørdag d. 3. maj 2008
Sted:
Rådhuspladsen, 1599 København V
Antal deltagere:
-
Arrangør:
Kvinder for Danmark

En mindre gruppe, med Åse Clausen Bjerg i front, tog opstilling på Rådhuspladsen, hvor der opførtes et mindre gadeteater. Budskabet var igen rettet imod de religiøse sharia-love.

Dato:
Lørdag d. 19. april 2008
Sted:
Christiansborg Slotsplads 1, 1218 København
Antal deltagere:
ca. 10
Arrangør:
Kvinder for Danmark
Deltagende organisationer:
Den Danske Forening

Åse Clausen Bjerg stod i spidsen for en markering imod sharia-lovgivning. Omkring 10 personer fra blandt andet Den Danske Forening tog opstilling foran Rytterstatuen på Christianborg Slotsplads.

Dato:
Lørdag d. 15. marts 2008
Sted:
Kastetvej 83, 9000 Aalborg
Antal deltagere:
ca 50-60
Arrangør:
Stop Islamiseringen Af Danmark

En SIAD-demonstration rettet mod Hobro Banks lokale afdeling i byen. Politiet måtte demonstranterne væk for at undgå en konfrontation med moddemonstranter. Cirka 50-60 deltagere i demonstrationen.

Dato:
Fredag d. 14. marts 2008
Sted:
Adelgade 27, 9500 Hobro
Antal deltagere:
20
Arrangør:
Stop Islamiseringen Af Danmark

En snes deltagere var mødt op i Hobro. Demonstrationen var rettet mod Hobro Banks forsøg på at yde lån specielt rettet mod muslimer. Udenlandske deltagere var tilstede - blandt andet var SIOE Holland repræsenteret.

Dato:
Fredag d. 29. februar 2008
Sted:
Stationspladsen, 4600 Køge
Antal deltagere:
-
Arrangør:
Dansk Front

I forbindelse med bilafbrændinger rundt om i Danmark indkaldte et tidligere medlem af Dansk Front København til hemmelig demonstration en fredag aften i Køge. Demonstrationen blev dog afsløret på redox.dk dagen inden, og på dagen samledes en stor gruppe militante antifascister og unge indvandrere i Køge. Tre nazister, heriblandt arrangøren, overfaldtes af de autonome, den ene af dem særdeles voldsomt. Demonstrationen blev ikke til noget.

Dato:
Fredag d. 22. februar 2008
Sted:
Bistrup Trafikplads, 3460 Birkerød
Antal deltagere:
30-40
Deltagende organisationer:
Blood & Honour Denmark, Danmarks Nationale Front

Cirka 30-40 unge fra Birkerød gik en fredag aften i demonstration igennem byen. Gennemsnitsalderen var meget lav, og hovedparten af de unge var berusede. Med i demonstrationen gik også en lille delegation af nazister fra Blood & Honour og Danmarks Nationale Front. Efter demonstrationen overfaldtes to af de lokale deltagere af tilrejsende autonome. Flere af deltagerne i demonstrationen søgte tilflugt i en lejlighed i Birkerød da det rygtedes at en større gruppe autonome var på vej.

Dato:
Fredag d. 2. november 2007
Sted:
Toldbodgade 33, 1253 København K
Antal deltagere:
10-15
Arrangør:
Stop Islamiseringen Af Danmark
Deltagende organisationer:
Frie Danske Nationalister

SIAD mindedes den myrdede hollandske filminstruktør Theo Van Gogh ved at nedlægge blomster ved den hollandske ambassade. Den 10-15 personer store forsamling bestod hovedsagligt af den militante gruppe Frie Danske Nationalister.

Dato:
Søndag d. 21. oktober 2007
Sted:
Institut for menneskerettigheder, Strandgade 56, 1403 København
Antal deltagere:
-
Arrangør:
Stop Islamiseringen Af Danmark

SIAD demonsterede foran Institut for Menneskerettigheder i anledning af, at den saudiske menneskerettighedskommission aflagde besøg hos instituttet. Demonstrationen talte et par håndfulde deltagere. Inden demonstrationens start blev 18 højreekstreme præventivt anholdt på Christianshavn. Før demonstrationen blev demonstrationsledelsen, deriblandt Anders Gravers, overfaldet i en parkeringskælder.

Dato:
Lørdag d. 25. august 2007
Sted:
Fredericia Banegård, 7000 Fredericia
Antal deltagere:
50
Arrangør:
Stop Islamiseringen Af Danmark
Deltagende organisationer:
Frie Danske Nationalister, Ultra White Pride

Demonstrationen talte omkring 50 deltagere. Igen fungerede den militante gruppe Frie Danske Nationalister som sikkerhedsværn. Omkring demonstrationen blev også flere fremtrædende nazister fra White Pride-miljøet set.

Dato:
Lørdag d. 18. august 2007
Sted:
Bypark Øst, Dyrehavegårdsvej, 6000 Kolding
Antal deltagere:
80
Arrangør:
DNSB
Deltagende organisationer:
Svenska Motståndsrörelsen

Mindesmarch for nazisten Rudolf Hess i Kolding. 80 nazister fra Danmark, Sverige og Norge deltog. Den korte march og efterfølgende manifestation var præget af flere voldsepisoder og stor modstand fra antifascister. To ledende danske nazister, her i blandt Jonni Hansen, blev efterfølgende varetægtsfængslet.

Dato:
Fredag d. 17. august 2007
Sted:
Øster Allé 7, 2100 København
Antal deltagere:
-
Arrangør:
Stop Islamiseringen Af Danmark

SIAD afholdt en manifestation foran den belgiske ambassade i protest mod forbuddet mod en SIOE-demonstration i Bruxelles. Manifestationen blev dækket af et massivt politiopbud, og deltagerne talte blandt andet en håndfuld nynazister. Nynazisterne blev efter demonstrationen angrebet af autonome antifascister.

Dato:
Lørdag d. 12. maj 2007
Sted:
Nørregade, 9000 Aalborg
Antal deltagere:
ca. 40
Arrangør:
Stop Islamiseringen Af Danmark
Deltagende organisationer:
Frie Danske Nationalister, Nationale Danskere, Frit Danmark

SIAD demonstrerede med selskab af medlemmer fra bl.a. Nationale Danskere og Frie Danske Nationalister. Blandt talerne var Anders Gravers, Julius Børgesen og Michael Ellegaard. Deltagerantallet var cirka 40 personer - heraf en del militante nynazister.

Dato:
Lørdag d. 6. januar 2007
Sted:
Torvet, 3400 Hillerød
Antal deltagere:
-
Deltagende organisationer:
Dansk Front, Frie Danske Nationalister

Lokale præster protesterede mod udvisning af en gruppe irakiske asylansøgere, i den forbindelse dukkede aktivister fra Dansk Front og Frie Danske Nationalister op. Julius Børgesen stod i spidsen for den lille gruppe aktivister. Med i gruppen var også folk fra Fremskridtspartiet.

Dato:
Lørdag d. 6. januar 2007
Sted:
Rådhuspladsen, 1599 København V
Antal deltagere:
-
Deltagende organisationer:
Dansk Front

Venstres Ungdom demonstrerede mod Ungdomshuset i København. En større gruppe militante højreradikale, hovedsagligt fra Dansk Front, gik med i demonstrationen. Også folk fra Fremskridtspartiet var med. Ved demonstrationens slutning blev højreradikaler angrebet af autonome antifacister. De højreekstreme flygtede, og politiet forhindrede yderligere ballade ved at hindre antifascisterne i at optage jagten.

Dato:
Lørdag d. 10. juni 2006
Sted:
Krøyers Have, Centrumpladsen, Svendborg
Antal deltagere:
150
Arrangør:
De National-Liberale
Deltagende organisationer:
Dansk Front

Endnu et demonstrationsforsøg arrangeret af De National-Liberale, som opfølger på det mislykkede demonstrationsforsøg i april samme år. Deltagerne bestod dog hovedsagligt af aktivister fra Dansk Front og andre sympatisører - i alt var der samlet næsten 150 højreekstremister i Krøyers Have. Resten af byen var belejret af antifascister. Lars Grønbæk Larsen holdt tale, og efter 35-40 minutters demonstration eskorterede politiet deltagerne ud af Svendborg.

Dato:
Lørdag d. 10. juni 2006
Sted:
Christiansborg Slotsplads, København
Antal deltagere:
5-10
Arrangør:
Griffinordenen

Fem-ti personer fra den lille gruppe Griffinordenen sad på trapperne på slotspladsen foran Christiansborg. Demonstrationen var kortvarig og Griffinordenens eneste offentlige fremtræden.

Dato:
Lørdag d. 10. juni 2006
Sted:
Gudrunsvej 3C 8220 Brabrand
Antal deltagere:
-
Arrangør:
Stop Islamiseringen Af Danmark

SIAD demonstrerede i Aarhus-forstaden Gellerup, hvor hovedparten af indbyggerne er indvandrere. Den lille gruppe af højreekstreme mødtes med voldsom modstand af beboerne. Politiet valgte at afbryde den lille demonstration før tid, da der blev kastet med sten og fyrværkeri fra moddemonstranternes side.

Dato:
Lørdag d. 22. april 2006
Sted:
Krøyers Have, Centrumpladsen, Svendborg
Antal deltagere:
-
Arrangør:
De National-Liberale
Deltagende organisationer:
Dansk Front

De National-Liberale, med Lars Grønbæk Larsen i spidsen, ville under parolen "Akkari og Laban ud af Danmark" demonstrere i Krøyers Have i Svendborg. Antiracister havde besat parken, og det lykkedes ikke for racisterne at afholde den planlagte demonstration. I stedet kom det til sammenstød mellem demonstrationsdeltagerne, politiet og antiracisterne.

Dato:
Lørdag d. 25. marts 2006
Sted:
Rådhuspladsen, 1599 København V
Antal deltagere:
50
Arrangør:
Den Danske Forening
Deltagende organisationer:
Dansk Front

Den Danske Forening holdt en manifestation på Rådhuspladsen i København med små 50 deltagere. For ytringsfrihed i forbindelse med Muhammed-tegningerne. Aktivister fra Dansk Front optrådte som vagtværn, hvilket bringer tankerne tilbage til starten af halvfemserne, hvor militante skinheads fra blandt andet Dansk National Front fungerede som vagtværn for Den Danske Forening.

Dato:
Lørdag d. 25. marts 2006
Sted:
Hovedbiblioteket, Rendsburggade, 9000 Aalborg
Antal deltagere:
15-20
Arrangør:
Stop Islamiseringen Af Danmark
Deltagende organisationer:
Stop Islamiseringen Af Danmark

Mindre demonstration i Aalborg. Demonstrationen talte under 20 deltagere.

Dato:
Lørdag d. 4. marts 2006
Sted:
Gammeltorv, 9000 Aalborg
Antal deltagere:
ca. 18
Arrangør:
Stop Islamiseringen Af Danmark
Deltagende organisationer:
Frit Danmark

SIAD demonstrerede i Aalborg for at få Hizb ut-Tahrir forbudt i Danmark. Forsamlingen talte en snes deltagere - heriblandt formanden fra Frit Danmark, Michael Ellegaard.

Dato:
Mandag d. 27. februar 2006
Sted:
Rådhuspladsen, 1599 København V
Antal deltagere:
10-15
Arrangør:
Dansk Kultur
Deltagende organisationer:
Dansk Front

Dansk Kultur afholdt en manifestation mod Islam. Blandt de 10-15 personer, som havde taget opstilling på Rådhuspladsen, var enkelte militante nazister fra Dansk Front.

Dato:
Lørdag d. 18. februar 2006
Sted:
Store Torv, 8000 Aarhus
Antal deltagere:
Ca. 30
Deltagende organisationer:
Ultra White Pride, Dansk Front

På Store Torv i Aarhus samledes cirka 30 demonstranter til Karsten Holt demonstration. Demonstranterne optrådte maskerede og talte flere fremtrædende medlemmer fra White Pride. Også aktivister fra Dansk Front deltog.

Dato:
Søndag d. 12. februar 2006
Sted:
Flakhaven, 5000 Odense
Antal deltagere:
Ca. 50
Arrangør:
Frit Folk
Deltagende organisationer:
Dansk Front

Demonstrationen samlede cirka 50 mennesker. Budskabet var at støtte Jyllands Postens karikatur-tegninger af Muhammed. Ved demonstrationen deltog flere personer fra Dansk Front.

Dato:
Lørdag d. 4. februar 2006
Sted:
Slotsgade, 3400 Hillerød
Antal deltagere:
50
Arrangør:
Dansk Front
Deltagende organisationer:
DNSB, Ultra White Pride

Dansk Front afholdt under Muhammedkrisen en demonstration i Hillerød. Demonstrationen samlede alle erklærede racistiske grupper fra den højreradikale bevægelse og talte cirka 50 deltagere. En gruppe tilrejsende demonstranter fra Københavnsområdet blev forhindrede i at nå frem, da antifacister blokerede stationen i Hillerød. Gruppen blev derfor sat af af toget i Allerød. Demonstrationen dannede baggrund for et massivt opbud af moddemonstranter, politi og medier fra ind- og udland.

Dato:
Lørdag d. 20. august 2005
Sted:
Kolding Marina Syd, Skamlingvejen, 6000 Kolding
Antal deltagere:
Ca. 100
Arrangør:
Blood & Honour Denmark

Små hundrede svenske, tyske og danske nazister fra bl.a. Blood & Honour-netværket marcherede i yderkanten af Kolding. Demonstrationen sluttede på en mark udenfor byen. Marchen blev organiseret spontant, efter en march i Wunsiedel i Tyskland var blevet forbudt.

Dato:
Lørdag d. 20. marts 2004
Sted:
7000 Fredericia
Antal deltagere:
Ca. 65
Arrangør:
Dansk Front

Samtidig med en antiracistisk demonstration vendt imod Dansk Folkepartis landsmøde i Fredericia, dukkede 60-70 Dansk Front-folk fra hele landet op og gennemførte i silende regnvejr Dansk Fronts første demonstration. Om aftenen kom det til flere sammenstød mellem Dansk Front-folkene og lokale antiracister.

Dato:
Søndag d. 1. december 2002
Sted:
Landsoldatpladsen, Danmarksgade, 7000 Fredericia
Antal deltagere:
-
Arrangør:
Frit Folk

Frit Folk afholdt en mindre demonstration ved Landsoldaten i Fredericia. Demonstrationen mødtes af massiv modstand og måtte eskorteres væk af politiet.

Dato:
Lørdag d. 18. august 2001
Sted:
Odense Banegård, 5000 Odense
Antal deltagere:
-
Arrangør:
No-Kay
Deltagende organisationer:
Ultra White Pride

En mindre gruppe No-Kay-folk demonstrede igen i Odense. Med i demonstrationen var også en gruppe White Pride-folk.

Dato:
Lørdag d. 4. august 2001
Sted:
3400 Hillerød
Antal deltagere:
100
Arrangør:
Blood & Honour Denmark

Nazister fra ind- og udland gennemførte en uanmeldt demonstration. Demonstrationen var kortvarig og talte omkring 100 deltagere.

Dato:
Søndag d. 29. april 2001
Sted:
Flakhaven, 5000 Odense
Antal deltagere:
ca. 100
Arrangør:
No-Kay

Gruppen No-Kay med Åse Clausen Bjerg i spidsen demonstrerede mod Islams kvindesyn, demonstrationen talte omkring 100 personer. I demonstrationen deltog personer fra en række højreekstreme grupper.

Dato:
Lørdag d. 26. august 2000
Sted:
Hovedgaden, 4140 Borup
Antal deltagere:
Ca. 12
Arrangør:
DNSB

DNSB forsøgte sig med en Hess-march i Helsingør. Da de svenske nazister blev afvist ved grænsen, rykkedes marchen til Borup hvor et par håndfulde DNSB’ere istedet marcherede gennem byens gågade.

Dato:
Lørdag d. 29. juli 2000
Sted:
Stationspladsen, 3000 Helsingør
Antal deltagere:
Ca. 50
Arrangør:
Blood & Honour Denmark

Den skandinaviske afdeling af Blood & Honour holdt en mindre Hess-march i Helsingør.

Dato:
Lørdag d. 14. august 1999
Sted:
Hundige Strandvej 153, 2670 Greve
Antal deltagere:
-
Arrangør:
DNSB

DNSB forsøgte at marchere i Greve, men dette blev forhindret af politiet og et massivt opbud af moddemonstranter.

Dato:
Lørdag d. 7. august 1999
Sted:
Svendborg st, 5700 Svendborg
Antal deltagere:
60
Arrangør:
Blood & Honour Denmark

Blood & Honour arrangerede Hess-march i Svendborg, demonstrationen talte 60 deltagere. Udenlandske kontakter mødte op for at deltage i demonstrationen, herunder den svenske nazist Robert Vesterlund og norske Erik Blücher, som begge holdt taler. Om aftenen afholdt nazisterne koncert i ’Festung Langeland’, Blood & Honours lokale tilholdssted, hvor bl.a. Kraftschlag, Hetz mot Folkgrupp, Sperfeuer, Nordfront, Celtic Moon og Chamber 88 spillede.

Dato:
Lørdag d. 15. august 1998
Sted:
Hundige Strandvej 153, 2670 Greve
Antal deltagere:
Ca. 140
Arrangør:
DNSB, Blood & Honour Denmark

Klokken syv om morgenen marcherede cirka 140 nazister ved DNSB's Hessmarch i Greve. Demonstrationen talte nazister fra det meste af Norden. Kort tid efter forlod en række udenlandske nazister nazi-borgen i Greve, i frustration over det nederlag det var, at have marcheret så tidligt af frygt for antiracistiske moddemonstranter.

Dato:
Lørdag d. 16. august 1997
Sted:
Ølby st, 4600 Køge
Antal deltagere:
-
Arrangør:
DNSB
Deltagende organisationer:
Blood & Honour Denmark

DNSB arrangerede Hess-march i Køge ved 10-året for Rudolf Hess’ død. Her optrådte den danske afdeling af Blood & Honour første gang offentligt. Marchen skulle oprindeligt gennemføres i Roskilde, men da byen var belejret af antifascister, valgte DNSB istedet at marchere i Køge.

Dato:
Lørdag d. 19. august 1995
Sted:
Sankt Clara Vej 41, Roskilde
Antal deltagere:
140
Arrangør:
DNSB
Deltagende organisationer:
Combat 18

DNSB holdte Hess-march i Roskilde med cirka 140 deltagere, herunder en del udenlandske nazister. Vrede beboere og autonome protesterede imod marchen og nazisterne mødte kraftig modstand på ruten. Nazisternes køretøjer smadredes og de nærmest flygtede ud af byen.

Dato:
Mandag d. 5. juni 1995
Sted:
Slotsgade, Hillerød, Danmark
Antal deltagere:
Ukendt
Arrangør:
Den Danske Forening

Den Danske Forening holdt grundlovsmøde ved parkområdet Posen i Hillerød. Samtidig afholdt DNSB en såkaldt "antiantifa"-march i byen. Den Danske Forening valgte at opløse grundlovsmødet på grund af DNSB's march.

Dato:
Tirsdag d. 4. februar 1992
Sted:
Skanseskolen, Østervang 124, 3400 Hillerød
Antal deltagere:
10-15
Arrangør:
DNSB

Før Den Danske Forening (DDF) holdt møde på Skansekolen i Hillerød marcherede 10-15 uniformerede DNSB'ere med hagekorsflag de sidste 100 meter til skolen. De blev nægtet adgang af DDF's formand Ole Hasselbalch. Det var første gang siden Anden Verdenskrig, at der blev demonstreret med hagekors i Danmark. DNSB opnåede stor medieopmærksomhed på episoden.