Rasmus Paludan ses her ved uddeling af valgmateriale på Christianshavns Torv i København den 29. oktober 2017. (Foto: Researchkollektivet Redox)

Kvindehader, nazist og advokat til valg for nyt parti

Kandidatlisten hos det nye parti Stram Kurs er en blandet landhandel. Redox giver et overblik.

Publiceret den 14. november 2017

Det nye parti Stram Kurs stiller op til kommunalvalget i en række kommuner i Storkøbenhavn. De kandiderer desuden til regionsrådet i Region Hovedstaden. Partiet, der blev stiftet tidligere i år, opstiller en række kontroversielle kandidater, der dyrker alt fra kvindehad til nynazisme.

Partiet Stram Kurs blev lanceret i sommers af advokat Rasmus Paludan, der de seneste år har været aktiv på den yderste højrefløj i København. Han er en del af den danske PEGIDA-bevægelse ‘For Frihed’ og har desuden en række selvstændige projekter som YouTube-kanalen “Frihedens Stemme”.

I starten af året kunne Redox afsløre, at Paludan skulle opstilles som kandidat for Nye Borgerlige ved dette års kommunalvalg. Samtidig kunne vi afsløre en lang række voldsforherligende og borgerkrigsagiterende udtalelser, som han var kommet med, da han i 2016 talte ved en af For Friheds demonstrationer.

“Vi vil kæmpe side om side med politi og Hjemmeværn, som udgør vores brødre, vores gader og stræder vil blive forvandlet til floder af blod. Og de fremmede fjenders blod vil ende i kloaken, hvor de fremmede fjender hører hjemme.” – Rasmus Paludan i tale ved For Friheds demonstration den 1. oktober 2016.

Stiftelse af Stram Kurs

Udtalelserne resulterede i, at ledelsen i Nye Borgerlige tvang Paludan til udmeldelse af partiet. Efter at have annonceret at han havde meldt sig ind i det lille nationalkonservative parti Dansk Samling begyndte Rasmus Paludan de indledende øvelser til opstarten af Stram Kurs. Partiet blev lanceret ved Stop Islamiseringen af Danmarks demonstration i Roskilde i juli i år.

Partiet havde i forberedelsesfasen to forskellige navne, nemlig “Danmarks Uafhængigheds Parti” og “Handling”, men endte altså med at hedde “Stram Kurs”. Partilederen Rasmus Paludan er opstillet som nummer et på kandidatlisten i både Københavns Kommune og Region Hovedstaden.

Læs mere om Rasmus Paludans udtalelser og medlemskab af Nye Borgerlige.

Rasmus Paludan skriver dog i en email til Redox at Stram Kurs først blev stiftet den 15. juli i år og har alene har haft navnet Stram Kurs. Han afviser desuden at skulle have været medlem af Dansk Samling og uddyber “Jeg troede, at jeg var medlem, men jeg modtog senere en besked om, at jeg ikke var medlem”.

Kvindehad og antisemitiske toner

Partilederen er ikke den eneste af kandidaterne, der er kommet med kontroversielle udtalelser. Nummer to på partiets opstillingsliste i Københavns Kommune, Kim Poulsen fra Amager, har igennem de sidste mange år været aktiv blogger under aliaserne “Kimpo” og “Kimporator”. Kim Poulsen har skrevet blogindlæg på blogs som Polemiken, Kimporator og Uriasposten. Sidstnævnte har han også igennem mange år været teknikansvarlig og webmaster for.

Kim Poulsen (med briller) ses her i selskab med Rasmus Paludan ved uddeling af valgmateriale på Nørrebros Runddel i København den 26. oktober 2017. (Foto: Researchkollektivet Redox)

Igennem årene har han været en del af den antimuslimske blogosfære, men det er ikke hans eneste fokus. Som blogger er han kendt for sit uforsonlige had til til kvinder. Her bringer vi en række eksempler på hans kvindehadske ytringer fra bloggen Polemiken gennem årene:

Glem alt om kærlighed!: Alle kvinder er ludere! – 8. september 2009

Det rimer sgu stadigvæk!: Det er søndag morgen og kvinde rimer stadigvæk på fjende. – 11. marts 2012

Kan voldtægter redde vesten?: Kvinder er som bekendt opportunister, der uden ordentlig opdragelse ikke ser ret meget på stammens tarv, men mere på, hvad der gavner dem selv og deres egne børn. – 15. februar 2016

Ikke kun muslimer og kvinder lægges for had, når kandidaten fra Stram Kurs blogger. Kim Poulsen har også rettet sit had mod journalisten Martin Krasnik. Den 18. marts 2013 skrev Kim Poulsen med en antisemitisk tone at “Mediejøden Martin Krasnik har valgt side: Ned med sandhed, proportioner og folkets røst. Op med den kosmopolitiske konsensus, Fy for pokker!”.

Nynazist vil snitte folk i halsen

Redox kan også dokumentere, at Stram Kurs’ kandidat ved kommunalvalget i Rødovre og nummer otte på opstillingslisten til Region Hovedstaden, Sebastian Skallsø, tidligere har været aktiv i nynazistiske grupper.

Sebastian Skallsø ses yderst til højre, yderst til venstre er det Stram Kurs’ ungdomsformand, Ronnie Haakansson. På billedet deltager de i en af Rasmus Paludans demonstrationer mod Ungdomshuset i Københavns Nordvestkvarter den 23. marts 2017. (Foto: Researchkollektivet Redox)

Da den danske PEGIDA-bevægelse i 2015 begyndte at marchere i de københavnske gader, fik de hurtigt tilslutning fra en gruppe teenagere fra den københavnske vestegn, heriblandt den senere Stram Kurs-kandidat Sebastian Skallsø.

I samme periode som Skallsø begyndte at gå til PEGIDA-demonstrationer, blev han også medlem af flere andre grupper på den yderste højrefløj. Han gik ind i Danish Defence League (DDL), hvis medlemmer i en periode var faste deltagere i PEGIDA-demonstrationerne. DDL har været involveret i flere voldelige overfald på og konfrontationer med antifascistiske moddemonstranter. Sebastian Skallsø var også medlem af det nu hedengangne nynazistiske parti Danskernes Parti.

Gennem sit engagement mødte han Lukas Ahlburg Nielsen, der var en af hans partikammerater i Danskernes Parti. Lukas Ahlburg Nielsen var desuden aktiv i Danmarks Nationale Front.

I 2016 blev Lukas Ahlburg Nielsen overfaldet i København, ifølge ham selv af politiske modstandere. Han omtalte overfaldet på Facebook, hvor Sebastian Skallsø kommenterede opslaget ved at poste et fotografi af en kniv. Som følgetekst skrev han: “Du skal da bare have sådan en fætter i baglommen, så snit dem lidt i halsen næstegang, opfordre ikke noget, men man kunne..”

Sebastian Skallsø, der kalder sig Shordy Peleacon Eldiablo på Facebook, opfordrer i en kommentar til vold. Kommentaren er fra den 22. juni 2016. (Foto: screenshot fra Facebook)

Stram kurs indadtil?

Sebastian Skallsø er ikke den eneste af Paludans samarbejdspartnere, der har et tæt forhold til det nazistiske tankegods. I april var Rasmus Paludan således tvunget til at tage afstand fra en af de aktivister, der deltog i hans jævnlige minidemonstrationer på Nørrebro. Redox kunne afsløre at det daværende medlem af Nye Borgerlige, Jesper Hassel Hansen, forholdte sig særdeles skeptisk til jødeudryddelserne under Anden Verdenskrig. I den forbindelse tog Rasmus Paludan afstand fra Jesper Hassel Hansen i et blogindlæg. Han afsluttede det med ordene: “Nu vil jeg gerne slå fast: hvis man ikke deler min afstand til nazisme, fascisme osv., så skal man holde sig langt væk fra mig. På forhånd tak!”.

Læs mere om sagen med Jesper Hassel Hansen her.

Stram Kurs’ partileder, Rasmus Paludan, skriver i en email til Redox “Skallsø er hverken racist eller nynazist, og det har han heller aldrig været. Jeg vil ikke forholde mig til udokumenterede påstande om, hvad han måtte have ytret.” om Redox’ omtale af Kim Poulsens ytringer skriver partilederen ligeledes i en email til Redox: “Kim Poulsen har hverken had mod kvinder eller negativ indstilling mod jøder. Hans ytringer er taget fuldstændigt ud af sammenhæng og skrevet mange år før, han meldte sig ind i Stram Kurs. Vi har ingen politik over for kvinder eller jøder”. Han skriver samtidig: “Vi gør ikke forskel på folk i forhold til, om de er mænd, kvinder eller jøder.”

Hverken Sebastian Skallsø eller Kim Poulsen har besvaret Redox’ gentagne henvendelser.

Tags: , , , ,