Tyrrunen

En anden af de runer, der både i traditionel og moderne nazistisk okkultisme bliver dyrket, er Tyrrunen. Runens lyd svarer til det latinske bogstav T, og findes både i det germanske runealfabet som Tiwaz og det nordiske som Tyr, begge identificeret med den nordiske krigsgud af samme navn.

Tyrrunen blev derfor også i den nazistiske runedyrkelse, især af SS, set som symbol på krig, kamp og sejr. SS-officerer, der indtil 1934 uddannedes på Sturmabteilungs (SA) Reichführerschule, bar efter deres eksamen armbind med Tyrrunen på venstre arm, ligesom det var emblem for den frivllige SS-grenaderdivision ”30. januar”. Tyrrunen dyrkedes desuden i Hitlerjugend og en dobbelt Tyrrune var symbol for de nationalsocialistiske skolingsinstitutioner, Adolf-Hitler-Schulen.

Tyrrunen var, i kombination med Sigrunen, oprindeligt logo for det tyske, nazistiske tøjfirma Thor Steinar, indtil logoet blev forbudt i Tyskland. I Sverige anvender den militante, nynazistiske organisation, Svenska Motståndrörelsen (SMR).