Researchkollektivet Redox blev stiftet i vinteren 2005-2006. Navnet Redox er en sammentrækning af ordene research og dokumentation. Hjemmesiden redox.dk blev i første omgang lanceret i februar 2006. I sommeren 2006 fik vi vores første store rubrikker, da vi hjalp Ekstra Bladet med at afsløre Dansk Fronts ledelse.

I 2007 udgav vi bogen ‘Postboks 38’ om den nazistiske produktion af musik, tøj og merchandise i Nordeuropa. Bogen blev til i samarbejde med researchgrupper i Norge, Sverige og Tyskland og står i dag på 76 folkebiblioteker landet over.

Året efter udgav vi rapporten ‘Århus ’08’ om den yderste højrefløj i Århus. Det ledte igen til massiv medieomtale. I 2010 fulgte vi med fra sidelinien, da Charlotte Johannsens bog ‘Forklædt som nazist’ udkom.

I 2011 afbrød vi alt hvad der hed sommerferie, da Anders Behring Breivik myrdede 77 mennesker i Norge. I ugerne efter kæmpede vi med at besvare alle pressehenvendelser, samtidig med at vi færdiggjorde rapporten om den hemmelige loge ORG. En måned efter at ORG-rapporten udkom, lukkede Datatilsynet vores hjemmeside, fordi vi ikke var tilmeldt Pressenævnet.

I 2013 vendte vi så tilbage med både ansvarshavende redaktør og Pressenævnstilmelding.