Blood & Honour Denmark

Blood & Honour Denmark (B&H) var, indtil sin opløsning i august 2005, del af det verdensomspændende nazistiske netværk Blood & Honour, der strækker sig fra Argentina over USA til Rusland og Sverige. Den danske afdeling af B&H stod første gang offentligt frem under Rudolph Hess-marchen i Køge i 1997 og har lige siden været samlingssted for militante nazister. Blood & Honour-netværket bekender sig offentligt til den nationalsocialistiske ideologi, ligesom de i høj grad propaganderer for væbnet kamp mod det, de omtaler som den jødiske magt-elite, eller ”ZOG”. ZOG er et ofte brugt begreb i nazistiske kredse, der dækker over forestillingen om en såkaldt ”Zionist Occupation Government” (“Den Zionistiske Besættelsesregering”).

Blood & Honours hovedfokus har altid været nazirocken, og de har lige siden starten hovedsagligt stået bag både koncerter og pladeselskaber. Blood & Honour Denmark havde i 90’erne pladeselskabet NS Records og videoproduktionsselskabet NS88. Førstnævnte blev senere omdannet til firmaerne Nordwind og Celtic Moon, der begge lukkede i 2003. Efterfølgende startede den samme personkreds pladeselskabet Nordvind Records, der dags dato stadig er i live. Blood & Honour Denmark har aldrig været en stor organisation, men har, takket være en lille gruppe af dedikerede nazister ubestridt haft førertrøjen når det kommer til organisering af koncerter og produktion af musik, videoer og mechandise.

De tilbageværende folk omkring gruppen har igennem de senere år også været aktive i Dansk Front. I januar 2006 udsendte en gruppe af “tidligere Blood & Honour Denmark-aktivister” en pressemeddelelse igennem Dansk Front, hvori de oplyste, at Blood & Honour Denmark var blevet opløst i august 2005.

I august 2007 genopstartede Blood & Honour Denmark med base i nordsjælland. Folkene bag var de samme folk, som drev den første B&H-gruppe og siden gik ind i Dansk Front. Den genoplivede gruppe gennemførte i april 2008 en af de største nazikoncerter på dansk jord nær Kolding. Ved samme lejlighed blev der oprettet en kortlivet Blood & Honour-gruppe i Lemvig i Jylland. Henover 2007 og 2008 deltog den nye generation i internationale nazifester og -demonstrationer iført officielle uniformsjakker fra Blood & Honour Denmark. Siden da er gruppen ikke set offentligt, og flere af drivkrafterne har enten forladt nazibevægelsen eller er flyttet udenlands.