Ultra White Pride

Ultra White Pride, i daglig tale bare White Pride eller WP, er en hooligan-gruppe fra Århus, der siden 1994 har støttet fodboldklubben AGF. White Pride har fra starten været en erklæret højreorienteret gruppe og har igennem årene, udover almen hooliganvold, været involveret i flere overfald på indvandrere og venstrefløjsaktivister.

Igennem 00’erne var inderkredsen af gruppen aktive i forskellige organisationer, bl.a. Dansk Folkepartis Ungdom (hvorfra en stor del af dem blev ekskluderet), i Dansk Front og i efteråret 2005 i valgkampen for Århus Mod Moskeen.

Fra 2005 overtog en ny generation navnet og brandet White Pride. De tidligere medlemmer rykkede over i Vederfølner og andre højrefløjsgrupper.

I 2010 skete endnu et generationsskifte, hvor den gamle generation gled i baggrunden og fra starten af 2011 stod en ny generation klar til at tage over. Igennem 2011 og 2012 gennemførte den nye generation en omfattende voldskampagne mod byens venstrefløj. I løbet af 2013 stilnede angrebene af i takt med at flere og flere af de unge nazister skulle i fængsel.