Danmarks Nationale Front

Danmarks Nationale Front (DNF) er et forsøg på at organisere de tilbageværende medlemmer af Dansk Front i nordsjælland og Københavnsområdet. Gruppen tæller 20-30 personer, og aktiviteterne består hovedsagligt i spredning af klistermærker og løbesedler, ophængning af bannere ved motorveje og deltagelse i nazistiske demonstrationer og fester i blandt andet Danmark, Tyskland og Sverige.

Gruppen blev dannet i efteråret 2007. Igennem 2010 opbyggede Danmarks Nationale Front et godt forhold til den daværende generation af White Pride-folk. Det gav blandt andet udslag i, at en gruppe DNF’ere støttede White Prides interne samling i forbindelse med en antiracistisk demonstration i Århus i februar 2010. Om aftenen efter demonstrationen overfaldt DNF og White Pride i fællesskab flere antiracister rundt om i Aarhus. Blandt andet fik en 17-årig dreng kraniebrud.

I januar 2011 blev DNFs talsmand Lars Agerbak fængslet for den grove våbenparagraf, da PET havde mistanke om, at han var i besiddelse af materiale til at lave en bombe. Agerbak blev fængslet, men løsladt igen kort efter og sagen endte med en mild dom for ulovlig våbenbesiddelse. I mellemtiden er Agerbak flyttet til Rusland, hvor han har et tæt forhold til lokale nazistiske grupper. Han fungerer i dag som DNFs bindeled til østeuropæiske nazistiske organisationer.

Frem til 2011 havde gruppen også en aktiv gruppe i Nordjylland. Afdelingens leder blev hængt ud på forsiden af Ekstra Bladet efter Breiviks terrorangreb I 2011, og afdelingen lukkede kort tid efter. En række af afdelingens medlemmer er sidenhen gået ind i Danskernes Partis nordjyske afdeling. Ekstra Bladets historie handlede om at en gruppe DNFere, blandt andet den nordjyske afdelingsleder, havde været i Rusland, hvor de havde modtaget våbentræning af lokale nazister.

DNF har siden 2012 opbygget et tæt forhold til DNSB, og medlemmer af DNF frekventerer jævnligt DNSBs hus i Greve.

I 2013 og 2014 var DNF i offensive på gadeplan i hovedstadsområdet. Især i Sydhavnskvarteret i København, hvor flere af organisationens medlemmer bor. Her stod DNF’ere bag en række overfald, propagandaspredning og et par manifestationer. I maj 2014 indkaldte DNF til en demonstration på Christiansborg Slotsplads. Omkring 50 nazister fra Danmark, Sverige og Tyskland deltog, men demonstrationen blev efter 10 minutters forløb stoppet af Politiet, da antifascistiske moddemonstranter løb pladsen over ende.