Stop Islamiseringen Af Danmark

Stop Islamiseringen af Danmark (SIAD) blev startet i sommeren 2005 med det formål at opnå valg til byrådet ved kommunalvalget i november samme år. SIAD opnåede dog kun 1,2 % af stemmerne og kom derfor ikke i byrådet.

De centrale personer i foreningen er talsmanden Anders Gravers, der fungerer som daglig leder og er foreningens talerør i forhold til omverdenen, og P.H. Bering, der fungerer som den ideologiske hjerne bag foreningens politiske positioneringer. P.H. Bering er en gammel kending fra det højreradikale miljø i Nordjylland og har to gange tidligere, i henholdsvis 1993 og 1997, forsøgt at komme i byrådet for den stærkt højreorienterede liste ”Stop Indvandringen”.

Det er SIADs erklærede mål at blive en landsdækkende forening, men indtil nu har de kun formået at etablere sig i en håndfuld byer i Nordjylland, med Aalborg som centrum. Muligvis derfor indgik foreningen i starten af 2006 en formel samarbejdsaftale med Frit Danmark i Odense, om at forene kræfterne for i fællesskab at bekæmpe islam i Danmark, gennem oplysning, demonstrationer og aktioner. Den samarbejdsaftale ophørte dog efter et par år.

SIAD forsøgte i 2006 at opbygge en aktions-ungdomsgruppe kaldet Holger D. Dette skete ved at rekruttere meget unge, stærkt højreorienterede fans fra Aalborgs fodbold- og ishockey-fanmiljø. Heriblandt var flere erklærede nynazister med en stribe voldsdomme på samvittigheden. Personkredsen omkring ungdomsgruppen har markeret sig mest ved at fremsætte trusler, lave hærværk og udføre enkelte overfald på venstreorienterede i Aalborg.

De seneste år har SIAD haft skiftende samarbejde med forskellige grupper af voldsberedte, yngre racister, der har udgjort vagtværn ved organisationens demonstrationer. Først Frie Danske Nationalister, derefter Danish Defence League og det seneste år også Kalundborg-gruppen Rightwings.