Blood & Honour

Blood & Honour (B&H) er en militant, nynazistisk organisation og musikdistributionsnetværk med tætte forbindelser til Combat 18. Organisationen opstod i Storbritannien i 1987 ud af den nynazistiske skinhead- og white power-musikscene især omkring bandet Skrewdriver og organisationen National Front. Blood & Honour er synonymt med nazistiske koncerter og distribution af nazistisk musik og propaganda både i England, men også i en række andre lande hvor netværket spredtes til især i løbet af 1990’erne. Blood & Honour findes således i mange dele af Europa og andre steder i verden, bl.a USA, Tyskland, Belgien, Italien, Ungarn, Holland, Spanien og Rusland. Tidligere fandtes også Blood & Honour-afdelinger i Danmark og Sverige.

Ideologisk set bekender Blood & Honour sig til nazismen og dyrker også den nazistiske kulturarv fra Nazityskland. Sit navn har organisationen således taget fra Hitlerjugends motto ”Blod og ære”, mens Blood & Honours logo er sammensat dels af farverne fra Nazitysklands flag, organisationens navn skrevet med gotiske bogstaver og i midten et triskele hentet fra den paramilitære, fascistiske organisation, Afrikaner Weerstandbeweging, fra Sydafrika.

Blood & Honour propaganderer had og racekrig mod alle ikke-hvide og alle politiske modstandere af nazismen, især venstrefløjen. Blood & Honour var ideologisk og organisatorisk tæt forbundet med gruppen Combat 18, ligesom Blood & Honours koncerter især i 1990’erne blev et af de absolut vigtigste samlings- og rekrutteringssteder for den voldelige nynazisme i England.

Blood & Honour har og har altid haft en dobbelthed i sin måde at organisere sig på. På den ene side er det et netværk bestående af mere eller mindre tæt forbundne lokale divisioner, der arrangerer koncerter og fester, og på den anden side en mere centraliseret distributionsvirksomhed med forskellige pladeselskaber, blade og hjemmesider. De lokale divisioner og grupper har altid svinget meget i aktivitetsniveau og i graden af politisk aktivitet. I Storbritannien var Blood & Honour i en årrække været mindre aktiv, og selvom netværket stadigvæk eksisterer, er dets betydning på den yderste, britiske højrefløj i dag stærkt reduceret.