Boot Boys

Boot Boys var et netværk af nazistiske skinheads, der dannedes i 1987 og var aktive i Norge op gennem 90’erne. Netværket blev for alvor kendt i 1991, da de fungerede som livvagter for Folkebevegelsen Mot Innvandring (FMI) og FMIs daværende leder, Arne Mydal, under et torvmøde i en mindre norsk by.

Boot Boys blev startet af Ole Krogstad og Tore Tvedt, hvoraf førstnævnte allerede inden netværkets fødsel var dømt for bl.a. hærværk mod en synagoge og sprængning af hoveddøren til Oslo kommunes indvandrerkontor. Boot Boys stod dermed ikke overraskende bag en række voldelige angreb på venstreorienterede, hovedsagligt personer med tilknytning til ungdomshuset Blitz i Oslo.
I påsken 1993 gennemførte Boot Boys en nazistisk march i den norske by Hønefoss, hvor de malede nazistiske symboler på byens mure og angreb moddemonstrerende antiracister.

Udover marcher og voldelig militant aktivitet udgav Boot Boys et blad i samme navn, der primært omhandlede nazistiske bands og musik, men som også fungerede som platform for netværkets hadske artikler rettet mod indvandrere og venstreorienterede.

I 2000 afholdt netværket Rudolf Hess-march i den norske by Askim, hvilket tiltrak omkring 50 nazister, heraf en stor del udenlandske gæster. Dette blev den sidste store aktivitet for netværket. Tre medlemmer af Boot Boys blev i 2001 anholdt og dømt for knivstikkeri og drab af en 15-årig norsk dreng med ghanesisk baggrund. Kort tid herefter nedlagde Boot Boys officielt sine aktiviteter.