Folkebevegelsen Mot Innvandring (FMI)

Folkebevegelsen Mot Innvandring (FMI) blev dannet i Haugesund i 1987 og fik tidligt opmærksomhed i medierne for deres racistiske og nationalistiske retorik. Organisationen bestod i begyndelsen af ældre racister, der dog som følge af deres propaganda hurtigt tiltrak unge nynazister. På grund af medieopmærksomheden blev FMI fra start mødt af modstand fra antiracister. Der blev mobiliseret fra hele Norge for at stoppe FMIs møder og flere gange endte blokaderne i gadekampe mellem nynazister og antifascister.

I januar 1989 blev lederen Arne Myrdal og flere andre fra organisationen anholdt og dømt for planlægningen af en bombesprængning af et modtagelsescenter for asylansøgere. Sprængstof, tegninger og andet bevismateriale blev fundet ved en ransagning hos Myrdal. I efteråret 1989 blev han dømt til 1,5 års fængsel, mens et andet medlem af FMI blev idømt 1 års fængsel. Myrdal blev igen idømt fængselsstraf efter et bevæbnet angreb på antiracister i forbindelse med FMIs landsmøde i 1990. Journalister fra NRK var til stede under episoden og filmede hele forløbet, der gav FMI-lederen 4 måneders fængsel.

I dag består FMIs aktiviteter næsten udelukkende af distribution af propaganda, en virksomhed der til gengæld dækker hele landet.