Viking

Viking var et nazistisk ungdomsnetværk, som blev etableret i Oslo i foråret 1994. Netværkets leder var Eirik Ragnar “Mikro” Solheim, der samlede en mindre gruppe af lokale unge omkring sig. De unge var aldersmæssigt helt ned til folkeskolealderen og en primær aktivitet i netværket var netop tiltrækningen af meget unge aktivister. Dette foregik ved at Viking agerede som ”borgerværnsgruppe” imod indvandrerunge og som beskyttelse for hvide og udstødte unge. Netværket benyttede desuden den nazistiske lokalradio Radio Niterocket som tilholdssted og platform for propaganda og rekruttering.

I løbet af sluthalvfemserne udviklede Viking sig til et mere militant netværk og stod bag en række voldelige aktioner. I de groveste tilfælde benyttede netværket aktionsnavnet Hvit Arisk Terror (HAT). HAT stod bl.a. i 1996 bag et bombeangreb på en norsk-iransk børnefamilie i Hønefoss.

Viking gik i opløsning i 1998, efter at lederen Solheim blev skudt i brystet. Skudet blev affyret som en del af et internt opgør om stjålne skydevåben og gerningsmanden var en anden nazist, den daværende leder af skinheadnetværket Boot Boys.