Antifeminister og antimuslimer slår pjalterne sammen

Der er ikke langt fra modstanden mod ”islamiseringen” af Danmark til modstanden mod ”feminiseringen” af Danmark. Det seneste år er antifeminister og antimuslimer rykket sammen i en ny alliance med både åbne arrangementer og en lukket loge.

Publiceret den 22. februar 2014

Fra hele Sjælland ankom de i bil og med tog, vel 25-30 personer i alt. Der var oplæg om kønsroller, centralbankernes rolle i økonomien, iværksætteri og skatter og afgifter. I kulturhuset Domus Felix i Lejre, der har til huse i en gammel mejeribygning tæt på stationen, mødtes ultraliberalister med antifeminister og antimuslimer, da første udgave af arrangementet MANDdag blev afholdt 11. maj sidste år.

Her mødes – ifølge invitationen – “mænd, som forholder sig kritisk til samfundets tilstand og udvikling.” En af deltagerne har sin jakke fra Liberal Alliance på, andre kører i biler med “Støt vores soldater”-mærker. Udenfor vejrer Dannebrog på en lille flagstang. Fra stationen spadserer Peter Ulrik Jensen, den tidligere politimand der i 2009 blev dømt for at misbruge politiets registre til at søge oplysninger om aktivister fra venstrefløjen, de få hundrede meter ned til kulturhuset. Ifølge anklagemyndigheden var Peter Ulrik Jensen en del af den hemmelige højreradikale loge ORG.

Også Peter Ulrik Jensens gode ven, Kim Bang Andersen, deltog i MANDdag, hvor han fungerede som fotograf. Kim Bang Andersen har blandt andet en fortid i Dansk Front, ligesom han har deltaget i Stop Islamiseringen af Danmarks demonstrationer. I et skriftligt svar til Redox skriver han:

“Jeg er ikke en del af noget antifeministisk miljø (selvom jeg gerne tilstår en opfattelse af feminisme som værende tragi-komisk). Jeg har ganske rigtigt deltaget i nogle demonstrationer med fokus på specifikke problemstillinger, som jeg kan stå inde for at ønske en løsning på, men jeg har hverken været medlem af Dansk Front eller SIAD, og har heller ikke på noget tidspunkt haft ønske derom. Dine øvrige spørgsmål finder jeg som følge heraf mig uvedkommende og derfor irrelevante, hvorfor jeg ikke ser nogen grund til at beskæftige mig yderligere hermed.”

Den første udgave af MANDdag er et af de fysiske beviser på de tilnærmelser, som antifeministiske og antimuslimske miljøer i den seneste tid har gjort over for hinanden. Tilnærmelser, der ellers især sker på nettet, hvor facebookvenskaberne konstant skaber nye relationer mellem personer fra antifeministiske projekter og de organiserede racister.

Lille antifeministisk miljø bag mange projekter

Modstanden mod feminisme er ikke noget nyt eller isoleret til et bestemt miljø. I den her sammenhæng ser vi dog på en lille kreds af meget aktive antifeminister, der har bånd til den organiserede højrefløj. Stifteren af MANDdag er Jakob Coff.

Indtil videre har MANDdag været afholdt tre gange, de to første gange med Coff ved roret. I januar beskrev han på Facebook MANDdag således:

“På Manddag er der ro og mag til at gå i dybden med de tabubelagte emner, man interesserer sig for, uden man behøver at frygte, at nogen udskammer en på grund af at man ytre sin ærlige mening. Man er samtidig også i en sammenslutning, som tager udgangspunkt i det rationelle, hvilket de fleste mænd sætter pris på. Man kan sige, at mændene har flere ting til fælles, ikke bare biologisk og psykisk, men også rent interessemæssigt. Jeg kan nævne, at jeg ikke har mødt nogen kvinder, som gik i dybden med banker, centralbankerne og den store gæld. Jeg har heller ikke mødt kvinder, som interessere sig for ædelmetaller som andet end smykker, eller BtC (bitcoins, red.). Jeg har ikke mødt kvinder, som laver netværk for at skabe nye samfund ude i verden.”

Tredje og seneste udgave af MANDdag blev afholdt på baren ”Kolonien” i det centrale København i januar i år. Her var det Steffen Kirkegaard fra Liberal Alliance, der var arrangør. Deltagerne talte et bredt spektrum; lige fra Asbjørn Evensen, søn af Ruth Evensen fra Faderhuset og aktiv i partiet Det Frie Lolland til Lars Hartvig fra det nynazistiske Danskernes Parti. Redox har forsøgt at få en kommentar fra de tre, men ingen af dem har svaret på vores henvendelser.

Udover at være stifter af MANDdag er Coff næstformand i bestyrelsen i netmediet Folkets Avis. En af avisens to redaktører er Lennart Kiil, der også har deltaget i MANDdag-arrangementerne. Kiil er stifter af MANFO, en antifeministisk pendant til videnscenteret Kvinfo. Om Kvinfo skrev han i 2012 i Politiken: “Nu er Kvinfo så blevet hjemsted for en tænketank om mænd. Det svarer stort set til at gøre KKK til tænketank for sortes rettigheder i USA.” På Facebook skrev han i februar i år: “Feminisme og socialisme er to sider af samme sag. Nemlig forsøget på den totale nedbrydelse af familien og det traditionelle samfund.”

En anden central skikkelse i det antifeministiske miljø er Kim Poulsen, der på nettet kalder sig Kimpo. Han blogger om både islam, indvandring og kønsspørgsmål, og har blandt andet skrevet på bloggen “Maskulin Modstand”, der har undertitlen: “Kampen mod femifascismen starter her”. I 2009 deltog han i en pro-Israelsk demonstration i København arrangeret af Dansk Zionistforbund, hvor han bl.a. sås i selskab med bloggeren Steen Raaschou, der driver den højreradikale blog Snaphanen. Også Kim Poulsen har deltaget i MANDdag.

Hverken Kim Poulsen eller Steen Raaschou har reageret på Redox’ henvendelser.

Loge forener det yderste højre og antifeminister

Selvom en række af alliancerne mellem de antimuslimske og antifeministiske kredse foregår offentligt gennem f.eks. MANDdag, så er det ikke alt, der foregår i det åbne. I flere år har en række antimuslimske og antifeministiske aktivister været organiseret i en lukket loge ved navn Danegilde. Danegilde tæller blandt andet Kim Bang Andersen, Peter Ulrik Jensen og Kim Poulsen, der alle har baggrund i det antimuslimske univers, men også netop Jakob Coff og andre MANDdag-folk, som Kurt Birk Jensen, der profilerer sig mere på antifeminismen.

Ved MANDdag-arrangementet i januar talte Kurt Birk Jensen, og her sagde han bl.a. at den politiske kamp imod vestlige nationer og mænd kører på fuld kraft.” På MANDdags hjemmeside præsenteres han således: ”Kurt Birk er foredrags- og kursusholder, tidligere pilot, stifter af MGTOW bevægelsen (Men Going Their Own Way), medinitiativtager til MANDDAG og selvstændig med virksomheden Ragnars hule, som er specialiseret i salg af prepping-udstyr og træning i brugen af dette.” På Facebook skrev han om arrangementet:

”Det er sådan en stor fornøjelse at deltage at jeg næsten ikke kan beskrive det. Den kæmpe befrielse det er at tale i et forum udelukkende af mænd (…) hvor det politisk korrekte kan lægges på hylden. Det er en frihed som betyder, at man ikke er hæmmet af ”sproget” når kultur-marxismen skal kritiseres. Det giver også en frihed til at latterliggøre ’socialkonstruktivismen’ fordi den aldrig har kunnet stå distancen hverken overfor videnskabelig metode eller almindelig sund fornuft. Det er så dejligt at kunne give dem tørt på uden politisk korrekte omsvøb.”

Danegilde tæller omkring 10 personer, der alle har været igennem et optagelsesritual, og mødes den første søndag i måneden på Rebæk Bodega i Hvidovre. I sine ordensregler skriver de under punkt et: ”Mødestedet er erklæret for politisk ukorrekt område.” Udover inderkernen i Danegilde inviteres en række mere perifære kontakter til logens cafémøder. Blandt disse folk er blandt andet Lennart Kiil fra MANFO og Dansk Fronts tidligere talsmand Julius Børgesen.

Jakob Coff: Ikke begejstret for højreekstremister

I en skriftlig korrespondance med Redox skriver Coff om MANDdag: “Manddag er et åbent arrangement, hvor alle mænd kan deltage. Deltagerne repræsenterer ikke nødvendigvis mine holdninger, men de kommer for at ytre deres, samt høre de forskellige oplæg, som jo oftest er den gamle sang om frihed og fremdrift. Manddag er noget helt andet end Danish Defence League, Dansk Front, Danskernes Parti, Nazisme og alle disse sammenslutninger, som tilsyneladende spreder budskaber om vold og had. På Manddag sidder vi ikke og siger at hverken kvinder eller indvandrere er dumme, vi prøver at snakke om helt andre ting.”

Om Lars Hartvigs deltagelse i MANDdag i januar skriver han: “Jeg er langt fra begejstret for deltagelse fra en det højreekstremistiske – skal man finde noget godt i situationen, så må det være, at de måske kan få øjnene op for andre problemer, end dem som de fokuserer på.” Om Danegildes cafémøder skriver han: “Kim (Bang Andersen, red.) og Peter (Ulrik Jensen, red.) har jeg mødt, men det er langt fra alle holdninger vi deler. Kim har jeg faktisk lært at lave hjemmebrygget øl, da han efterspurgte dette. Jeg stiftede bekendtskab med dem, netop ved cafémøderne for ca. 1 år siden. De gange jeg har mødt Kim og Peter, har de fremstået som aldeles venlige fyre.”

Jakob Coff har ikke ønsket at svare på, om han selv er medlem af Danegilde.

Tags: , ,