NMB-medlem opfordrer til drab på justitsministeren

En dansk nazist fra Den Nordiske Modstandsbevægelse opfordrer på nettet til at skyde justitsminister Søren Pape Poulsen

Jesper Rosendahl Gregersen (med sort kasket) deltog senest den 1. maj i Den Nordiske Modstandsbevægelses demonstration i Ludvika i Sverige. (Foto: Researchkollektivet Redox)Jesper Rosendahl Gregersen (med sort kasket) deltog senest den 1. maj i Den Nordiske Modstandsbevægelses demonstration i Ludvika i Sverige. (Foto: Researchkollektivet Redox)

"Nasty svin.. skyd dem begge"

Sådan skrev den danske nazist Jesper Rosendahl Gregersen, da han i marts delte en artikel om justitsminister Søren Pape Poulsen og dennes forlovede. Det skete på det sociale medie VK.com, hvor mange danske nazister er aktive.

Sådan så det ud da Jesper Rosendahl Gregersen i marts opfordrede til at skyde Justitsminister Søren Pape Poulsen. (Foto: Screenshot fra VK)
Her opfordrer Jesper Rosendahl Gregersen i marts til at skyde Justitsminister Søren Pape Poulsen. (Foto: screenshot fra VK)

Jesper Rosendahl Gregersen betegner sig selv på det sociale medie som "erklæret nationalsocialist". Han er samtidig aktiv i den voldsberedte nazistiske organisation Den Nordiske Modstandsbevægelse. De betegner sig som en "revolutionær nationalsocialistisk kamporganisation", der har som mål at skabe en nazistisk stat i de nordiske lande.

Redox kunne tirsdag afsløre at NMB-medlemmerne har planer om at skydetræne i Jesper Rosendahl Gregersens lokale skydeklub, hvor han er hjælpeinstruktør.

Jesper Rosendahl Gregersen har ikke ønsket at udtale sig til Redox.