Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson ses her under Almedals-ugen i 2017. (Foto: News Øresund)

3F-ansat stiller op for Sverigedemokraterna

En medarbejder i fagforeningen 3F's afdeling i Kastrup er byrådskandidat for Sverigedemokraterna ved valget i september. Det sker selvom partiet fører en særdeles hård linje overfor den svenske fagbevægelse.

Publiceret den 4. september 2018

På søndag går svenskerne til valg. Der skal vælges nye medlemmer af både byråd, regioner og parlament og det højreradikale parti Sverigedemokraterna forventes at gå markant frem.

En af dem, der stiller op for partiet, er en dansk kvinde, den 54-årige Mette Lisberg. Hun er kandidat til byrådet i Malmö og regionsrådet i Skåne for partiet.

Hendes kandidatur er muligvis lidt kontroversielt. For selvom Sverigedemokraterna er åbenlyse modstandere af den svenske LO-fagbevægelse, så er Mette Lisberg ansat i den danske fagbevægelse, nærmere betegnet 3F’s store afdeling i Kastrup.

Sverigedemokraterna oprettede i 2013 sin egen fagforening, Löntagarna. Reaktionen fra i LO i Sveriges pressesekretær Dan Lundqvist Dahlin lød sådan her:

“De har stemt mod whistleblower-ordninger i velfærdssektoren, mod øget forskning i arbejdsmiljø og arbejdsliv, mod styrkelse af arbejdsmiljørepræsentanterne, mod forstærkninger af firmaernes sundhedsordninger, mod en vision om nedbringelse af dødsulykker i arbejdslivet til nul og for flere muligheder for overvågning af lønmodtagere på arbejdspladserne.”

Han konstaterede: “De har ingen interesse i at være talerør for lønmodtagerne og skabe et bedre arbejdsliv.”

Alligevel stiller 3F-medarbejderen Mette Lisberg altså op for Sverigedemokraterne ved søndagens valg.

På YouTube følger Mette Lisberg lederen af den nyfascistiske identitære bevægelse Martin Sellner, ligesom hun på Facebook har delt en støttevideo for den engelske højreradikale topfigur Tommy Robinson.

3F Kastrups formand, Henrik Bay-Clausen, har ikke ønsket at kommentere sagen overfor Redox. Det har heller ikke været muligt at få en kommentar fra Mette Lisberg, da hun ikke har besvaret vores gentagne henvendelser.

Tags: , ,