Dansk Folkepartis leder Kristian Thulesen Dahl ses her ved Folkemødet på Bornholm i 2017. (Foto: News Øresund)

Byrådsmedlem fra Dansk Folkeparti opfordrer til at skyde flygtninge

Henover sommerferien opfordrede et af Dansk Folkepartis byrådsmedlemmer i Faxe Kommune på Facebook til at skyde flygtninge.

Publiceret den 30. september 2021

Brug “skydevåben for at ramme”. Sådan lyder opfordringen til de italienske myndigheder fra Dansk Folkepartis byrådsmedlem i Faxe, Steen Petersen.

I et opslag på Facebook den 29. juli beskriver Steen Petersen hvad hans fremgangsmåde ville være, hvis han var i de italienske myndigheders sko: Først skal man kommunikere sine intentioner om magtanvendelse, siden skal man stoppe bådflygtninge med magt og i sidste instans skal man bruge skydevåben for at ramme.

Opslaget har i skrivende stund 157 likes og 18 delinger på Steen Petersens Facebook-profil
Opslaget har i skrivende stund 157 likes og 18 delinger på Steen Petersens Facebook-profil

Forrige weekend samledes Dansk Folkeparti til årsmøde i Herning. Mødet var den foreløbige kulmination på længere tids krise i partiet. Foruden at være pressede i meningsmålingerne af konkurrenterne i Nye Borgerlige, er der også internt problemer. Kronprinsen Morten Messerschmidts Meld- og Feld-sag spøger stadig og senest har Martin Henriksen som repræsentant for partiets højrefløj markeret sig kritisk overfor det, som han opfatter som en blødsøden ledelse. Han har i den forbindelse modtaget flere irettesættelser fra partitoppen.

Til årsmødet var der derfor lagt op til et opgør mellem den oprørske højrefløj i partiet og dele af partitoppen. Pia Kjærsgaard kunne ikke skjule frustrationerne og under Martin Henriksens tale vendte hun tommelfingeren nedad og revsede partifæller, der vovede at klappe. Ligemeget hjalp det, for Martin Henriksen blev genvalgt til Dansk Folkepartis hovedbestyrelse modstanden til trods. Udviklingen til årsmødet tyder på, at partiets højrefløj har en vis opbakning.

En af Martin Henriksen støtter er netop byrådsmedlemmet fra Faxe, Steen Petersen. Han tilhører den højrefløj, som ifølge sine kommentarer på sin Facebookside ikke “dukker hovedet længere”.

Parat til at bruge alle midler
Steen Petersen har i sommerferien foruden at opfordre de italienske myndigheder til at skyde for at ramme flygtninge, også udtalt sig begejstret om græske grænsevagters vold mod flygtninge. Den 23. juni kl 20.45 delte Steen Petersen et link til et Ritzau-telegram med titlen: “Amnesty: Grækenland smider flygtninge ud med vold”.

Som kommentar til telegrammet skrev han: “Grækerne tør – og tak for det. Derved viser de vejen for resten af Europa. Hvis vi skal overleve “flygtninge”-invasionen, skal vi være parate til at bruge alle midler.”

I Ritzau-telegrammet fremgår det, at Amnesty International i en ny rapport fra juni kunne konkludere, hvordan flygtninge, der opholder sig i Grækenland med “vold og trusler bliver sendt tilbage over grænsen til Tyrkiet af græske myndigheder.“

I artiklen udtaler Amnestys Lisa Blinkenberg desuden at flygtningene “de bliver holdt under kummerlige forhold. Nogle er blevet slået, sparket og udsat for grov vold”.

Ikke første gang
Det er ikke første gang at Steen Petersen markerer sig i debatten med opfordringer til at skyde mod flygtninge. I 2018 kom han i vælten, efter at han – ligeledes på Facebook – havde opfordret spanske grænsevagter og soldater til at skyde migranter og flygtninge. Dengang var han formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Faxe Kommune, men måtte trække sig fra posten, da flere andre lokalpolitikere krævede hans afgang.

Støt vores journalistik

Du kan støtte vores undersøgende journalistik ved at blive medlem af vores støtteforening Støttekollektivet.
Som medlem af Støttekollektivet får du invitationer til særarrangementer, der kun er for medlemmer.
Du kan også sende os en donation på Mobilepay 80905.

Dengang udtalte Dansk Folkepartis partisekretær Poul Lindholm til Ritzau, at partiet tager afstand fra Facebook-opslaget, som “bliver slettet og taget hånd om lokalt”.

“Vi må selvfølgelig tage kraftig afstand fra, at man opfordrer politiet til at skyde på folk,” lød det dengang.

Den tidligere sag har dog ikke ødelagt Steen Petersen politiske fremtid i Dansk Folkeparti. Han genopstiller til efterårets kommunalvalg under mottoet “Nej til Islam i Faxe og i Danmark.”

Navnefællen Steen Thomsen, der er partisekretær i Dansk Folkeparti, siger til Redox: “Steen Petersen mener IKKE, at der skal skydes mod flygtninge.” Steen Petersen selv har ikke reageret på Redox’ henvendelser.

Tags: , , ,