Michael Mørk er også fast mand i Hefjendur. Han ses her ved det nationalkonservative arrangement Mosbjerg Folkefest.

Dokumentation: Store overlap mellem højreradikale og Hefjendur

Den asatro organisation Hefjendur er den seneste tid vokset til at blive en af de største herhjemme. Men dele af inderkernen har samtidig en fod indenfor den yderste højrefløj.

Publiceret den 5. august 2016

”Vi har igennem de seneste år oplevet, at flere fra det nationalistiske miljø har forsøgt at få indflydelse i det danske asamiljø. Det sker på meget forskellige måder. Nogle af dem taler meget om genetik og blodsbånd, mens andre har forsøgt at spænde asa-troen for en politisk vogn og kritisere det multikulturelle samfund og især islam. Det har mange i asamiljøet ikke brudt sig om, og de har derfor forladt Forn Sidr.”

Sådan sagde Trine Lindhardt Roux den 8. juni til Kristeligt Dagblad. Hun er tidligere medlem af bestyrelsen i Forn Sidr, der er hovedorganisation for de asatroende i Danmark.

Avisen har den seneste tid sat fokus på emnet og især den hastigt voksende gruppe Hefjendur. I den anledning bringer Redox her en gennemgang af nogle af de personoverlap, der findes mellem Hefjendur og den alleryderste højrefløj.

 

Philip Ørum der i Kristeligt Dagblad blev portræteret som Hefjendur-medlem ses her ved en nazimarch i Stockholm i december 2011 sammen med Danskernes Partis formand Daniel Carlsen. Ørum var bl.a. været aktiv i Danskernes Parti sammen med Thomas Harry Rungsted Heimer der også er fast tilknyttet Hefjendur.

 

Dorthe Muff Svendsen var omkring årtusindeskiftet en del af inderkernen i den danske nazibevægelse. Hun er i familie med en af Blood & Honours topfolk, Flemming Muff Christiansen. Dorthe Muff Svendsen ses her ved en nazimarch i tyske Neumünster i 2003. Hun er i dag en del af kredsen omkring Hefjendur.

 

Brian Kim Nielsen deltager jævnligt i Hefjendurs arrangementer. Her ses han da han sammen med højrefløjsgruppen Nationale Danskere besøger Jellingestenen i august 2007. Han flankeres af den vold- og voldtægtsdømte Marc Jordt (sort jakke og solbriller).

 

Henrik Westermann Søndergård er fast inventar ved Hefjendurs aktiviteter. Her ses han ved en Pegida/For Frihed-demonstration i København i oktober sidste år. Han har tidligere gået med i Dansk Fronts demonstrationer.

Michael Mørk bekræfter ligeledes overfor Redox, at han er medlem af Hefjendur, men frabeder sig at hverken gruppen eller ham selv bliver sat i forbindelse “med noget ekstremistisk”. Hverken Philip Ørum, Thomas Harry Rungsted Heimer, Dorthe Muff Svendsen, Brian Kim Nielsen eller Henrik Westermann Søndergård er vendt tilbage til Redox på trods af gentagne henvendelser.

Hefjendurs medstifter og talsmand Morten Tirrsøn Mathisen afviser overfor Redox, at Hefjendur skulle være politisk højreorienteret og tilføjer, at han ikke selv er bekendt med nogle medlemmer der er racister eller nazister.

Tags: