Folketingskandidater fra Nye Borgerlige om homoseksuelle: “Yikes”, “klamt” og “syge”
Flere af Nye Borgerliges folketingskandidater og lokale tillidspersoner lufter homofobiske holdninger på nettet, selvom det er i strid med partiets officielle politik.
Publiceret den 29. maj 2019
“Hvis man ikke kan se på to personer af samme køn kysse, så skal man ikke komme til Danmark.“
Formand Pernille Vermund var hurtig til at vende skytset udad, da Ekstra Bladets læsere i 2016 spurgte hende om Nye Borgerliges holdninger til homoseksuelles rettigheder.
Det er en linje, der går igen på partiets hjemmeside, hvor det i flere indlæg og programpunkter bliver slået fast, at Nye Borgerlige vil kæmpe for strengere straffe til “islamiske forkyndere”, der opfordrer til vold mod homoseksuelle.
Men en række af partiets kandidater og top-politikere lægger et noget mindre tolerant syn på LGBTI-personer for dagen. Det viser en gennemgang af Facebook-opslag og indlæg i lokale medier, som Redox har lavet.
“En smitsom sygdom”
Eksempelvis havde Helge Ibsen Hoffmann, der er folketingskandidat for Nye Borgerlige i Vestjyllands Storkreds, svært ved at kapere, da en dansk fotojournalists billede af et homoseksuelt par i Rusland i 2015 blev kåret som årets bedste pressefoto.
“Så blev årets “World Press Photo” 2014 fundet. Det blev et klamt billede af nogle bøsser, der kissemisser. Det er så forudsigeligt. Man må virkelig lade de homoseksuelle, at de har formået at erobre scenen og sætte dagsordenen. Nu kappes man nærmest i den vestlige verden om at fejre og berømme deres unaturlige samlivsform. Det er ikke så sært, at islam regner Vesten for en moden frugt, der er parat til at blive plukket. Historien lærer os, at omsiggribende homoseksualitet er et sikkert tegn på en kulturs forfald. Vi har ikke noget godt i vente,” skrev han dengang på Facebook.
Helge Ibsen Hoffmann uddyber synspunktet længere nede i tråden under opslaget.
“Helt grundlæggende er homoseksualitet vel en sygdom, og selvfølgelig skal man ikke håne eller forfølge nogen, fordi de er syge. Man skal på den anden side heller ikke lade dem tro, at de er raske, for så fastholder man dem jo bare i sygdommen,” skriver han.
Desværre er det så også en smitsom sygdom
Senere i tråden gentager han: “Man kunne også kalde homoseksualitet en tvangstanke eller et usundt afhængighedsforhold, men jeg tror, sygdom dækker det bedst. Desværre er det så også en smitsom sygdom.”
Også transkønnede har stået for skud på Helge Ibsen Hoffmans Facebook-væg. I september sidste år delte han således et læserbrev i Information mod transkønnedes ret til kønskorrigerende operationer med kommentaren “Det er ikke nogen god idé at bilde syge mennesker ind, at de er raske”.
Og i oktober fik en nyhed om Trumps overvejelser om drastiske indgreb i transkønnedes rettigheder følgende kommentar: “Det bliver sværere og sværere ikke at elske Trump”.
“Ud ad min butik”
Per B. Frostholm er folketingskandidat for Nye Borgerlige i Kolding Syd i Pernille Vermunds egen kreds, Sydjylland Storkreds.
I 2013 kunne han på Facebook fortælle om et kundebesøg i sin vinhandel.
Folketingsvalg 2019
Denne artikel er en del af vores dækning af Folketingsvalget 2019, hvor vi gransker Nye Borgerlige og Stram Kurs. Du kan sende os tips på email, Signal eller Facebook.
Hvis du vil støtte vores arbejde økonomisk kan du gøre det på Mobilepay 80905, ved at blive støttemedlem eller med en bankoverførsel.
““YIKES…havde lige “besøg” i forretningen af 4 “mænd” der tydeligt var til mænd, hvoraf den ene på ingen måde lagde skjul på sin interesse overfor vinpusheren…som sørgede for en høflig, men ret kvik ekspedition ( læs ud af min butik )…og sørgede imens for at holde røven dækket godt op af whiskyreolen *G*”, lyder det i opslaget.
“De fylder for meget”
For Bill Malmgren, der er formand for Nye Borgerliges lokale vælgerforening i Frederikssund, gav en melding om statslig støtte til LGBTI-events anledning til at dele en artikel fra den højreorienterede netside Folkets Avis med overskriften “Borgerlig regering vil gøre Danmark til bøsse-land.”
Den delte han i 2017 med en følgekommentar om at stoppe “uhæmmede økonomiske tilskud til minoriteter”. “Det er ikke skatteydernes opgave at betale for bøsser og lesbiskes arrangementer og events i København,” skrev han dengang.
Samme år delte Malmgren en artikel fra JydskeVestkysten, hvor hans partifælle Holger Gorm Petersen stempler homoseksuelle som afvigere.
At flashe sin seksualitet konstant i offentligheden er ikke okay
“De fylder for meget. At flashe sin seksualitet konstant i offentligheden er ikke okay,” hed det denne gang i Malmgrens kommentar til artiklen.
“Føj og afvigere”
Daværende regionsrådsmedlem og folketingskandidat Holger Gorm Petersen var i 2017 ude i en mindre, lokal mediestorm, da han bakkede en lokalpolitiker fra Dansk Folkeparti op i et angreb på et Gay Pride-optog i den sydjyske landsby Gesten. Begge politikere kaldte i den forbindelse homoseksuelle for “afvigere”, som fylder for meget.
det er afvigere, der kun har det formål at udstille sig selv, som afvigere
“Det beviser jo netop, at det er afvigere, der kun har det formål at udstille sig selv, som afvigere”, skrev Holger Gorm Petersen dengang i en kommentar om priden.
Denne holdning gik igen på Facebook, hvor Holger Gorm Petersen blandt andet skrev “Utroligt og uanstændigt, at bruge skattekroner til støtte for borgere der har behov for at støtte sin unormale seksualitet. Føj.”
Og til en nyhed om politiets støtte til priden: “Det betyder måske så, at næste gang nazisterne marcherer, så reklamerer politiet for nazisterne. Det er bare ikke i orden.”
Mens Dansk Folkepartis politiker blev indkaldt til kammeratlig samtale og truet med eksklusion, afviste Nye Borgerliges formand Pernille Vermund dengang at gøre det samme med sit regionsrådsmedlem.
Holger Gorm Petersen trak sig tilbage fra politik efter kommunalvalget i 2017.
“Transkønnede er handicappede”
Stadigt aktiv er Ketil Wathne-Rasmussen, der er spidskandidat til Folketinget for Nye Borgerlige i Københavns Storkreds.
Det skete i forbindelse med debatten om, at transkønnethed skulle slettes fra Sundhedsstyrelsens liste over psykiske sygdomme.
”Hvordan er transkønnethed IKKE en sygdom? “Sygdom” er generelt betegnelsen for “enhver tilstand, som er forbundet med smerte, diverse kropsforstyrrelser og sociale problemer.” Der kan vel næppe forekomme en værre kropsforstyrrelse, end at være født i den forkerte krop og have de forkerte kønsdele. Og få ting skaber næppe større sociale problemer. Hvorfor er det at være født i en forkert krop så ikke en sygdom? Ved ikke at ville anderkende det som en sygdom, underkender man fuldstændigt de alvorlige problemer dette alvorlige handikap medfører,” lød det dengang fra Ketil Wathne Rasmussen.
Hverken Ketil Wathne-Rasmussen, Per B. Frostholm, Bill Malmgren eller Nye Borgerliges pressechef Lars Kaaber har besvaret Redox’ henvendelser. Helge Ibsen Hoffmann lovede tirsdag Redox at vende tilbage med en kommentar, men dette er onsdag middag fortsat ikke sket.
Du kan støtte vores fortsatte arbejde med at afdække den yderste højrefløj ved at give en donation på Mobilepay: 80905 eller ved at blive støttemedlem.