Kent Nielsen ses her med koranen i hånden under en Stram Kurs-demonstration i Malmö i august 2020. Foto: Victor Pressfeldt.

Højreradikal corona-benægter tiltalt for trusler mod minister

En tidligere Stram Kurs-leder er blevet tiltalt for trusler mod Magnus Heunicke. Retssagen finder sted på fredag.

Publiceret den 19. januar 2023

Kent Ivan Nielsen, tidligere rigsleder i Stram Kurs, skal fredag møde i Københavns Byret, hvor han står tiltalt for trusler mod den daværende sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Det kan Redox nu fortælle på baggrund af indsigt i anklageskriftet. Kent Ivan Nielsen selv erkender udtalelsen, men mener ikke den er ulovlig.

Truslen faldt ifølge anklagemyndigheden tirsdag den 5. oktober 2021 i Rigsdagsgården ved Christiansborg i forbindelse med den traditionelle åbning af Folketinget. Her henvendte Kent Ivan Nielsen sig til den daværende sundhedsminister Magnus Heunicke og sagde: “Ved du hvad du burde? Du burde blive hængt i en lygtepæl, når det er slut det her.”

Kent Ivan Nielsen står er tiltalt for brud på straffelovens paragraf 119 stk. 1, der handler om trusler mod personer i offentligt hverv.

Højreradikal med tidligere domme
Kent Ivan Nielsen var tidligere aktiv i Stram Kurs, hvor han besad titlen som rigsleder. I partiet havde han ansvar for lokalafdelingen i Ringsted. Her var han en af Rasmus Paludans trofaste partisoldater, der drog land og rige rundt i forbindelse med partilederens koranafbrændinger. Kent Ivan Nielsen stod også selv bag flere koranafbrændinger, blandt andet i forbindelse med flere af partiets demonstrationer i Sverige.

Han har flere gange tidligere været i konflikt med straffeloven. Han blev i januar 2021 dømt for at have været i besiddelse af en peberspray og en kniv under en af Stram Kurs’ demonstrationer i Aarhus tre måneder tidligere.

Få dage efter dommen annoncerede han, at han forlod Stram Kurs. Det skete i et opslag på Facebook, hvor han skrev “Jeg er d. 22. Jan. fratrådt mine poster i partiet Stram kurs, grundet uenigheder med partiets ledelse. Jeg har samtidigt meldt mig ud af partiet (…) Fremadrettet vil jeg søge at sætte lys på Coronabedraget og løgnerne, som søger at skræmme Danskerne til at acceptere the great reset (den store nulstilling) som i sidste ende, er årsagen til at corona blev udløst over verdenen.”

Siden sin udmelding af Stram Kurs har Kent Ivan Nielsen været aktiv med at dele disinformation om COVID-19 på sociale medier og har deltaget i adskillige demonstrationer imod COVID-19-restriktionerne. Ligesom at han ved kommunalvalget i 2021 stillede op i Ringsted Kommune for Frihedslisten.

Kent Ivan Nielsen siger til Redox, at han erkender at have udtalt sig som nævnt i anklageskriftet, men nægter sig skyldig i tiltalen. Han forklarer at han ikke anser sig selv som voldelig, og at han derfor ikke selv har tænkt sig at hænge Magnus Heunicke. Han mener dog, at Magnus Heunicke er “medvirkende til folkemord og landsforrædderi, hvilket man tidligere er blevet straffet med døden for”.

Han fortæller videre, at han stadig har de samme holdninger, som da han var aktiv i Stram Kurs, men i dag fokuserer på COVID-19 i stedet for. Han mener desuden ikke selv, at han har spredt disinformation om COVID19.

Tags: , , , , ,