Lars Theilade demonstrerer her mod Hizb ut-Tahrir på Kogens Nytorv i København i oktober 2020.

Koranafbrænder dømt for opfordring til drab på muslimer og trusler mod Zenia Stampe

Koranafbrænderen Lars Theilade blev sidste fredag dømt for trusler mod folketingsmedlemmet Zenia Stampe, opfordring til drab på muslimer samt dødstrusler mod en højrefløjsaktivist.

Publiceret den 23. september 2022

Fredag den 16. september var den tidligere koranafbrænder for Stram Kurs, Lars Due Theilade, for retten i København, hvor han stod tiltalt for en række trusler samt opfordring til drab på muslimer. Redox har fået aktindsigt i anklageskriftet og kan beskrive de konkrete tiltalepunkter.

Lars Due Theilade stod tiltalt for brud på straffeloven ved den 30. januar 2020 via Facebook, at have truet folketingsmedlemmet for De Radikale Zenia Stampe, ved på sin offentlige Facebook side at have skrevet: “Eksisterede BOPA endnu, ville de sandsynligvis have stikkerlikvideret Stampe, af hensyn til landets sikkerhed”…”Det ville være ganske naturligt stikkerlikvidere karrierepolitikkere som Stampe” samt “Derfor må hun væk”.

Koranafbrænderen Theilade var desuden tiltalt for brud på den såkaldte racismeparagraf og for at have tilskyndet til drab på muslimer, ved at han i en video offentliggjort på Youtube den 5. november 2020, at have sagt: “Efterretningstjenesten Mossad har modige og spændende mord på muslimer” og “gå ind og læs, hvordan Mossad gør og sådan noget og find inspiration” og “alle de kristne i Syrien og Jordan og Irak og så videre, sam set er udryddet, slået ihjel af muslimer, hvis vi skal forhindre det sker her og forhindre katestrofen så må desværre tage nogen andre metoder i brug”.

Støt vores journalistik

Du kan støtte vores undersøgende journalistik ved at blive medlem af vores støtteforening Støttekollektivet.
Som medlem af Støttekollektivet får du invitationer til særarrangementer, der kun er for medlemmer.
Du kan også sende os en donation på Mobilepay 80905.

Theilade var ligeledes tiltalt for at true den tidligere PET-agent Morten Storm, ved at den 11. marts 2020 kl 05.45 via messenger at have skrevet “Glæder mig til at slå dig ihjel”. Lars Theilade og Morten Storm havde på det tidspunkt en verserende konflikt, hvor de inviterede hinanden til slagsmål og spredte rygter om hinanden. Det kan du læse mere om her.

Derudover var Lars Theilade også tiltalt for at bryde et polititilhold, ved at den 1. januar 2021 mellem kl 16.06 og 16.47 to gange at have ringet til en person, som han havde et politihold i mod og derfor ikke måtte kontakte vedkommende.

Lars Theilade blev dømt skyldig i hele anklageskriftet og fik en straf på fire måneders ubetinget fængsel, og blev samtidig pålagt at betale sagens omkostninger på 22.000 kr.

Lars Theilade udtaler til Redox at han fortsat står ved sine udtalelser og at de affødt af en frustration over udviklingen i samfundet. Han fortæller desuden at Morten Storm og ham i dag er gode venner. Lars Theilade fortæller desuden at sagen blev behandlet som en tilståelsessag, da han håbede på at få en mindre straf ved at erkende sig skyldig i alle tiltalepunkterne.

Tags: , , ,