Det voldsomme overfald fandt sted i Aalborg i januar 2018 (Foto: Tomasz Sienicki).

Læk afslører: Gerningsmand til groft voldtægtsforsøg var aktiv på nazistisk forum

Sidste år blev en aalborgensisk mand idømt otte års fængsel for drabsforsøg og særlig groft voldtægtsforsøg. Nyt læk dokumenterer, at han var aktiv i nazistiske kredse. Ifølge ham selv samarbejdede han med NMR.

Publiceret den 11. november 2019

Det er et år siden, at Anders Rasmussen, der tidligere hed Jeppe Stavad Møller, blev idømt otte års fængsel for et brutalt voldtægt- og drabsforsøg på en kvinde på et kollegium i Aalborg.

Redox kan nu dokumentere, at han i årene op til drabsforsøget var aktiv på det nazistisk forum Iron March, der har huset adskillige mordere.

Brutalt drabsforsøg
Angrebet fandt sted 2. januar 2018 på det kollegie, hvor Anders Rasmussen og kvinden begge boede. Han blev fængslet, og da sagen kom for retten beskrev Ekstra Bladet hændelsesforløbet således:

“Udstyret med en økse, lednings-strips og maskering brasede han ind til den 24-årige. Han slog hende og tog kvælertag, så kvinden kortvarigt mistede bevidstheden og var i livsfare.

Så forsøgte den 22-årige angiveligt at voldtage sit offer, og samtidig lod han hende forstå, at han også ville slå hende ihjel.

Det lykkedes imidlertid den 24-årige kvinde at vriste sig løs og stikke af. Hun fik slået alarm, og kort efter blev den 22-årige mand anholdt.”

Af mediedækningen af sagen fremgår det blandt andet, at Anders Rasmussen havde søgt på blandt andet ‘voldtægt’ og ‘varetægtsfængsling’ i dagene op til angrebet, ligesom han ifølge TV2 Nord havde set volds- og dødsporno.

Aktiv nazist
Anders Rasmussen oprettede sin bruger ‘Danneborger’ på Iron March i oktober 2014 og var ifølge lækket aktiv frem til maj 2017, syv måneder før han blev anholdt for drabsforsøget.

I perioden skrev han 83 indlæg, der blandt andet handler om Anders Rasmussens had til jøder og hans kærlighed til nationalsocialismen.

“Jøder minder virkelig om rotter eller kakkerlakker, de ser ud til at være umulige at slippe af med,” lyder det i et indlæg, mens han et andet sted skriver:

Stort læk

Det er uklart, hvem der står bag lækket af Iron March-databasen. Det blev i første omgang uploadet af brugeren “antifa-data” på det digitale arkiv archive.org.
Det anerkendte gravermedie Bellingcat har skrevet en guide til hvordan du selv kan læse med i databasen, den kan du læse her.

“Nationalsocialismen er håbet for mit lands fremtid. For hele verdenen.”

Lækket fra Iron March har også blotlagt de beskeder som brugerne har sendt til hinanden udenom de offentlige fora. I en besked til en anden dansk forumbruger har Anders Rasmussen skrevet:

“Jeg arbejder selv sammen med Nordfront/Modstandsbevægelsen, sætter propaganda op i Aalborg osv.”

Det har ikke været muligt for Redox at verificere, at Anders Rasmussen rent faktisk har været involveret i Den Nordiske Modstandsbevægelse, NMR.

Tags: ,