DFs Martin Henriksen vil onsdag fejre Burka-forbuddet ved en demonstration afholdt af For Frihed. (Foto: Mogens Engelund)

Martin Henriksen fejrer burka-forbud med nazister

På onsdag indføres burka-forbuddet. Dansk Folkepartis Martin Henriksen markerer dagen i selskab med en række kendte nazister.

Publiceret den 31. juli 2018

Onsdag eftermiddag fejrer For Frihed, tidligere Pegida, indførelsen af den nye tildækningslov med demonstrationen “TAK for Burkaforbuddet”. Demonstrationen, der finder sted på Israels Plads i det centrale København, vil som led i fejringen overrække en gave til Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen “for sit store arbejde for forbuddet.” For Frihed opfordrer i demonstrationsindkaldelsen til, at forbuddet udvides til også at gælde hijab.

Redox har kigget nærmere på deltagerlisten for onsdagens demonstration og kan derfor dokumentere, at Martin Henriksen skal fejre forbuddet med en række centrale personer fra den danske nazibevægelse.

For Friheds naziforbindelser

En af dem, der på Facebook har meddelt sin ankomst onsdag, er Lars Hartvig, der er en af de faste deltagere i For Friheds demonstrationer. Han har været en del af den nazistiske bevægelse i mange år, og har blandt andet marcheret til minde om topnazisten Rudolf Hess. Han var leder af den københavnske afdeling af det nynazistiske netværk Dansk Front i midten af 00’erne og spillede også en rolle i det ligeledes nynazistiske Danskernes Parti indtil dets lukning sidste år.

Siden da har han forsat sin deltagelse i For Friheds demonstrationer, samtidig med at han på sociale medier flere gange har givet udtryk for sympati med den militante nazistiske organisation Den Nordiske Modstandsbevægelse, der af svenske eksperter betegnes som en terrororganisation.

Lars Hartvig ses her i blå skjorte og briller ved For Friheds demonstration for Tommy Robinson i København den 14. juli 2018. (Foto: Researchkollektivet Redox)

Den tidligere kontaktperson for det nynazistiske Danskerenes Parti i København, Jacob Hartmund Rolandsen, har også planer om at deltage i onsdagens demonstration. Han er ligeledes en veteran i den danske nazibevægelse og var i halvfemserne en del af det nynazistiske miljø i Nordsjælland.

Her ses Jakob Hartmund Rolandsen sammen med Brian Jensen, med kasket, ved For Friheds demonstration for Tommy Robinson i København den 29. maj 2018. (Foto: Researchkollektivet Redox)

Et tredje tidligere medlem af Danskernes Parti har også vist intereresse for at fejre burka-forbudet sammen med Martin Henriksen. Det er Brian Jensen, der de seneste år også været deltager i mange af For Friheds demonstrationer. Også han har en fortid i det nazistiske Dansk Front, ligesom han har været aktiv i det terrorhyldende netværk Blood & Honour. Brian Jensen har ligesom Lars Hartvig udtrykt støtte til Den Nordiske Modstandsbevægelse på sociale medier.

Ikke et enestående tilfælde

Forholdet til nuværende og tidligere medlemmer af nynazistiske grupperinger har været et problem for For Frihed siden organisationen i 2015 blev dannet under navnet Pegida. Organisationen har udstedt forbud mod at medlemmer af nogle nazistiske grupperinger deltager, mens andre er blevet accepteret. Igennem de tre et halvt år, bevægelsen har marcheret i København, har Redox adskillige gange kortlagt nazisternes deltagelse i For Frihed-demonstrationerne.

Du kan læse nogle af artiklerne her:

Martin Henriksen har ikke ønsket at medvirke i denne artikel. Det samme gælder For Friheds talsperson Freddie Nygaard Larsen.

Tags: , , , , ,