Jérémy Meilhac (med rød 'Make America Great Again'-kasket) ses her sammen med Rasmus Paludan, partilederen for Stram Kurs, under med et valgfremstød på Christianshavns Torv i oktober 2017. (Foto: Researchkollektivet Redox)

Paludan-aktivist dømt for trusler

Det vakte stor opmærksomhed, da en af Rasmus Paludans aktivister i april 2018 blev anholdt af tungtbevæbnet politi under dramatiske omstændigheder. Nu er der faldet dom i sagen.

Publiceret den 16. januar 2020

Jérémy Meilhac blev før nytår dømt for trusler. Dermed er sagen fra april 2018, der i første omgang ledte til frygt for et skoleskyderi, nu afsluttet. Meilhac var aktiv under Stram Kurs’ valgkampagne i forbindelse med seneste kommunalvalg.

Dengang blev Meilhac anholdt af bevæbnet politi kort efter han var blevet bortvist fra Sydkystens Gymnasium i Ishøj. Bortvisningen fik Jérémy Meilhac til at skrive en kort statusopdatering på sin Facebookprofil: ”Stilheden før stormen”. Under en time senere var han anholdt og det blev senere udlagt af pressen som om Jérémy Meilhac havde truet med at ville udføre et skoleskyderi.

Helt så dramatisk blev de konkrete anklager mod Jérémy Meilhac dog ikke. De konkrete anklager gik i stedet på, at Meilhac, der har delt løbesedler ud med Rasmus Paludan, havde truet henholdsvis gymnasiets rektor samt en lærer på gymnasiet.

De mest omfattende forhold gik på Jérémy Meilhac offentligt havde truet en navngiven lærer på gymnasiet. De forhold som Jérémy Meilhac blev sigtet efter findes i straffelovens § 119 stk. 1, der behandler trusler mod personer i offentligt embede samt straffelovens § 266 b, den såkaldte racismeparagraf. Ifølge domsbogen fra Retten i Glostrup gennemførte han sine trusler ved at oprette en falsk facebook-profil under pseudonymet ”Jens Hansen”.

Med den falske profil kommenterede Meilhac et billede af læreren, som Meilhac selv havde lagt op på Facebook med sin rigtige facebook-profil. Ifølge domsbogen skrev han: “Nej det er nogle fucking perkere og de skal dø”.

Det andet forhold som Jérémy Meilhac blev anklaget for, men frikendt, var en påstået trussel mod gymnasiets rektor. Jérémy Meilhac havde ifølge domsbogen også her anvendt den falske ”Jens Hansen”-profil. Under falsk navn havde han fremsendt et dødningehoved-emoji til rektoren via Messenger. Dette fandt retten dog ikke var nok til at dømme ham.

Samlet set vurderede retten, at Jérémy Meilhac var skyldig i begge forhold mod læreren og på den baggrund blev han idømt 40 dages fængsel. Da Jérémy Meilhac allerede har siddet varetægtsfængslet i sagen, skal han dog ikke afsone resten af straffen, der gøres betinget med en prøvetid på to år.

Jérémy Meilhac havde under retssagen allieret sig med partilederen fra Stram Kurs, Rasmus Paludan, der agerede den sigtedes forsvarsadvokat. Advokaten og partilederen kunne dog ikke forhindre sin klient og aktivist i at blive dømt for trusler og racisme.

Jérémy Meilhac har ikke besvaret Redox’ spørgsmål, men oplyser, at han har anket dommen til landsretten.

Rasmus Paludan har ikke besvaret Redox’ henvendelse.

Tags: , , ,