Pegida-arrangør vender på en tallerken: Nu er nazister velkomne

Når den tidligere folketingskandidat for Dansk Folkeparti, Nicolai Sennels, på mandag er vært ved den første Pegida-demonstration i København er nazister velkomne, siger han til Redox.

Publiceret den 17. januar 2015

På mandag vil et af de mange danske Pegida-initiativer marchere i København fra Statens Museum for Kunst til Den Lille Havfrue og tilbage igen. Marchen er den første af hvad initiativtageren lover bliver flere.

Det er Nicolai Sennels, tidligere folketingskandidat for Dansk Folkeparti, der arrangerer demonstrationen efter at initiativtageren Carsten Thrane tidligere på ugen trak sig fra projektet. Det prominente Dansk Folkeparti-medlem Mogens Camre har annonceret sin tilstedeværelse ved marchen.

Det samme har en række nynazister fra bl.a. Danmarks Nationale Front og Danskernes Parti. Det sker til trods for, at Sennels i demonstrationindkaldelsen skriver: “Bliv væk hvis du er racist, nazist eller ser “militant” ud.”

Selvom indkaldelsen ret tydeligt beder organiserede nazister om at blive hjemme, så har tonen fået en anden lyd, da Redox lørdag eftermiddag snakker med Sennels i anledning af, at flere nynazister har meldt deres ankomst il demonstrationen mandag.

“De er velkomne i demonstrationen som enkeltpersoner,” lyder det nu fra arrangøreren, der dog tilføjer, at “hvis de deltager i grupper, så vil jeg snakke med dem, og bede dem om ikke at gå rundt i grupper”. Han siger også, at de “skal opføre sig ordentligt”.

Et kig på demonstrationens tilmeldingliste på Facebook viser, at en række kendte personer fra nynazistiske kredse har tænkt sig at deltage i mandagens march. Det bekræftes også af Redox’ kilder i det højreradikale miljø, der oplyser, at personer fra en håndfuld nynazistiske og højreradikale grupper har tænkt sig at deltage.

Tags: , , , , ,