Stram Kurs' valgplakat ses her på Tagensvej i København under kommunalvalgkampen 2017. (Foto: Privat)

Politi vil ikke reagere på Stram Kurs-plakater

Trods trusler om at smide navngivne personer ud 'evt. med faldskærm' vil Københavns Politi ikke efterforske valgplakater.

Publiceret den 2. januar 2018

De skal ud – evt. med faldskærm.

Sådan lød budskabet på en plakat, som det lille højreradikale parti Stram Kurs hang op rundt om i København under kommunalvalgkampen i november sidste år. Plakaten var inden da blevet spredt på internettet som delbar grafik, men blev derefter trykt og opsat i gadebilledet.

Men: “Der er ikke noget at komme efter rent juridisk,” siger Københavns Politi.

På plakaten navngives tyve personer, “Stram Kurs’ top 20”, som partiet ønsker smidt ud af Danmark. Plakaten hænger blandt andet en række kvinder med minoritetsbaggrund ud, der alle har det til fælles, at de aktivt deltager i den offentlige debat med synspunkter, der ikke huer Stram Kurs.

Plakaterne fik meget opmærksomhed på de sociale medier og vakte en del furore. Flere personer har ifølge Redox’ oplysninger kontaktet politiet for at få dem til at reagere på plakaterne. Politiet har dog kun oprettet én formel anmeldelse, siger de til Redox.

Nu lyder meldingen fra Københavns Politi så, at “der ikke er noget at komme efter” rent juridisk, og at de derfor ikke vil forfølge sagen.

Tags: ,