Redox.dk er tilbage!

Vi er tilbage med ny hjemmeside efter næsten to år offline. I denne pressemeddelelse vil vi fortælle lidt om tiden, der er gået, og frem for alt tiden der kommer.

Publiceret den 1. september 2013

Vi lægger ud med at viderebringe den vigtigste nyhed, nemlig at vi er tilbage med en ny hjemmeside! Vi har desuden tilmeldt os Pressenævnet, så indholdet af vores hjemmeside fremover skal vurderes efter medieansvarsloven og de vejledende regler for god presseskik i stedet for persondataloven. Vores nye ansvarshavende redaktør er Simon Bünger.

Forandring fryder

Da vores hjemmeside blev lukket tilbage i 2011 af udbyderen Surftown efter ordre fra Datatilsynet, traf vi et valg om ikke at gå ind i en kamp med myndighederne om at få siden genåbnet. Det var vores vurdering, at vores ressourcer i første omgang kunne bruges bedre ved at fortsætte arbejdet med at dokumentere den yderste højrefløjs aktiviteter og levere informationer til andre medier.

Samtidig har vi i fællesskab brugt tiden på at reflektere over vores fremtid. Det er vores vurdering, at vi på sigt vinder mere ved at lægge kortene åbent på bordet og drive en hjemmeside, der er tilmeldt pressenævnet, og som har en ansvarshavende redaktør. Vi vil ikke spilde unødvendig tid på Datatilsynet eller på at skulle skifte internetudbyder hvert halve år. Derfor er vi nu tilbage i et nyt og forbedret format.

Ændringen af vores medie får den konsekvens, at vi fremover skal ringe til hver enkelt nazist, før vi publicerer noget om ham/hende, for at få vedkommendes kommentar. Det er i den forbindelse vigtigt for os at understrege, at vi ikke kommer til at agere propagandaplatform for højreradikale grupper eller enkeltpersoner. Tværtimod ser vi de nye forandringer af vores medie som muligheder for at udvikle og forbedre vores researcharbejde.

Terrorparagraffen

I foråret 2010 lavede PET en omfattende offensiv mod den antifascistiske bevægelse i Danmark, heriblandt folk fra Redox. Der blev fremsagt mildest talt absurde beskyldninger og PET gjorde brug af aflytninger, ransagninger, isolationsfængsling og terrorparagraffen. Nu mere end tre år senere er luften for længst gået af ballonen, og et meget amputeret anklageskrift uden terrorparagraffen er blevet fremlagt. Sagen skal for retten dette efterår. Vi kommer som udgangspunkt ikke til at kommentere på sagen før den er afsluttet juridisk. Dog mener vi at det er på sin plads, at terrorbeskyldningerne er faldet til jorden.

Redox – et venstreorienteret researchkollektiv

Beslutningen om at tilmelde os Pressenævnet er ikke det eneste resultat af de diskussioner, vi har været igennem.

En anden, og lige så vigtig forandring, er, at vi i meget højere grad kommer til at være åbne omkring vores politiske udgangspunkt: at vi er venstreorienterede og antifascister. Vi har vores baggrund og daglige gang på venstrefløjen, og det ser vi ingen grund til at forsøge at skjule. Det skal være muligt at have en politisk holdning, en konsekvent politisk praksis og samtidig blive taget alvorligt. Alle journalister, der beskæftiger sig med den yderste højrefløj, ved i dag, at vi er det eneste sted, hvor de kan få troværdig og dagsaktuel information. Det faktum vil ikke forandre sig.

Som sagt: vi er tilbage med en ny hjemmeside, og vi glæder os til fremtiden. Inden længe udkommer vi med en længere rapport, så hold øje med vores hjemmeside. Journalister, der vil vide mere om situationen på den yderste højrefløj eller vil købe billeder, kan kontakte os på presse@redox.dk. Vi giver foreløbig ikke interviews om vores eget virke, vores syn på Datatilsynet, den kommende retssag eller lignende. Alle andre kan kontakte os på redox@redox.dk med tips, spørgsmål eller andre henvendelser. Du kan også følge os på Twitter og Facebook.

Researchkollektivet Redox, 1. september 2013

PS: Researcharbejde er dyrt, og som altid har vi ingen penge. Hvis du har lyst til at støtte os, så indsæt et beløb på reg: 8401 konto: 0001155573