Seminar: Den yderste højrefløj i Skandinavien

Vil du gerne vide mere om den yderste højrefløj i Skandinavien? Så kom til vores seminar den 4. januar i København. Her fortæller researchere fra Norge, Sverige, Finland og Danmark om fascistiske strømninger i deres respektive lande.

Publiceret den 29. december 2013

Lørdag den 4. januar inviterer Researchkollektivet Redox til åbent seminar om den yderste højrefløj i Skandinavien. Seminaret foregår i medborgerhuset Støberiet på Blågårds Plads på Nørrebro i København. Vi åbner dørene 13.30 og første foredrag starter klokken 14. Vi slutter omkring kl. 18.00. Der vil være mulighed for at købe kaffe og kage i pauserne. Deltagelse i seminaret er gratis.

Foredrag #1: Det yderste højre i Finland

Forfatterne Mikael Brunila og Dan Koivulaakso, der sammen med Li Andersson har skrevet bogen “Äärioikeisto Suomessa” om den finske højrefløj, kommer og fortæller om situationen. I Finland findes blandt andet Finska Motståndsrörelsen, der i starten af 2013 stod bag et knivangreb ved netop en præsentation af Mikael, Li og Dans bog. De kommer også ind på de finske dele af counter-jihad bevægelsen samt fortæller om “De sande finner”, der minder om Dansk Folkeparti.

Foredrag #2: Nazisituationen i Norge 

Antifascister fra Oslo fortæller om hvordan nazisituationen i Norge ser ud her to et halvt år efter Breiviks terrorangreb.

Foredrag #3: Racisterne på nettet

Det andet foredrag bliver holdt af vores venner fra Researchgruppen. I samarbejde med avisen Expressen har de kortlagt de mest aktive anonyme debattører på de største racistiske netsider i Sverige. De har i de forløbne uger resulteret i en række avisafsløringer, blandt andet af tillidsvalgte medlemmer af Sverigedemokraterna, der på nettet spreder had og voldsopfordringer. Researchgruppens foredrag kommer til at handle om racisterne på nettet og kan forhåbentligt være en inspiration til fremtidige afdækninger af de racistiske debattører på den danske del af internettet.

Foredrag #4: Surprise

Researchkollektivet Redox fortæller om en ny afsløring, der er på vej.

Under seminaret sælger Revoshop antiracistisk merchandise. Efter seminaret afholder Socialistisk Ungdomsfront antiracistisk baraften i Solidaritetshuset i Griffenfeldsgade 41. Vi glæder os meget til at se jer!

Tags: , , , , ,