Foto: Karsten Melchior i SIAD-trøje ved English Defence Leagues demonstration i Aarhus i marts 2012.

Splittelse svækker SIAD

Et voldsomt internt opgør mellem formand Anders Gravers og en af hans nærmeste allierede har kostet SIAD flere medlemmer. Organisationens seneste demonstration i Skive i sidste uge blev en af de hidtil mindste.

Publiceret den 20. maj 2015

Foto: SIAD’s demonstration i Skive 11. maj.

Anders Gravers, der er formand for Stop Islamiseringen af Danmark (SIAD), er røget i totterne på en af organisationens mest aktive medlemmer, der nu har forladt SIAD og har taget flere medlemmer med sig.

Der er tale om veteranen Karsten Melchior fra Esbjerg, der i en årrække har været Anders Gravers’ tro følgesvend ved mange af SIADs demonstrationer rundt om i landet. Så sent som i februar poserede de to med armen om hinanden på et billede på Facebook. Det tætte bånd er dog revet itu.

De seneste uger er de to kommet med en række voldsomme udfald mod hinanden på både åbne og lukkede facebooksider.

Konflikten handlede fra start om et tredje medlem af SIAD, der er gode venner med Melchior. Vennen stillede på på Facebook spørgsmålstegn ved Anders Gravers’ prioriteringer af SIAD’s økonomiske midler, hvorefter Gravers beskyldte vennen for at have sympati for nazister. Da det skete blandede Melchior til forsvar for sin ven. Herefter eskalerede konflikten og 9. maj publicerede SIAD-formanden en længere tekst om konflikten i SIAD’s facebookgruppe med mere end 5.000 medlemmer. I teksten kan de mange gruppemedlemmer blandt andet læse Gravers’ udlægning af Karsten Melchiors helbredsmæssige situation.

Konflikten har resulteret i en aggresiv tone mellem de to. Det tidligere ellers så aktive SIAD-medlem Karsten Melchior håner f.eks. SIAD’s seneste demonstration i den jyske demonstrationsturné. I en opdatering til sine små 5.000 facebookvenner skriver han:

“17 personer til SIAD demo i Skive, hvoraf 2 var bodyguards for Anders Gravers. Resten politifolk og lidt presse! Verdensomspændende organisationsrundtur! Tænk en 4. klasse på Esbjerg Museum kan møde mere talstærk op..”

Foto: Karsten Melchior i SIAD-trøje ved English Defence Leagues demonstration i Aarhus i marts 2012.

Redox’ udsendte fotograf talte 24 deltagere i Stop Islamiseringen af Danmarks demonstration mandag den 11. maj. Det er det hidtil næstlaveste antal, og en af årsagerne skal altså findes i konflikten mellem Karsten Melchior og Anders Gravers. Ifølge Redox’ kilder er Melchior nemlig ikke den eneste i miljøet omkring SIAD, der er utilfreds med Anders Gravers’ ledelsesstil.

Splittelsen i SIAD sker kort tid efter, at SIAD har annonceret sit forsøg på at stille op til Folketingsvalget under Fremskridtspartiets paraply sammen med miniorganisationen Frit Danmark, der har base i Odense. SIAD har desuden meldt sin ankomst til Folkemødet på Bornholm om få uger. Mandag den 25. maj vil SIAD demonstrere i Hobro.

Anders Gravers siger til Redox.dk, at han ikke mener, der er tale om en konflikt i SIAD, da Karsten Melchior ifølge Gravers aldrig har været betalende medlem af SIAD, men blot har været medlem i SIADs facebookgruppe. Han siger endvidere, at han er ligeglad med, hvad kritikere mener, da de blot er ude på at ødelægge SIAD.

Efter Gravers’ telefoniske interview med Redox skriver han endnu et opslag i SIADs facebookgruppe, hvor han angriber Karsten Melchior, da han mener at Melchior har leveret information til Redox. På dette tidspunkt har Redox dog endnu ikke kontaktet Melchior, men det tror Anders Gravers af uvisse årsager. Gravers’ opslag får Melchior til at kontakte Gravers for at sige, at han ikke har udtalt sig. På trods af deres åbne konflikt taler de sammen, og er nu begge af den opfattelse, at Redox har løjet for Anders Gravers om, at Karsten Melchior har udtalt sig.

Da Redox senere kontakter Karsten Melchior via Facebook vil han ikke svare på spørgsmål fra Redox, men truer i stedet Redox’ ansvarshavende redaktør med ordene “Jeg finder dig og tager en snak med dig, uanset hvor du er!” og “Du er et usselt dyr der skal fjernes fra jordens overflade”.

 

 

Tags: , ,