Kent Nielsen ses her med koranen i hånden under en Stram Kurs-demonstration i Malmö i august 2020. Foto: Victor Pressfeldt.

Stram Kurs-leder bag racistisk chikane i Føtex

De seneste dage har en video floreret på sociale medier, hvor en person chikanerer en kvinde med tørklæde i en Føtex. Redox kan nu afsløre at en af Rasmus Paludans folk står bag.

Publiceret den 8. januar 2021

Siden weekenden er en video fra Føtex i Ringsted gået viralt på nettet. I videoen, der er optaget den 2. januar, udøver en person racistisk chikane mod en kvinde iført tørklæde og mundbind.

Redox kan nu afsløre, at manden i videoen sidder i toppen af Stram Kurs’ magthierarki, det er nemlig Kent Nielsen, der sidder i partiets såkaldte ‘rigsledelse’. Det er en anonym Youtube-bruger ved navn ‘Danernes Lys’, der har delt videoen, der efterfølgende er blevet opdateret med en opfordring til at støtte Paludans nye parti Hard Line.

“Pis til et muslimsk land”

I videoen beskylder Kent Nielsen, der også går under navnet Kent Hansen, den tørklædebærende kvinde for at bryde straffeloven ved at bære niqab eller burka. Han siger blandt andet:

“Det er ulovligt at gå i burka i Danmark.”

Flere andre Føtex-kunder blander sig. En siger for eksempel: “Hvad fanden snakker du om, det er sgu da ikke nogen burka,” og opfordrer Kent Nielsen til at blande sig uden om.

Kent Nielsen fortsætter dog og råber:

“Hvis du vil bestemme over folk, så pis til et muslimsk land og bestem over folk. Jeg er kristen, og det er mit land, det her og sådan nogle muslimer som dig får aldrig lov at bestemme over mig, pis hjem til dit islamiske land, hvis du vil bestemme over folk”.

“Muslimbetjent” og “sharialov”

Nogle minutter inde i videoen ankommer en butiksvagt sammen med en Føtex-medarbejder. Kent Nielsen får her besked på at kan handle færdig i ro eller forlade butikken. Den besked falder ikke i god jord hos rigslederen, der svarer:

“Jeg kommer aldrig tilbage til den her lorte butik (…) og jeg køber heller ikke noget her og jeg køber slet ikke noget af ham her muslims..(utydelig endelse, red.)”.

Kent Nielsen bliver efterfølgende bedt om at forlade butikken og bliver eskorteret ud af Føtex i Ringsted under gensidigt skubberi mellem ham og vagten. Herefter postulerer rigslederen, at vagten er muslim og forsøger at opretholde “sharialov” i Danmark. Han siger blandt andet:

“Her møder vi en muslimbetjent som synes, at man skal håndhæve sharialov i Danmark” og “så kommer der en ikkedansk mand, som er ansat i Danmark, til at varetage sharialov i Danmark”.

Karriere i Stram Kurs

Kent Nielsen har været aktiv i Stram Kurs siden starten af 2020, men er hurtigt steget i graderne internt i partiet. Han blev hurtigt en af de faste koranafbrændere under Stram Kurs’ demonstrationer og blev i maj måned udnævnt til rigsleder.

Kent Nielsen, der også går under navnet Kent Hansen, skriver selv på Facebook, at han også er kredsleder for Stram Kurs i Ringsted.

Under Stram Kurs’ udenlandske aktioner i efteråret 2020 var Kent Nielsen en central deltager, der blandet andet var med under partiets demonstration i Malmö i august og stod for koranafbrændingen i Angered udenfor Göteborg den 11. september 2020.

Torsdag aften havde videoen af den racistiske chikane 80.000 visninger på Youtube.

Kent Nielsen har ikke besvaret Redox’ interviewforespørgsel.

 

Tags: , ,