Overfaldet fandt sted på Vibenshus Runddel på Østerbro i København. Foto: Leif Jørgensen (creative commons)

Venstrefløjsaktivist overfaldet på Østerbro

Torsdag den 1. februar blev en socialist overfaldet på Vibenshus Runddel på Østerbro. Overfaldet var efter alt at dømme politisk motiveret.

Publiceret den 18. februar 2024

For lidt over to uger siden blev en aktivist fra venstrefløjsgruppen Revolutionære Socialister overfaldet på Vibenshus Runddel på Østerbro.

Hændelsen fandt sted omkring klokken 23.30, da ofret satte et klistermærke op på en stationær cykelpumpe ved metrostationen Vibenshus Runddel. Han så to unge mænd, begge omkring tyve år gamle, der gik forbi ham.

“Den ene af dem vender om, går hen til mig og kigger mig over skulderen, da jeg står med klistermærket. Så spørger han ‘er du antifascist?’, til hvilket jeg med et smil svarer ‘ja da, er du ikke det?’. Så begynder han at svine mig til, han kalder mig blandt andet ‘venstreorienterede svans’ og ‘venstreorienterede bøsse’,” fortæller aktivisten.

“Han prøver at få mig ned i en hovedlås, men jeg vrister mig fri. Han skubber og dasker til mig, så jeg prøver at gå baglæns væk over fodgængerovergangen. Gerningsmandens ven prøver at få ham til at stoppe ved at sige “Kasper, kom nu” for at få ham til at stoppe, men han reagerer ikke på sin vens opfordring.”

Overfaldsmanden fulgte efter socialisten over fodgængerovergangen mod tankstationen Q8 på hjørnet af Jagtvej og Nørre Allé, og sparkede med jævne mellemrum undervejs. Gerningsmanden pegede på området foran Egmontkollegiet og sagde: “Vi skal ind og slås”, genfortæller aktivisten. Gerningsmanden svinede flere gange aktivisten til for at bære briller og have ørering. Aktivisten gik ind af en dør ved Egmontkollegiet, hvorefter gerningsmanden og dennes ven gik fra stedet.

“Det var selvfølgelig en ubehagelig oplevelse, men de skal ikke kue mig,” siger aktivisten til Redox.

To dage efter aktionen troppede hans kammerater fra Revolutionære Socialister derfor op sammen med folk fra flere andre venstrefløjsgrupper på Vibenshus Runddel, hvor de satte klistermærker op på lygtepæle med videre.

Læs Revolutionære Socialisters egen udtalelse om hændelsen her.