Chang Claus Lembirk ses her ved Stop Islamiseringen af Danmarks demonstration på Axeltorv i København i september 2015

Antimuslim i Nye Borgerlige-bestyrelse

Publiceret den 6. oktober 2016

Lørdag den 24. september, blot få dage efter at Nye Borgerlige var blevet opstillingsberettiget til Folketinget, stiftede de en ny lokalafdeling i Roskilde. På generalforsamlingen deltog ifølge dem selv cirka 40 personer, deriblandt næstformand Peter Seier Christensen.

På mødet blev der valgt en afdelingsbestyrelse. En af de indvalgte er højrefløjsveteranen Chang Claus Lembirk, der har været aktiv på den
yderste højrefløj de seneste 20 år.

Op igennem halvfemserne var han aktiv i Den Danske Forening, og stillede op for Dansk Center Parti ved byrådsvalget i København i 1993. En række medlemmer af Den Danske Forening var engageret i partiet. Chang Claus Lembirk skrev samtidig artikler og læserbreve i Den Danske Forenings medlemsblad “Danskeren”.

De senere år har Chang Claus Lembirks aktiviteter været fokuseret på Facebook, samtidig med at han har deltaget i forskellige antimuslimske demonstrationer. Han har blandt andet været fast inventar ved den danske PEGIDA-bevægelse For Friheds demonstrationer i København. Han deltog også i gruppen Stop Islamiseringen af Danmarks demonstration i København i september 2015.

Chang Claus Lembirk er nu medlem af Nye Borgerlige som lokalbestyrelsesmedlem i Roskilde. Han deltog også i partiets arrangement ved Folkemødet på Bornholm, hvor han var iført en officiel Nye Borgerlige-jakke.

Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, ønsker ikke overfor Redox at forholde sig til Chang Claus Lembirks medlemskab, men henviser til partiets næstformand Peter Seier Christensen, der “tager sig af alt det organisatoriske”. Peter Seier Christensen er dog ikke vendt tilbage på Redox’ gentagne henvendelser.

Chang Claus Lembirk har heller ikke besvaret Redox’ gentagne henvendelser.

Tags: ,