Kristian Niss ses her i uniform ved Den Nordiske Modstandsbevægelses demonstration i Ludvika i Sverige den 1. maj 2018. (Foto: Researchkollektivet Redox)

Dansk politichef på nazisters dødsliste

Danske nazister fra Den Nordiske Modstandsbevægelse vil hænge "folkeforrædere" - navngiven politichef optræder på nazisternes dødsliste.

Publiceret den 18. maj 2018

En medarbejder ved Syd og Sønderjyllands Politi er blevet mål for nazisterne vrede, efter at hun udtalte sig i medierne om en straffesag, hvor politiet havde været meget begrænsede i informationen til offentligheden. Det faktum at stabschefen Lene Roesen ikke ønskede at udtale sig om de mistænkte gerningsmænds etniske baggrund har lagt hende for had hos medlemmerne i Den Nordiske Modstandsbevægelse.

Her offentliggøres stabchefens informationer. (Foto: screenshot fra Discord)

På NMB’s forum på den digitale platform Discord blev stabschefens fulde navn, hjemmeadresse og private telefonnummer delt med kommentaren: “Kattedamer burde gemme enten lade være med at være folkeforæder, eller bruge 2 minutter på at gemme deres kontakt info.”

Det er brugeren ‘Kristian R3’, der har lagt oplysningerne online. Bag brugernavnet gemmer Kristian Niss sig. Han er en af de centrale medlemmer i den nordjyske afdeling.

I samme tråd skriver han, at hun er på ‘kran-listen’.

Som svar til en anden brugers forslag om at stabschefen skal på “ikke-listen”, svarer Kristian Niss at hun skal på “kran-listen”. (Foto: screenshot fra Discord)

“Kran-listen” dækker, ifølge tidligere kommentarer fra Kristian Niss, over en liste af personer, der skal hænges fra en kran. I den sammenhæng handlede det om LGBT-personer, mens det her altså var en politichef.

“Når man ser sådan noget lort kan man ikke lade være med at double down på kran-nationalisme” og efterfølgende uddybede: “1. forbind queer person til kran 2. træk blidt tilbage i et håndtag 3. ????? 4. Sundere nation”.

Kristian Niss gør sig her morsom over at hænge folk. (Foto: screenshot fra Discord)

Løkker til folkeforrædere

Kristian Niss, der er administrator på NMB’s forum, opdaterede i slutningen af marts bevægelsens retninsgslinjer for den digitale chat. I et indlæg under overskriften “Ansvarsfraskrivelse” blev det forklaret at meninger og holdninger på forummet ikke nødvendigvis afspejler hvad Den Nordiske Modstandsbevægelse står for, men lyder samtidig: “Naturligvis accepterer vi ikke, at folk poster noget ulovligt”.

Den Nordiske Modstandsbevægelse er fascineret af løkker. På NMB’s forum kan man også finde godkendt propagandamateriale til fri afbenyttelse, bl.a. en plakat med en løkke hængende fra en gadelygte og teksten “Reserveret til folkeforrædere”.

Den Nordiske Modstandsbevægelses plakat “Reserveret til folkeforræderne”. (Foto: grafik fra NMB)

Redox har gentagne gange forsøgt at få et interview med Kristian Niss, Den Nordiske Modstandsbevægelse samt bevægelsens øverste leder, svenskeren Simon Lindberg. Ingen har dog ønsket at stille op til interview.

I april i år lykkedes det for det norske medie Filter Nyheter at få et interview med den norske leder Håkon Forwald, der forklarede, at organisationens plakater med løkker skal ses som symbolik. Han fastholdte, at der var tale om udtryk for politik og ikke om trusler.

Tags: , ,