(Kilde: Facebook)

Danske nazister hylder drabsforsøg på forfatterinde

Efter weekendens knivoverfald i Malmø, hvor fire personer blev stukket ned af nynazister efter en 8. marts-demonstration, hylder flere kendte danske nazister nu drabsforsøget på danske Charlotte Johannsen.

Publiceret den 13. marts 2014

Tirsdag kunne Ekstra Bladet fortælle, at forfatteren Charlotte Johannsen var blandt de personer, der natten til søndag blev overfaldet i Malmø af en gruppe nynazister fra Svenskarnas Parti.
Charlotte Johannsen blev kendt i 2010, da hun sammen med to journalister fra Dagbladet Information udgav bogen “Forklædt som nazist” om hendes oplevelser som undercover infiltrator i den nazistiske hooligangruppe White Pride.

Fire af ofrene for weekendens overfald, heriblandt Charlotte Johannsen, blev stukket med kniv og slået. To af de sårede er fortsat er indlagt, den ene med alvorlige hovedtraumer efter kraftige slagskader.
To af de mistænkte gerningsmænd blev onsdag varetægtsfængslet, mens en tredje blev anholdt in absentia. De er sammen med en fjerde – nu løsladt – 20-årig nynazist alle sigtet for drabsforsøg.

Danske nazister hylder overfald
Flere danske nazister har siden tirsdag hyldet drabsforsøget på internettet. Således skrev Henrik Jarsbo, der spiller en central rolle i det militante nazistiske Svenska Motstandsrörelsens danske afdeling, i tirsdags følgende på sin sin Facebook-profil:
“Charlotte Johannsen er ikke færdig med at “lege med ilden”, men svenske nationalister er mere konsekvente end deres danske brødre, respekt til jer i Sverige”.

Dan danske nazist, Henrik Jarsbo, hylder på Facebook folkene bag weekendens knivoverfald i Malmø. (kilde: Facebook)

Henrik Jarsbo har ikke besvaret Redox’ henvendelse. Det har derfor ikke været muligt at få at vide fra Jarsbo, om hele hans organisation deler hans holdning til knivoverfaldet.

Henrik Jarsbo (til venstre med grøn jakke) ses her ved siden af André Eiby (til højre for Jarsbo med sort kasket) til nazistisk manifestation imod salget af Dong tidligere i år. (foto: Redox)

Den tidligere talsperson for Danish Defence League, André Eiby, der for tiden er at finde i kredsen omkring den nynazistiske organisation, Danmarks Nationale Front, ligger heller ikke fingrene i mellem, når han kommenterer på begivenhederne i Malmø. Tirsdag skrev han således på Facebook:
“Her brokker stikkersoen fra sverige over hun har fået stålet. Hun kan være glad for hun stadig er i live til næste gang hun bliver overfaldet, der er hun nok ikke så heldig at ingen ved hvem soen er…Det gør vi nu he-he…464”.

André Eiby, tidligere DDL-talsperson på Facebook: “Hun kan være glad for hun stadig er i live til næste gang hun bliver overfaldet” (kilde: Facebook)

André Eiby skrev endvidere: “Vidste bare at stikkervirksomhed og undergravning af stolte nationale danskers fællesskab ville ramme tilbage som en betonklods om hendes venstreorienterede polie-ben…..Ha-Ha-Ha-464”.

(Kilde: Facebook)

Også i den personkreds i det Aarhusianske nazimiljø, som Charlotte Johannsen i 2008-09 infiltrerede, har nyheden om drabsforsøget på forfatteren vakt begejstring.
Mikkel Zeiler Pedersen, der er tidligere medlem af hooligangruppen White Pride, skrev tirsdag som kommentar til en artikel om overfaldet: “En god dag i dag”.

Det voldsdømte tidligere White Pride-medlem, Mikkel Zeiler Pedersen, glæder sig over overfaldet. (kilde: Facebook)

Zeiler Pedersen er da også omtalt i Charlotte Johannsens bog, hvor han går under dæknavnet “Bette Røde”. Han blev selv i 2009 idømt en fængselsstraf for grov vold i forbindelse med et overfald på en gruppe venstrefløjsaktivister i Aarhus.

Ingen af de omtalte personer har onsdag eller torsdag svaret på Redox’ henvendelser.

Tags: , , , , , , ,