Benny Hygum deltog i 2016 i det nazistiske Danskernes Partis landsmøde. Her ses han ankomme til mødet i Sønderjylland. (Foto: Researchkollektivet Redox)

Ekskluderet DF’er dømt for racisme

Det tidligere medlem af Dansk Folkeparti, Benny Hygum, blev sidste mandag dømt for brud på racismeparagraffen.

Publiceret den 23. januar 2018

Mandag den 15. januar blev det tidligere medlem af Nørrebro Lokaludvalg og Dansk Folkeparti, Benny Hygum, dømt for at overtræde straffelovens §266b, der er bedre kendt som racismeparagraffen. Det skete, fordi han har skrevet en lang række grove og nedsættende opslag på Facebook i efteråret 2015 i forbindelse med det store mediefokus på flygtninge, der gik på motorvejen.

De grove opslag kom frem i offentligheden, da bloggen P77 i slutningen af oktober 2015 publicerede dem. Det medførte en del medieopmærksomhed og en eksklusion fra Dansk Folkeparti.

Dømt i byretten

I denne uge skulle Benny Hygum stå til ansvar for sine ytringer i Københavns Byret, hvor han var tiltalt for fem tilfælde af brud på racismeparagraffen.

Retten fandt Benny Hygum skyldig i brud på Straffelovens §266b og idømte ham en straf på 10 dages betinget fængsel med prøvetid på et år. Benny Hygum fortæller til Redox at han endnu ikke har taget stilling til om han ønsker at anke dommen.

Benny Hygum oplyser desuden, han ikke anser sig selv for at være nazist, på trods af sin deltagelse i Danskernes Partis landsmøde. Han udtaler, at han kun var med som oplægsholder for den nazistiske forsamling.

Dokumentation

Herunder kan du læse, hvilke udsagn Benny Hygum var tiltalt for:

a) At den 4. september 2015 at have lagt en video op med optagelser af flygtninge og tilføjet: “Disse udyr skulle interneres bag pigtråd, højspænding og hunde. Og så kan affaldet ellers få lov til at sulte ihjel. Forbandet afskum!!”. (Foto: P77)

b) Ved den 6. september 2015 at have lagt et billede af en Scanlines færge op og tilføjet” Jeg vil opfordre befolkningen til at indfang de indtrængende, svinebinde dem og lægge dem i vejkanten til politi eller renovation kommer forbi”. (Foto: P77)

c) Ved den 9. september 2015 i en statusopdatering at have skrevet: “Åh!!!´ ser nu billeder af de satans lykkejægerere vade skrigende og hujende af sted på motorvejen. Det er uacceptelt!!!!!!! Hvem fanden i helevede kan tro at de sataner nogensinde kunne fungere i vort samfund ????? Omring dem, brug strømpistoler og tåregas. Bind lortet, smid dem i kreaturvogne og kør dem retur til Hvor de komme fra, Middelhaven eller Tyrkiet. Jag derefter lortet ud i vandet, eller over grænsen og skyd dem, hvis de kommer tilbage. Når man ser billeder af deres opførsel bliver men saftsuseme negativ!!!! Og smid Junker ud dammen med dem.”. (Foto: P77)

d) Ved den 19. oktober 2015 kl 21.55 at have lagt et link til en videosekvens op og tilføjet “Meget stærke scener!!! Ender møgubehageligt!! Mildt sagt! Men jeg sidder og tænker at hvis denne lede ******lort, eller han ******lortevenner, skulle blive skudt af politiet (jeg beder til at de i hvert fald bliver skudt af nogen!!!), ja så ville medierne herhjemme være enige om at endnu en stakkels ****** havde været offer for ækel racisme. For sådan er det jo altid. ******** gør ALDRIG noget galt. Altid ofre! Hvem er værst, noggern der gær disse ting, eller de sataner af vores farve, som forsvarer dem?”. (Foto: P77)

e) ved den 20. oktober 2015 kl 13.30 at have lagt et link til en videosekvens af en mørk mand, der var blevet anholdt i USA op og tilføjet “Denne satan i form af en *****lort er heldigvis arresteret. Desværre blev afskummet ikke skudt ihjel. Jeg beder til at han bliver slået ihjel.”. (Foto: P77)

Tags: , , ,