Koncert i nazibunkeren i Greve.

En æra er forbi: DNSB sælger førerbunkeren i Greve

Naziborgen syd for København er sat til salg efter 27 år.

Publiceret den 8. december 2021

En epoke er slut for den danske nazibevægelse. Nazipartiet DNSB’s hovedkvarter på Hundige Strandvej 153 i Greve syd for København er sat til salg.

Den pigtrådsomsluttede bygning har huset nazipartiet og været centralt for DNSB’s virke. Det var blandt andet den såkaldte førerbunker, der var udgangspunkt for Hess-marcherne i 1995, 1997 og 1998. Da Blood & Honour brød med DNSB i sluthalvfemserne faldt aktivitetsniveauet i Greve, men steg igen i slutningen af nullerne, da Daniel Carlsen sparkede liv i det hensygnende naziparti. DNSB slumrede igen hen efter Daniel Carlsen forlod Greve for at danne Danskernes Parti og tog hovdparten af parties medlemmer med sig.

Støt vores journalistik

Du kan støtte vores undersøgende journalistik ved at blive medlem af vores støtteforening Støttekollektivet.
Som medlem af Støttekollektivet får du invitationer til særarrangementer, der kun er for medlemmer.
Du kan også sende os en donation på Mobilepay 80905.

Der kom kortvarigt liv i huset omkring 2013-2014, da DSNB og Danmarks Nationale Front (DNF) indledte et samarbejde. Efter DNF’s katastrofale demonstrationsforsøg den 10. maj 2014 i København faldt aktivitetsniveauet i begge grupper betragteligt, og der har ikke været mærkbar aktivitet i huset i en årrække. Skiltene og pigtråden er for længst pillet ned.

Huset blev købt af DNSB i 1994 for en halv million kroner. Det er udbudt til 2.750.000 kroner.

Esben Rohde Kristensen, der var formand for DNSB, da bevægelsen var aktiv senest, har ikke ønsket at udtale sig til denne artikel.

Tags: