Sophus Rehling Lindblad ses her som nummer fire fra højre i spidsen ved en identitær demonstration i Wien i august 2021.

Højreradikal aktivist bag viral McDonalds-video

Det var en aktivist fra den nyfascistiske organisation Generation Identitær, der tidligere på ugen stod bag videoen af en mand, der beder i legerummet på en McDonalds-restaurant.

Publiceret den 27. april 2022

Mandag i denne uge bragte Ekstra Bladets “Nationen!” en historie om en kunde på McDonalds i Gladsaxe, der havde filmet en medarbejder under dennes bøn i legerummet på resturanten.

Artiklen blev til på baggrund af et brev fra den anonyme McDonalds-gæst, der blandt andet skrev: ”Jeg håber, I vil lave en historie … om en muslimsk ansat, der benytter legerummet til at bede i” og “Vi orker ikke at høre eller se mere til islam. De skal pakke det væk og tage det med hjem eller ned i deres moske.”

Kilden ønskede ikke at stå frem med navn, men blev i stedet omtalt som “MH”.

Nyfascisme?

Generation Identitær udspringer af den højreradikale ideologiske strømning, der kalder sig selv Det Nye Højre (på fransk: Nouvelle Droite), som opstod i kølvandet på Anden Verdenskrig, hvor højreradikalismen og fascismen skulle genopfinde sig selv. Vi bruger betegnelsen nyfascister om Generation Identitær. Du kan læse vores analyse her.

I brevet bad den anonyme McDonalds-gæst desuden Nationen! om at få McDonalds til at forholde sig til sagen for at få afklaret om medarbejdere må bede på resturanten.

En kommunikationsmedarbejder fra burger-kæden svarede i artiklen på Ekstra Bladet: “Jeg har aldrig hørt om det før, og det er jo ved siden af skiven, at en medarbejder har benyttet legerummet – eller restauranten i det hele taget – som bederum”.

Redox kan nu fortælle, at den anonyme McDonalds-kunde til hverdag er en central aktivist i den nyfascistiske organisation Generation Identitær.

Bag dæknavnet “MH” gemmer aktivisten Sophus Rehling Lindblad sig. Han har de seneste dage flere gange taget ansvaret for videooptagelsen. Det er sket i storys på hans offentligt tilgængelige Instagramprofil og opslag på Facebook.. Her har han blandt andet delt propaganda fra Dansk Folkeparti med budskabet: “Selvfølgelig skal man ikke bede i legerummet på McDonalds”, hvortil han selv tilføjede: “Så kører toget”.

På facebook skriver han i et offentligt opslag:

“Så nåede min lille video fra McDonald’s altså helt til Go’ morgen Danmark og Go’ aften LIVE, hvor man (ikke overraskende) havde inviteret de tre muslimer: komikeren Omar Mazouk, sangeren Isam B og politikeren Ali Aminali ind for at diskutere selve optrinnet. Undertegnede modtog ikke selv en invitation.

Støt vores journalistik

Du kan støtte vores undersøgende journalistik ved at blive medlem af vores støtteforening Støttekollektivet.
Som medlem af Støttekollektivet får du invitationer til særarrangementer, der kun er for medlemmer.
Du kan også sende os en donation på Mobilepay 80905.

Men det er trods alt en sejr, hver gang vi formår at tvinge den offentlige debat til at tage stilling til islamiseringen af Danmark! 🇩🇰 og det glæder mig at Tv2 i dag prioriterede at tale om min video fremfor Macrons valgsejr 😂”

Sophus Rehling Lindblad har de senere år været engageret i den nyfascistiske organisation Generation Identitær, som han ved flere lejligheder har repræsenteret offentligt. Sidste år medvirkede han i en af organisationens propagandavideoer, hvor han blandt andet udbredte konspirationsteorien “Den store udskiftning”.

Han har ligeledes medvirket som repræsentant for Generation Identitær i podcasten “Storm over Europa” og i august 2021 holdt han tale som repræsentant for organisationen ved en demonstration i Wien, der blev afholdt af den østrigske søsterorganisation.

Sophus Rehling Lindblad har ikke svaret på Redox’ henvendelser.

Generation Identitær har tidligere overfor Redox udtalt, at de er tilhængere af demokrati og modstandere af fascisme og nazisme.

Tags: ,