Højreradikal partileder dømt for vidnetrusler

Partilederen for det højreradikale miniparti ‘Danske Patrioter’ er blevet dømt for vidnetrusler.

Publiceret den 20. december 2022

Toke Utzen Lorenzen der er leder af minipartiet ‘Danske Patrioter’ og aktiv i Stram Kurs-udbrydergruppen ‘Patrioterne Går Live’ blev i juni idømt tre måneders ubetinget fængselsstraf for vidnetrusler mod sin egen far. Det kan Redox nu fortælle om efter at vi har fået aktindsigt i domsbogen.

Har du ikke dårlige nerver… du lyver jo i retten

I juni stod Toke Utzen Lorenzen tiltalt ved Retten på Frederiksberg for vidnetrusler. Han var i forvejen i gang med at afsone en dom på fem måneders fængsel for vold og hærværk mod netop sin far, en sag som Redox tidligere på året kunne beskrive, og det er også i forbindelse med denne sag at vidnetruslerne er fremkommet.Truslen mod faren fremkom i november 2019, hvor Toke Utzen Lorenzen opsøgte faren på hans arbejdsplads og her sagde “har du ikke dårlige nerver” og “du lyver jo i retten”.

Partilederen havde tidligere fået et polititilhold der forbød ham at opsøge og kontakte faren, han blev ligeledes dømt for overtrædelse af dette tilhold.

Dagen efter at Toke Utzen Lorenzen havde opsøgt faren, ransagede politiet hans bopæl, hvor de fandt fire ulovlige pebersprays, en ulovlig machete og et ulovligt sværd. Han blev derfor også dømt for ulovlig våbenbesiddelse.

Det var dog ikke den eneste gang han denne sommer var for retten. I august stod han ved Københavns Byret tiltalt for racistisk chikane af folketingsmedlemmet Sikander Siddique, vold mod en moddemonstrant, brud på ordensbekendtgørelsen ved at indlede sig i et slagsmål med journalisten Knud Meldgaard, verbalt overfald på politibetjente samt ulovlig våbenbesiddelse.

Her blev han frifundet for chikanen af Sikander Siddique samt volden mod en moddemonstrant, det skete med begrundelsen at den påståede chikane hverken var af grov eller systematisk karakter og derfor ikke faldt under lovgivningens rammer, samt at det skub Toke Utzen Lorenzen havde tildelt en moddemonstrant ikke var hverken hårdt eller voldsomt nok til at falde ind under voldsparagraffen.

Københavns Politi er nogle fucking klamme pansersvin, jeg håber i dør

Toke Utzen Lorenzen blev dog dømt for sit verbale overfald på flere politibetjente, efter at han under en demonstration på Blågårds Plads i København den 18. august 2021 havde råbt “Københavns Politi er nogle fucking klamme pansersvin, jeg håber i dør” mod en gruppe politibetjente. Partilederen blev ligeledes dømt for i forbindelse med en demonstration foran Rigsretten i december 2021, at have indledt sig i håndgemæng med journalisten Knud Meldgård og i den forbindelse bl.a. at have haft fat i Meldgårds krave eller øverste del af hans tøj.

Toke Utzen Lorenzen blev også dømt for ved flere lejligheder at have været i besiddelse af fire pebersprays samt en foldekniv med en bladlængde på ni centimeter. Det blev i forbindelse med dommen i august dog besluttet ikke at tildele Toke Utzen Lorenzen en længere fængselstid, da dommeren fandt det nødvendigt at udmåle en tillægsstraf til de tidligere domme.

Toke Utzen Lorenzen blev i sensommeren løsladt fra fængslet, og deltog i Patrioterne Går Lives demonstration ved Christiansborg i forbindelse med Folketingets åbning i begyndelsen af oktober. På torsdag har organisationen igen tænkt sig at demonstrere, denne gang på Nørrebro. Hvorvidt Toke Utzen Lorenzen vil fortsætte sine aktiviteter i organisationen vil tiden vise. Du kan læse mere om torsdagens demonstration og antifascistiske moddemonstration på Facebook  og mere om Patrioterne Går Live her.

Toke Utzen Lorenzen nægtede sig skyldig i begge sager. Han har heller ikke besvaret Redox’ gentagne henvendelser.

Tags: , , , ,