Rasmus Paludan ses her, i klædt blå jakke, ved For Friheds demonstration på Nørrebro i december 2016.

Højreradikale bag alternativ Pride-parade på Nørrebro

Rasmus Paludan vil lørdag gennemføre sin egen Pride-parade igennem Nørrebro.

Publiceret den 16. august 2018

Det højreradikale miniparti Stram Kurs med Rasmus Paludan i spidsen vil på lørdag gennemføre en alternativ Pride-parade igennem Nørrebro. Det sker efter en sommer med sommer fyldt af aktiviteter.

I indkaldelsen skriver partiet blandt andet, at Copenhagen Pride undgår Nørrebro af frygt for homofobiske overfald, og derfor vil Stram Kurs gennemføre sin march:

“Vi vil imidlertid gerne gennemføre en LGBT-parade der, hvor der er mest behov for den. Så mens Copenhagen Pride demonstrerer for det rene ingenting, så demonstrerer vi mod homofobi der, hvor det giver allermest mening.”

Demonstrationen starter på Frederiksberg Rådhusplads, går ad Falkonér Alle og Jagtvej for så at dreje ind ad Nørrebrogade. Det betyder blandt andet, at ruten krydser både Nørrebro Pride, der går fra Nørrebro Station til Blågårdsgade, og demonstrationen “Pink/sort-blok“, der under parolen “Frigørelse – ikke tolerance” går fra Sankt Hans Torv til Vesterbro.

Rasmus Paludan har jævnligt haft nynazister blandt sine støtter på gaden. I hvert fald en af dem, han har haft med til sine minidemonstrationer er en del af naziorganisationen Nordiska Motståndsrörelsen, mens andre har været en del af f.eks Danskernes Parti eller været holocaustbenægtere.

Sommeren over har Rasmus Paludan og et lille følge på to-tre personer gennemført minidemonstrationer i en lang række af de boligområder, som regeringen har udpeget som “ghettoer”. Selvom demonstrationerne har fået meget lille tilslutning, så har de medført et massivt boost til partiet og partilederen på de sociale medier. Det har dog ikke kunnet ses i antallet af vælgererklæringer. Selvom Rasmus Paludan i en video for nylig annoncerede, at målet om de 20.000 underskrifter, der kræves for at kunne stille op til Folketinget, kunne nås i løbet af otte til ti måneder, så har partiet kun lige rundet én procent af de påkrævede signaturer. Stram Kurs har nemlig i skrivende stund 231 vælgererklæringer.

Tags: , ,