Rasmus Paludan deltager her i en af For Friheds demonstrationer den 1. oktober 2016. (Foto: Researchkollektivet Redox)

Konference i København: Paludan og jødehaderne

Næste lørdag skal Stram Kurs-lederen tale ved højreekstrem konference. Han skal dele talerstol med tre prominente antisemitter.

Publiceret den 7. oktober 2019

Lørdag den 12. oktober samles nynazister, nationalister og andre højreekstremister fra store dele af Nordeuropa og USA i Danmark til konferencen Scandza Forum.

Rasmus Paludan er den eneste danske taler i line-up’et, der består af seks prominente figurer fra den alleryderste internationale højrefløj. Men i modsætning til Stram Kurs-lederen, der officielt tager afstand fra jødehad, så er flere af de andre talere dybt involveret i den antisemitiske højrefløj.

“Det jødiske spørgsmål”
Greg Johnson er en af bevægelsens ideologiske nøglefigurer og har talt ved alle tidligere udgaver af Scandza Forum, der foruden København har fundet sted i Oslo og Stockholm. Konferencen udspringer af alt-right-bevægelsen, der de senere år har vundet fodfæste i Europa – først og fremmest på nettet.

Greg Johnson blev forrige år afsløret af en infiltrator fra den britiske organisation Hope Not Hate. På skjulte optagelser talte han blandt andet om, at amerikanske jøder skulle “udvises” til Israel.

En anden taler er britiske Mark Collett. I 2002 var han hovedfigur i Channel 4-dokumentaren “Young, Nazi and Proud”. På daværende tidspunkt var han af leder for British National Partys ungdomsorganisation. I udsendelsen hyldede han Adolf Hitler og sagde, at AIDS var en god sygdom, fordi “sorte, stofbrugere og homoseksuelle har den”.

De to supleres af en tredje åben antisemit på talerlisten, nemlig Youtuberen “Millenial Woes”, der i sit civile liv hedder Colin Robertson. Han er fuldstændig åben med sit jødehad. I et interview i netmagasinet Forward i 2016 sagde han:

“For to-tre år siden forstod jeg endelig dét, der bliver kaldt ‘det jødiske spørgsmål’: At der er problemer med det jødiske folk.”

Ingen kommentarer
Rasmus Paludan har ikke ønsket at stille op til interview med Redox. I en skriftlig udtalelse lyder det:

“Jeg tager altid afstand fra antisemitisme. Jeg ved ikke, hvilke personer, der deltager i Scanza Forum. Jeg kommer for at fortælle om vores politik.”

Redox har sendt Rasmus Paludan ovenstående oplysninger om de tre talere ved Scandza Forum samt en række opfølgende spørgsmål. Rasmus Paludan har ikke svaret.

Tags: , , , , ,