Anahita Malakians ved Nye Borgerliges valgarrangement ved Nørrebro Station i maj 2019.

Konflikt mellem nøglefigurer omkring Stram Kurs og Nye Borgerlige efter afsløring af ny restaurant på Nørrebro

Stram Kurs-kandidat udsætter tidligere Nye Borgerlige-kandidat for fare, mener Nye Borgerlige-stifter. Nye Borgerlige-folk afslørede selv, at de stod bag ny restaurant på Nørrebro, siger Stram Kurs-kandidat.

Publiceret den 27. april 2020

Planen var hyggelige måltider og drinks i godt selskab. Men stemningen er ikke i top før åbningen af restauranten L.A.Tino på Nørrebrogade. To personer, der har spillet centrale roller i Nye Borgerlige de seneste år er nemlig røget i totterne på Stram Kurs’ folketingskandidat Uwe Max Jensen, som de beskylder for at have afsløret, at Nye Borgerliges folketingskandidat Anahita Malakians står bag den nye restaurant og cocktailbar på Nørrebro.

At dømme efter den flere hundrede kommentarer lange facebooktråd på Uwe Max Jensens facebookprofil bliver hans portræt næppe hængt op i glas og ramme på det nye sted, som Nye Borgerliges folketingskandidat Anahita Malakians er ved at åbne sammen med partistifteren Svend Pedersen og en tredje person.

Sand ‘aprilsnar’
1. april annoncerede Anahita Malakians på facebook: “Jeg har åbnet en ny restaurant på Nørrebro! Vi ses efter påske 😘”

Hendes opdatering fik mere end 1200 likes og mere end 100 kommentarer, hovedparten fra folk, der formodede, at der var tale om en aprilsnar. Men det var det ikke.

Både i februar, marts og april har Svend Pedersen, der sammen med Pernille Vermund og Peter Seier Christensen stod bag stiftelsen af Nye Borgerlige, på sin offentlige facebookprofil omtalt den nye restaurant og også nævnt adressen på Nørrebro. Et opslag i CVR viser, at Anahita Malakians er opført som direktør på restauranten.

Malakians var i medierne sidste år, da hun blev involveret i burgerbaren ‘The Barn’ i Nordvest. Hun trak sig dog fra projektet efter stedet fik knust en rude. Burgerbaren er i dag lukket og lokalerne står tomme.

Konflikt med Stram Kurs-kandidat
Tirsdag i sidste uge publicerede Uwe Max Jensen, der er medlem af Stram Kurs’ rigsledelse og kandiderede for partiet ved seneste folketingsvalg, en længere blogpost om Anahita Malakians og Svend Pedersens nye restaurant og cocktailbar på Nørrebro.

Det skete efter et sammenstød med netop Svend Pedersen, som han på facebook var blevet uvenner med. I blogposten skriver Uwe Max Jensen blandt andet:

“Et spisested, som Svend Pedersen er direktør for og i øvrigt ejer sammen med Nye Borgerliges kendte folketingskandidat - Anahita Malakians. “Nu beder jeg jer alle om at holde jeres kæft,” lyder der fra den koleriske partistifter, der fortsætter: “I skader sagen,” erklærer Svend Pedersen. Som et lyn fra en skyfri himmel ønsker Svend Pedersen pludselig IKKE omtale af sit spistested, hvor gæsterne, når coronakrisen er slut (hvis den slutter), kan nyde cocktails og ‘autentiske retter’ fra Latinamerika. Svend Pedersen og Anahita Malakians har stiftet et fælles anpartsselskab i de offentlige virksomhedsregistre i Danmark. Og har fravalgt eventuel navnebeskyttelse. Og på sin Facebookprofil reklamerer Svend Pedersen for sin ny restaurant: “Mens aktiemarkeder bløder og verden går i panik, åbner L.A.TINO restaurant og cocktailbar på Nørrebrogade 22 om ikke så mange dage. Kom trygt ind,” skriver Svend Pedersen sidst i februar. Derfor er det stærkt overraskende, at Nye Borgerliges koleriske partigrundlægger betvivler undertegnedes ‘intelligens’ og bruger nedsættende betegnelser som ‘spade’ i forbindelse med restaurantåbningen: “Du er sgu stadig ikke for intelligent, Uwe. Spade,” skriver Nye Borgerliges medstifter. Historien om åbningen af L.A.Tina og Anahita Malakians' andel i foretagendet har i øvrigt været omtalt af journalist Simon Riedel på dennes Facebookprofil. Desuden har Simon Riedel opfordret flere Facebookbrugere til at synes godt om restaurantens Facebookside. Så det er ikke ligefrem en afsløring, jeg har leveret. Jeg har altså skrevet om en ting, der allerede var offentligt kendt grundet journalist Simon Riedels skriverier.”
Screenshot af Uwe Max Jensens blogpost.

 

Samme blogpost delte han på facebook, hvilket fik Anahita Malakians til tasterne i kommentar rettet direkte til Uwe Max Jensen:

“(…) Du kan skrive stolpe op og ned om mig og Svend nu, men den du skader mest er den tredje uskyldige partner, som du ingen empati har med åbenbart, når hans vinduer højst sandsynligt bliver smadret inden længe. Hvilket er derfor jeg ikke har meldt noget ud offentligt. (…) Hvorfor så åbne et sted på Nørrebro? – det var et for godt tilbud at sige nej til og som ikke kunne matches andre steder. Ren forretning. Men tak igen – jeg sender dig gerne regningen for næste vindue og mine udgifter så jeg ikke ender hjemløs 😘”

Malakians: Jeg er ikke længere medlem af Nye Borgerlige
Søndag kontaktede Redox Anahita Malakians med henblik på et interview om konflikten med Uwe Max Jensen. Hun har ikke reageret på Redox’ henvendelse. Søndag aften skrev hun et længere facebookopslag, hvor hun selv løftede sløret for den nye restaurant. Hun skriver blandt andet:

“(…) Jeg fik sammen med en kær latino ven muligheden for at købe et sted, hvor vi kunne starte en autentisk Latinamerikansk restaurant med tilhørende cocktailbar. Vi kunne låne os til købet, og vi fik Svend Pedersen med som partner til dette spændende projekt. (…) Det eneste problem var bare, at det var på Nørrebro, at lokalerne lå. Jeg vil da gerne indrømme, at det ikke ligefrem skabte tryghed i mig at skulle arbejde igen i denne bydel, men jeg vil samtidig være dum at sige nej til en god forretningsmulighed. Der var intet politisk i mine motiver, og hvis I så stedet, så ville I kunne forstå, hvorfor vi allerede elskede det ved første øjekast.
L.A.TINO skulle være min nye passion, mit nye levebrød og drømmen om at have sit eget en dag er nu gået i opfyldelse! (…) Og jeg har tiet på det sidste. Jeg har tiet så meget, at jeg ikke længere er medlem af Nye Borgerlige og har stort set ikke været aktiv siden valget. Jeg har skam mine holdninger stadig, men det centrale for mig og mine familie i dag er ikke politik. Det er at kunne overleve.”

Svend Pedersen og Uwe Max Jensen har ikke reageret på Redox’ henvendelser.

Den nye restaurant på Nørrebro skulle være åbnet tidligere på året, men ejerne har på grund af Covid-19-pandemien udskudt åbningen flere gange.

 

Tags: , , , ,