“Merkel er værre end Hitler”

Med Dannebrog og skilte som ”Hjemsendelser nu!” var For Frihed klar til at marchere ud på ruten, der ledte igennem Nordvest og Nørrebro

Publiceret den 2. september 2017

30 antimuslimer stod klar til demonstrationsstart klokken 14 i dag på Bispebjerg Torv i København. Med Dannebrog og skilte som ”Hjemsendelser nu!” var For Frihed klar til at marchere ud på ruten, der ledte igennem Nordvest og Nørrebro. Et massivt politiopbud afskærmede den lille flok, mens antiracistiske moddemonstranter råbte slagord fra den anden side af torvet. Efter fire måneders pause var For Frihed igen samlet. Marchen blev dog en af de mindste, de hidtil har gennemført.

”I hører ikke til her. Hvad tror I egentlig, I har gang i?, ” lød det fra lokale beboere fra lejligheder og værtshuse, der så måbende til, da optoget rullede forbi. Mange brugte lejligheden til at fortælle For Frihed, at de ikke er velkomne i bydelen.

“Værre end Hitler”
Moddemonstranter blev holdt på afstand af politiet, der lagde sig tungt på alle baggårde og sidegader. For Friheds lille forsamling drejede af efter Nørrebro Station og gjorde holdt ved Superkilen. Tania Groth, lederen af For Frihed, harcelerede i sin tale over alt fra antiracistiske moddemonstranter og bandeproblemer til de folkevalgte politikere. Det blev kun til halvhjertede klapsalver, for de 30 For Frihed-aktivister var præget af en markant mere trykket stemning end normalt. Mod sædvane var der ingen udfald mod moddemonstranter og den lille For Frihed-demonstration fremstod meget tilbageholdende og forsigtig.

Demonstrationen stoppede igen ved Masjid Al-Faruq-moskéen i Heimdalsgade. Her trådte Susanne Stoustrup Nygaard frem og talte. Hun fortsatte i samme uforsonlige tone, som da Redox forleden kunne dokumentere hendes kommentarer om at samle tæskehold. Hun sagde blandt andet:

Angela Merkel er på alle mulige punkter værre end Hitler

Hendes tale kredsede om de samme emner som Tania Groths. Især politikerne fik skyld for at ville nedbryde vores samfund ved at tillade flygtninge og indvandrere i at komme ind i landet. Hun påstod videre, at Islam er uforeneligt med andre kulturer, da muslimer ”slår alle andre ihjel, når de får flertal”.

Susanne Stoustrup Nygaard taler her foran Masjid Al-Faruq moskeen på Heimdalsgade. (Foto: Researchkollektivet Redox)

 

Herefter blev For Frihed fulgt til dørs med kampråb fra moddemonstranter, indtil de fik et tog hjem fra Bispebjerg Station.

Lone Nørgaard, presseansvarlig og bestyrelsesmedlem i Dansk Samling, dukkede aldrig op til demonstrationen, selvom hun var opreklameret som taler. Redox har flere gange i løbet af ugen forsøgt at få hendes kommentar til For Frihed-aktivisters ønsker om tæskehold, men hun har ikke besvaret henvendelserne. Lørdag udeblev hun så fra demonstrationen.

Den 30 personer store demonstration er ifølge Redox’ optællinger den næstmindste Pegida/For Frihed-demonstration i de mere end to et halvt år organisationen har demonstreret fast i København.