Allan Adolfsen (blå trøje) ses her i selskab med Anders Bruun Nørring (til højre) ved For Friheds demonstration den 9. april 2016. (Foto: Researchkollektivet Redox)

For Frihed-deltagere vil samle tæskehold

Flere personer fra For Frihed vil samle et tæskehold for at angribe venstrefløjsaktivister. Lørdag marcherer bevægelsen i Københavns Nordvestkvarter.

Publiceret den 31. august 2017

En af talerne ved For Friheds demonstration på lørdag, Susanne Stoustrup Nygaard, opfordrede onsdag på Facebook til at samle et tæskehold for at angribe venstrefløjsaktivister. Flere andre fra For Frihed bakker op om forslaget.

Susanne Stoustrup Nygaards kommentar på Facebook den 30. august 2017. (Screenshot fra Facebook)

Susanne Stoustrup Nygaard skrev “Der bør snart iværksættes tæskehold. Payback.” Opslaget fik likes fra flere centrale personer i For Frihed. Susanne Stoustrup Nygaard skal tale ved For Friheds demonstration på lørdag under parolen “Demonstration imod den snigende islamisering af vesten”.

Susanne Stoustrup Nygaard holder her tale ved For Friheds demonstration den 7. januar 2017. (Foto: Researchkollektivet Redox)

Tæskehold med bat og elefanthuer
I samme kommentarfelt skrev Allan Adolfsen: “Så lad os dog for helvede samles 50-100 mennesker, skaffe bat og elefanthuer til alle, dele os op i 3-4 store grupper og ramme flere af deres kendte tilholdssteder på samme tid med tørre tæsk […] Nemt og enkelt…. Konsekvens pædagogik på gadeplan”.

Han uddybede videre: “Folk tør simpelthen ikke […] Har prøvet at stable noget på benene flere gange, og det har givet masser af snak fra folk men som altid kun en 2-3-4 tilmeldinger.”

Allan Adolfsen kommenterer her på Facebook den 30. august 2017. (Screenshot fra Facebook)

Allan Adolfsen har i lang tid været fast deltager i For Friheds demonstrationer og arrangementer. Her er han tit gået i front og har ageret agressivt overfor blandt andre Redox’ fotografer.

Allan Adolfsen ses her i baggrunden med blå trøje og Dannebrog ved For Friheds demonstration den 9. april 2016. I hvid jakke er det Nye Borgerliges næstformand, Peter Seier Christensen. (Foto: Researchkollektivet Redox)

Frie Danskere lukker
Susanne Stoustrup Nygaard og Allan Adolfsens kommentarer på Facebook kom som reaktion på, at For Frihed-deltageren Anders Bruun Nørring har lukket sin hjemmeside “Frie Danskere”. På hjemmesiden hang han jævnligt venstrefløjsaktivister ud med navn og billede. Blandt de udhængte var antiracister, der havde demonstreret imod For Frihed. Hjemmesiden publicerede også billeder fra For Friheds demonstrationer, da Anders Bruun Nørring har været kerneaktivist og fotograf i bevægelsen. Nu er siden så lukket efter mindre end et år online

Anders Bruun Nørring angiver årsagen til lukningen, at “den personlige forfølgelse som følge af vores arbejde blev for meget”.

Da Anders Bruun Nørring bekendtgjorde lukningen på Facebook, modtog han mange kommentarer med moralsk opbakning og støtte. Flere skrev også negativt om venstrefløjsaktivister, som de mener står bag chikane mod Anders Bruun Nørring og hans Frie Danskere-projekt. Det udviklede sig derefter til de konkrete voldstrusler i kommentarfeltet.

Allan Adolfsen (blå trøje) ses her i selskab med Anders Bruun Nørring (til højre) ved For Friheds demonstration den 9. april 2016. (Foto: Researchkollektivet Redox)

For Frihed marcherer igen
Lørdag starter For Friheds demonstrationer op igen efter en lang sommerpause. De starter på Bispebjerg Torv i Københavns Nordvest-kvarter. I demonstrationsindkaldelsen skriver For Frihed “Vel mødt patrioter. Det bliver “kamp” til stregen imod islam”. Redox ville gerne have spurgt For Friheds talsperson, Tania Groth, om hun støtter op om Allan Adolfsens trusler. Vi ville også have spurgt, hvilken “kamp” For Frihed vil med at kæmpe lørdag. Tania Groth har dog ikke svaret på Redox’ henvendelser.

Lone Nørgaard er annonceret som taler ved siden af Susanne Stoustrup Nygaard. Hun er kandidat for det nationalkonservative parti Dansk Samling på Frederiksberg ved det kommende kommunalvalg, og vi ville derfor gerne have spurgt hende, hvad hun mener om For Frihed-deltagernes udtalelser. Lone Nørgaard har heller ikke svaret på Redox’ henvendelser.

Hverken Anders Bruun Nørring, Allan Adolfsen eller Susanne Stoustrup Nygaard har svaret på Redox’ gentagne henvendelser.

Tags: , , , , , ,