Svend Flemming Andersens offentlige opslag på Facebook den 25. august 2015.

Mosbjerg-arrangør hylder asylattentat

En af arrangørerne bag Mosbjerg Folkefest hyldede i efteråret en påsat brand på et tysk asylcenter.

Publiceret den 20. april 2016

Svend Flemming Andersen, der ligger grund til den nationalkonservative “Mosbjerg Folkefest”, skrev i august 2015 en hyldest til de påsatte brande på asylcentre i Tyskland. Udover at være ejer af grunden, hvor det store arrangement bliver afholdt, er han formand for foreningen bag festen.

Trods formandsposten holder han sig dog ikke tilbage. Den 25. august skrev han således på Facebook:

“Oh, I love the smell of burned asylum-center in the morning.”

I en efterfølgende kommentar uddybede han opdateringen:

“det er ikke sjov, men sarkasme. En stor fed fuck-finger til den politisk korrekte elite og deres lakajer i løgnepressen. Jeg accepterer ikke længere deres dagsorden, ej heller de præmisser som de baserer deres dagsorden på. Jeg er en fri mand, og er fløjtende ligeglad med, om de kalder mig racist eller nazist. Jeg er ingen af delene, så det preller af som vand på en gås.
Udsagnet er naturligvis en kommentar til de seneste dages afbrændinger af planlagte asyl-centre i Tyskland. Der er i forbindelse med disse hændelser mig bekendt ikke kommet nogen mennesker til skade”.

Kommentaren er ikke den eneste kontroversielle han har skrevet. Svend Flemming Andersen skrev f.eks. således i forbindelse med flygtningesituationen i september 2015:

“Indsæt Militæret. Giv dem ordre til om nødvendigt at skyde med skarpt”.

Svend Flemming Andersen er medlem af Dansk Samling, der pt. indsamler underskrifter for at kunne stille op til Folketingsvalget. Partilederen Morten Uhrskov Jensen vil ikke kommentere på partimedlemmets udtalelser.

Kim Møller, der driver Uriasposten, hvor Henrik Ræder Clausen ved flere lejligheder har bidraget, er ikke vendt tilbage på Redox’ gentagne henvendelser.

Henrik Ræder Clausen og Claus Roved, der begge sidder er medlemmer af bestyrelsen i Foreningen Mosbjerg Folkefest sammen med Svend Flemming Andersen, har overfor Redox ikke ville forholde sig til formandens udtalelser. Svend Flemming Andersen har ikke ønsket at uddybe sine kommentarer overfor Redox.

#antimuslimerne
Igennem de senere år har den nationalkonservative bevægelse omkring blogge som Uriasposten og Snaphanen vokset sig stærk. Følgerskaren bliver større mens bevægelsen vinder legitimitet og opbakning i bredere kredse. Samtidig er den ved at tage skridtet fra nettet til den virkelige verden. Over de næste måneder sætter Redox fokus på den brogede bevægelse, der først og fremmest samles om modstanden mod islam og muslimer.

Opdatering: Efter publiceringen af denne artikel er Redox blevet gjort opmærksomme på, at Svend Flemming Andersens medlemskab af Dansk Samling ophørte sidst i 2015.

Tags: , , ,