Lukas Ahlburg Nielsen ses her, til venstre iført tandbeskyttere, ved For Friheds demonstration i København i januar 2016.

Nazileder løj om partimedlem

Daniel Carlsen talte direkte usandt, da han i et radioprogram blev spurgt til sit kendskab til et medlem af Danskernes Parti.

Publiceret den 29. september 2016

Den 22. juni i år blev Lukas Ahlburg Nielsen, der de senere år har været en del af den nynazistiske scene i København, overfaldet på sit job i en blomsterbod på Amagerbro Torv på Amager. Et overfald, der af politiet efterforskes som politisk motiveret.

Lukas Ahlburg Nielsen sagde samme dag til DR, at han troede at overfaldet var sket, fordi han dagen inden havde medvirket kort i et DR2-program om nazilederen Daniel Carlsen, hvor han var til stede ved en debat på Folkemødet på Bornholm.

Ugen efter medvirkede Lukas Ahlburg Nielsen og Daniel Carlsen sammen i et indslag på Radio24syv om overfaldet. I den forbindelse lød det således:

Vært: Men nu skal vi faktisk tale med en som ikke er medlem af partiet, Lukas Nielsen, er det rigtigt?

Lukas: Det er rigtigt.

(…)

Vært: Men er du på anden måde affilieret med den yderste højrefløj?

Lukas Ahlburg Nielsen: Nej

Vært: Har du været til arrangementer med, lad os fx. sige Danskernes Parti før?

Lukas Ahlburg Nielsen: Nej, overhovedet ikke faktisk. Det er første gang jeg har været med.

Vært: Vil du stemme på Danskernes Parti, hvis der var Folketingsvalg, deler du holdningerne?

Lukas Ahlburg Nielsen: Øhhm, nej

Vært: Nej?

Lukas Ahlburg Nielsen: Nej, og jeg har faktisk ikke lyst til at svare yderligere på den slags spørgsmål, fordi jeg frygter lidt for at hvad jeg siger kan komme til at gå ud over mig selv.

(…)

Vært: Daniel Carlsen, hvordan kender I to hinanden?

Daniel Carlsen: Ja, vi mødte hinanden til mødet her på Folkemødet. Og jeg har naturligvis talt med Lukas lige så snart jeg hørte om episoden.

Vært: Hvordan hørte du om episoden?

Daniel Carlsen: Ja, det gjorde jeg gennem en, der havde været til mødet (Folkemødet, red.), som havde kontaktet mig og jeg havde fået nummeret til Lukas og så kontaktede jeg ham naturligvis med det samme for at høre, hvad der var sket, også for at gå videre med det her sikkerhedsmæssigt.

Men de udsagn passer ikke. Redox kan her dokumentere at begge nazister løj i radioprogrammet.

Daniel Carlsen har kendt Lukas Ahlburg Nielsen længe før overfaldet fandt sted. De to har været venner på Facebook ihvertfald et halvt år før overfaldet, muligvis længere. Daniel Carlsen har ved hele ni tilfælde liket Lukas Ahlburg Nielsens facebookopslag på sidstnævntes private profil, der kun har få venner og ikke er åben for offentligheden. I samtlige ni tilfælde har der været tale om opslag fra Danskernes Parti, som Lukas Ahlburg Nielsen har delt.

Desuden deltog Lukas Ahlburg Nielsen i Danskernes Partis landsmøde i både 2014 og 2015, viser fotodokumentation. I 2015 var landsmødet et lukket arrangement kun for medlemmer, hvilket det ikke var tilfældet i 2014.

Lukas Ahlburg Nielsen ankommer her til Danskernes Partis landsmøde i 2014.

Udover aktiviteterne i Danskernes Parti har Lukas Ahlburg Nielsen igennem de seneste år været aktiv i Danmarks Nationale Front og deltaget i en lang række Pegida- og For Frihed-demonstrationer. Lukas Ahlburg Nielsen deltog f.eks. i naziorganisationen Danmarks Nationale Fronts julefrokost i december 2015 og i samme gruppes sommerfest i juli i år. Han var også med, da  Danmarks Nationale Front gennemførte en minidemonstration i Hillerød i oktober sidste år. Han tog senere samme dag til Danskernes Partis landsmøde.

Danskernes Partis leder, Daniel Carlsen, har ikke ønsket at udtale sig til Redox. Lukas Ahlburg Nielsen har ikke besvaret Redox’ henvendelser.

Tags: , ,