Medlemmer af Danmarks Nationale Front ses her ved en demonstration den 10. maj 2014 i København. (Foto: Researchkollektivet Redox)

Nazister planlægger hemmelig demonstration i Viborg

På lørdag vil den nazistiske organisation Danmarks Nationale Front gennemføre en hemmelig demonstration i Viborg.

Publiceret den 16. oktober 2017

Der venter viborggenserne en anderledes oplevelse, hvis de lørdag tager på shopping i domkirkebyens centrum. En af landets nazistiske organisationer har nemlig planlagt en hemmelig march igennem byen.

Det er Danmarks Nationale Front (DNF), der på lørdag vil demonstrere i Viborg. Organisationen, der blev dannet i 2007, har hovedsaligt medlemmer i Nordsjælland, men har også en lille afdeling i Skive. Her bor en håndfuld nazister, der udgør DNF’s eneste afdeling udenfor hovedstadsregionen.

Og det er netop med udgangspunkt den afdeling, at DNF nu mobiliserer internt til en march igennem Viborg, der ligger en halv times kørsel sydøst for Skive. Det oplyser kilder i det nazistiske miljø til Redox.

Danmarks Nationale Front kalder sig på sin hjemmeside en ‘højrenationalistisk’ organisation. Ved organisationens arrangementer heiles der dog åbenlyst, ligesom medlemmerne jævnligt poserer med nazistiske slogans og symboler. En lang række DNF-medlemmer er desuden dobbeltorganiseret i Blood & Honour.

Midt- og Vestjyllands Politi siger til Redox, at de ikke har modtaget en demonstrationsanmeldelse fra Danmarks Nationale Front vedr. lørdagens demonstrationen.

Oliver Cox, der sidder i DNF’s ledelse, har ikke ønsket at medvirke i artiklen. Paw Pinstrup Nielsen, der er et af de ledende medlemmer i afdelingen i Skive, har ikke besvaret Redox’ henvendelse.

Læs mere om Danmarks Nationale Front

Læs om Paw Pinstrup Nielsens trusler mod Zenia Stampe m.fl.

Tags: