Socialdemokraternes røde faner bliver nu sat under luppen ved det nye medie Pio:dox.

APRILSNAR:

Netavisen Pio og Redox lancerer nyt medie der skal undersøge de europæiske socialdemokratier

Researchkollektivet Redox og Netavisen Pio lancerer nyt fælles uafhængigt medie under navnet Pio:dox, der skal granske racistiske tendenser i de socialdemokratiske partier i Europa.

Publiceret den 1. april 2022

Netmediet redox.dk har siden 2006 gransket den yderste højrefløj. Ansvarshavende redaktør Simon Bünger udtaler:

“Jeg ser meget frem til dette spændende samarbejde, og er utrolig glad for at Pio Pio vil være med til dette nye eventyr. De bringer en unik indsigt i den socialdemokratiske bevægelse med ind i projektet. Vi vurderer, at det giver mulighed for storslåede resultater”.

Redox’ redaktør understreger samtidig, at tidspunktet for præsentationen af Pio:dox ikke er tilfældigt. Det kommer nemlig efter regeringen og støttepartierne i januar vedtog at udarbejde en handleplan mod racisme.

“Vi har igennem tre årtier set skiftende regeringer, ofte med socialdemokrater i spidsen, indføre særlovgivning rettet mod etniske minoriteter. Pio:dox’ opgave bliver i høj grad at hjælpe regeringen og støttepartierne med at finde ud af hvor de skal sætte ind,” siger Simon Bünger.

Selvom netavisen Pio sidste år blev ramt af en plagiatskandale er Redox’ redaktør ikke bekymret for at organisationens ry kan blive påvirket negativt af samarbejdet.

“Det kan næppe blive værre end det er,” lyder hans afsluttende kommentar.

Tags: