Jeppe Veibel Jensen (skaldet iført sort jakke) ved identitær demonstration i Østrig. (Foto: Presse-service)

Nye Borgerlige ansætter central figur fra nyfascistisk aktivistgruppe

For få uger siden demonstrerede han med resten af den identitære bevægelse i Østrig. Nu skal Jeppe Veibel Jensen være kommunikationsmedarbejder på Christiansborg.

Publiceret den 26. september 2019

Lørdag den 7. september marcherede cirka tohundrede identitære aktivister fra hele Europa igennem Wien i et stort fakkeloptog. Det skete for at minde årsdagen for slaget ved Wien i 1683 som led i de osmanniske-habsburgske krige.

En stor delegation fra den danske nyfascistiske organisation Generation Identitær deltog i marchen. Blandt dem var Jeppe Veibel Jensen, der har været en del af Generation Identitær siden opstarten i 2017.

I mandags, 16 dage senere, meddelte Nye Borgerlige, at Jeppe Veibel Jensen er blevet ansat som kommunikationsmedarbejder i partiets sekretariat på Christiansborg:

“Vi er glade for at kunne fortælle, at Nye Borgerliges sekretariat på Christiansborg har opgraderet med en fuldtonet ekspert i sociale medier. Det er et led i vores generelle oprustning, hvor vi skal komme længere ud med vores politiske budskaber,” lød det i annonceringen.

Central figur i Generation Identitær
Jeppe Veibel Jensen er en central og fremtrædende aktivist i den nyfascistiske organisation Generation Identitær, der især er blevet kendt for deres effektive kommunikation på Facebook og andre sociale medier, hvor små, symbolske aktioner med bannere og nødblus videooptages og spredes vidt og bredt.

Jeppe Veibel Jensen har læst kommunikation på RUC og har beskæftiget sig med netop politisk kommunikation på Facebook. Hans færdigheder indenfor området har han bl.a. brugt i Generation Identitær, hvor han har undervist de andre medlemmer.

Den nyansatte Nye Borgerlige-medarbejder har deltaget i hovedparten af Generation Identitærs aktioner i både Danmark og udlandet siden starten i 2017. Han er flere gange stået frem som medlem af Generation Identitær, både på organisationens egne propagandavideoer, men også i dagspressen, hvor han har medvirket i interviews og har været afsender af kronikker og debatindlæg som medlem af Generation Identitær.

Desuden optrådte han også i bogen Identitær, hvor han som en af to danske identitære aktivister bliver interviewet. Her i fortæller Jeppe Veibel Jensen, at Generation Identitær skal være en “elitær spydspids”.

Terrorforbindelsen
Da Jeppe Veibel Jensen og de andre danske medlemmer var i Wien i starten af september var det for at demonstrere sammen med de lokale identitære fra Identitäre Bewegung Österreich (IBÖ). I starten af året kom det frem, at organisationens leder, den internationale frontfigur Martin Sellner, havde været i kontakt med og modtaget penge fra gerningsmanden bag det racistiske terrorangreb på to moskéer i Christchurch i New Zealand i januar. Han myrdede 51 mennesker og sårede yderligere 49. Da Redox kontaktede Jeppe Veibel Jensen for at interviewe ham om hans nye stilling smækkede han røret på. Han har ikke reageret på efterfølgende henvendelser.

Nye Borgerliges pressechef Lars Kaaber har ikke ønsket at svare på spørgsmål om Generation Identitær og forbindelsen til terroristen fra Christchurch-angrebet. Han har i stedet sendt en kort email hvor han roser Jeppe Veibel Jensen. Han skriver blandt andet:

“Jeg har selv anbefalet hans ansættelse, fordi Jeppe er kompetent og dygtig. Jeg har lært ham at kende som en sympatisk mand, der omfatter sine medmennesker med stor hjertevarme og empati.”

Generation Identitær har ikke ønsket at stille op til interview, men har i stedet sendt en email, hvori de redegør for deres holdning til nærværende medie. De siger dog, at de er tilhængere af demokrati og modstandere af fascisme og nazisme.

Opdateret 27. september: Vi skrev oprindeligt, at den østrigske lokalafdeling af Generation Identitær var under efterforskning af det østrigske politi. Sagen er dog afsluttet og organisationens medlemmer blev frifundet i retten. Vi beklager fejlen.

Tags: , ,