Jonas Zuschke ved Nye Borgerliges årsmøde 30. oktober 2021.

Nye Borgerlige-kandidat: Kampen er nødt til at være brutal og voldelig

I Aabenraa opstiller Nye Borgerlige en kandidat, der længe har været aktiv i den nyfascistiske organisation Generation Identitær. Lokalformand vil ikke udtale sig.

Publiceret den 7. november 2021

“Vi er ekstremister og vi er det gerne”

“Kampen er brutal og voldelig”

“Vi er kampberedte pyromantikere”

Ordene kommer fra Jonas Zuschke, der er byrådskandidat for Nye Borgerlige ved kommunalvalget. Ordene er skrevet i forsvar for den nyfascistiske gruppe Generation Identitær, som Zuschke i en årrække har været aktiv i. Han har flere gange fungeret som talsperson for gruppen.

Jonas Zuschke var så sent som i sommerferien deltager til en international demonstration i Wien. Her var identitære aktivister fra hele Europa samlet for at protestere mod den østrigske regerings forsøg på at forbyde Generation Identitærs logo i Østrig.

“Vi er ekstremister”
I et debatindlæg fra april 2018 i det nationalkonservative årsskrift Critique forsvarer Jonas Zuschke den politiske strømning “det nye højre”, som ellers blev kritiseret af årsskriftets redaktør, der stempler tendensen som ‘højreradikal’.

Nyfascisme?

Generation Identitær udspringer af den højreradikale ideologiske strømning, der kalder sig selv Det Nye Højre (på fransk: Nouvelle Droite), som opstod i kølvandet på Anden Verdenskrig, hvor højreradikalismen og fascismen skulle genopfinde sig selv. Vi bruger betegnelsen nyfascister om Generation Identitær. Du kan læse vores analyse her.

Debatindlægget bærer navnet “Det Nye Højre: Hvorfor vi kæmper og hvorfor vi vil vinde!” Titlen er en reference til en af det nye højres franske stiftere Gillaume Faye, som udover at være en stor del af genrejsningen af fransk nyfascisme efter Anden Verdenskrig, også har udgivet en bog med titlen “Hvorfor vi kæmper”.

I indlægget forklarer Jonas Zuschke, at situationen i Europa er så alvorlig, at man er nødt til at tage radikale midler i brug. “Derfor kæmper vi, og kampen er brutal og voldelig. Det er den nødt til at være”. Jonas Zuschke forklarer videre: “Vi er nemlig en del af det syge samfund, og kun, i et voldeligt udbrud, kan vi befri os fra det, der binder os til de herskende holdninger, og begynde at klargøre det nye fundament.”

I teksten tager han også forbehold for de etiketter sådanne holdninger måtte resultere i: “Vi er ekstremister og vi er det gerne”.

Jonas Zuschke forklarer, at hvis man bliver anset som ekstrem af den politiske midte, så er det positivt, og han går endnu længere i sin egen beskrivelse af det nye højre, som den identitære bevægelse er en central del af:

“Vi er kampberedte pyromantikere, som i længsel afventer den rensende ild”.

Sådan en kampberedt ‘pyromantiker’ får borgerne i Aabenraa kommune således nu muligheden for at stemme på.

Støt vores journalistik

Du kan støtte vores undersøgende journalistik ved at blive medlem af vores støtteforening Støttekollektivet.
Som medlem af Støttekollektivet får du invitationer til særarrangementer, der kun er for medlemmer.
Du kan også sende os en donation på Mobilepay 80905.

Nye Borgerliges lokalformand i Aabenraa, Hans-Christian Gjerlevsen, ønsker ikke at udtale sig om sagen til Redox. Jonas Zuschke har ikke reageret på Redox’ henvendelser.

Generation Identitær har flere gange afvist at stille op til interview med Redox om deres politiske holdninger. De afviser at betegnelsen “nyfascister” er korrekt og siger, at de er tilhængere af demokrati og modstandere af fascisme og nazisme.

Tags: , , , ,