Jens Beck Madsen ses her til venstre, med sit KEKistan-flag i hånden, ved Rasmus Paludans demonstration på Nørrebro den 31. maj 2017. Foto: Redox.

Nye Borgerlige-profil poserede med alt-right naziflag ved Paludan-demonstration

Partiets kommunalvalgs-kandidat Jens Beck Madsen flagede med kendt symbol fra den amerikanske alt-right bevægelse.

Publiceret den 9. maj 2019

Jens Beck Madsen var kandidat for Nye Borgerlige ved kommunalvalget i Fredensborg Kommune i 2017. Han var også med til at starte partiets afdeling i kredsen, hvor han både har været næstformand og sekretær.

I samme periode demonstrerede han flere gange med Rasmus Paludan. I foråret 2017 var Jens Beck Madsen tre gange på gaden med Rasmus Paludan, der kort tid for inden var blevet presset ud af netop Nye Borgerlige på grund af sine holdninger.

I foråret 2017 kørte Rasmus Paludan en demonstrationskampagne rettet mod venstrefløjens tilholdssteder på Nørrebro. Her demonstrerede Rasmus Paludan den 31. maj på Jagtvej ved grunden, hvor Ungdomshuset lå, indtil det blev revet ned i 2007. Til denne demonstration havde Jens Beck Madsen medbragt et såkaldt Kekistan-flag, som han stod og flagede med. Flaget er en ny udgave af Nazitysklands såkaldt “Reichskriegsflagge”, der blev brugt i perioden 1935-1938.

Jens Beck Madsen opdaterede få dage efter demonstrationen sin Facebook profil med et billede, hvor hans ses holde sit KEKistan-flag. Screenshot.
Jens Beck Madsen opdaterede få dage efter demonstrationen sin Facebook profil med et billede, hvor hans ses holde sit KEKistan-flag. Screenshot.

Alt-Right bevægelsens eget naziflag
Flaget udspringer af Alt-Right miljøet og aktivitet på internetforummet 4chan. Her skiftede brugere flagets farve til grøn og erstattede hagekorset med deres eget symbol for ordet ‘kek’. I hjørnet er jernkorset erstattet med 4chans logo. Kekistanflaget repræsenterer den ikke-eksisterende virtuelle nation Kekistan, der blev opfundet af højreradikale fra 4chan og populariseret af You-tube karakteren Sargon Of Akkad.

Folketingsvalg 2019

Denne artikel er en del af vores dækning af Folketingsvalget 2019, hvor vi gransker Nye Borgerlige og Stram Kurs. Du kan sende os tips på email, Signal eller Facebook.
Hvis du vil støtte vores arbejde økonomisk kan du gøre det på Mobilepay 80905, ved at blive støttemedlem eller med en bankoverførsel.

Nationen bygger på den ironiske og ikke-eksisterende religion ”Cult of Kek”, der tilbeder Pepe The Frog, der er den højreradikale Alt-Rightbevægelses mest populære meme. Pepe The Frog bruges til at sælge racistiske, antifeministiske og antisocialistiske budskaber på en “humoristisk” måde, der på en og samme tid er for sjov og dybt seriøs.

Jens Beck Madsen bekræfter overfor Redox at han har deltaget i tre af Rasmus Paludans demonstrationer i 2017, samt at han er bestyrelsesmedlem af hans lokalafdeling i Nye Borgerlige. Til Redox udtaler han, at han medbragte KEKistan-flaget til demonstrationen som en “joke”, og afviser desuden at flaget skulle være højreradikalt.

Redox har forsøgt at få en kommentar fra Nye Borgerliges top. Partiledelsen har ikke ønsket at svare på om det er forenligt med Nye Borgerliges værdier at flage med alt-rightbevægelsens eget naziflag.

Tags: , , , ,